Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Giriş yapın veya kayıt olun
Q&A
Question Center →

Hoe bepaalt Amazon de rangorde van de producten?

Amazon is een van de eerste retailplatforms ter wereld dat is bedoeld voor de verkoop van massale vraaggoederen. Het werd in 1995 door Jeff Bezos als boekhandel gecreëerd. Momenteel is het een gigantisch e-commerceplatform met zes cijfers per dag inkomen. Volgens de Forbes-lijst is eigenaar Jeff Bezos van Amazon één van de rijkste personen in de TOP-3-wereld met een totaal inkomen van $ 83 miljard.

Deze cijfers spreken voor zich. Zonder enige twijfel is Amazon een van de grootste e-commerceplatforms waar elke verkoper een aanzienlijk fortuin kan verdienen. Het recept voor het succes van Amazon is eenvoudig. U moet consistent, hardwerkend en zelfverzekerd zijn en natuurlijk weten hoe Amazon uw producten rangschikt. Als je het principe van het algoritme voor het rangschikken van Amazon begrijpt, kun je de TOP van dit e-commercespel spelen.

In dit artikel ga ik u uitleggen hoe het algoritme voor het rangschikken van Amazon werkt. Ik zal enkele tips geven over hoe u uw bedrijf moet bouwen om A9-zoekalgoritme zodanig te beïnvloeden dat uw producten naar Amazon worden verplaatst.

Het principe van het algoritme voor het rangschikken van Amazon-ranglijsten

Rang is een heilige graal voor Amazon-verkopers omdat het bepaalt of ze een ontelbaar aantal artikelen per dag zullen verkopen of hun voorraad zeer langzaam doorgeven.

Het Amazon A9-algoritme is een uniek classificatiesysteem dat niet op andere classificatiesystemen lijkt. Het dient om meer winst te genereren voor Amazon-systemen door klanten de meest nauwkeurige zoekresultaten te bieden. Het houdt rekening met aspecten als verkoopgeschiedenis, optimalisatie van lijsten, recensies van klanten en de kwaliteit van klantendiensten.

Amazon gebruikt het aantal algoritmen om klanten te voorzien van die producten die ze eerder zullen bestellen. Amazon volgt alle interacties van gebruikers met de site, rekening houdend met hun zoekgewoonten en voorkeuren. Wanneer Amazon een duidelijk bericht krijgt over de behoeften en voorkeuren van de gebruiker, leidt het hen naar producten die ze waarschijnlijk zullen bestellen. Nadat de corresponderende producten zijn weergegeven op basis van hun functionele kenmerken, moeten ze in een bepaalde volgorde worden gerangschikt. Een rangorde wordt bepaald door het algoritme voor het rangschikken van Amazon.

Amazon gebruikt twee primaire factoren om te bepalen welke producten moeten worden gerangschikt op de pagina TOP van zoekresultaten. Een van de fundamentele factoren die Amazon gebruikt om de waarschijnlijkheid van een product te bepalen, is Amazon Best Seller Rank. Het toont een productrang op basis van het aantal verkopen voor een bepaald artikel binnen een categorie of subcategorie. Best Seller Rank toont het niveau van productiviteit, kopersherkenning, CTR en conversie. De factor op de tweede plaats is de relevantiecomponent. Dit onderdeel geeft weer hoe productfuncties worden gepresenteerd in een lijst die overeenkomt met de zoekopdracht van een individuele gebruiker. Deze relevantie wordt voornamelijk uitgevoerd door gerichte zoektermen die zijn opgenomen in de producttitel, opsommingstekens, beschrijving en trefwoorden.

Al met al hebben producten met een goede verkoophistorie, een aanzienlijke functionele waarde en een hoog succespercentage meer kans om te worden gerangschikt op de pagina met de TOP van Amazon-zoekresultaten. U moet dus werken aan uw verkoopstimulans en verbetering van de merkherkenning. De meest effectieve methoden die moeten worden gebruikt in de loop van de optimalisatiecampagne zijn het optimaliseren van de lijst door middel van belangrijke vragen, het genereren van positieve beoordelingen en een verkoopstimulans.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport