Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Giriş yapın veya kayıt olun
Q&A
Question Center →

Expert van Semalt: Web Parsing As Easy As ABC

Iedereen stond voor de situatie wanneer het nodig is om een grote hoeveelheid informatie te verzamelen en te systematiseren. Voor standaardtaken zijn er kant-en-klare diensten, maar wat als de taak niet triviaal is en er geen kant en klare oplossingen zijn? Er zijn twee manieren: doe alles handmatig en verspilt veel tijd of automatiseert het routineproces en krijgt het resultaat vele malen sneller. De tweede optie heeft duidelijk meer de voorkeur, dus we geven je wat informatie over web-parsers.

Hoe werkt een Web Parser?

Ongeacht de programmeertaal waarin de webparser is geschreven, blijft het algoritme van de bewerkingen hetzelfde:

1. Toegang krijgen tot het internet door de code van een webbron en het downloaden ervan.

2. Gegevens lezen, extraheren en verwerken.

3. Presenteren van geëxtraheerde gegevens in bruikbare vorm - .txt, .sql, .xml, .html en andere formaten.

Web-parsers lezen de tekst natuurlijk niet echt, ze vergelijken de voorgestelde reeks woorden alleen met wat ze op internet hebben gevonden en handelen volgens een bepaald programma. Wat parser doet met de inhoud die wordt gevonden, wordt geschreven in de opdrachtregel met een reeks letters, woorden, uitdrukkingen en tekens van de programmasyntaxis.

Webparsers op PHP

PHP is erg handig voor het maken van web-parsers - het heeft een ingebouwde bibliotheek libcurl die het script verbindt met elk type server, inclusief degene die werken met https-protocollen ( versleutelde verbinding), ftp, telnet. PHP ondersteunt reguliere expressies, waarmee de webparser gegevens verwerkt. Het heeft een DOM-bibliotheek voor XML, een uitbreidbare opmaaktaal die meestal de resultaten van het werk van de webparser presenteert. PHP komt goed overeen met HTML omdat het is gemaakt voor de automatische generatie.

Webparsers op Python

Hoewel Python, in tegenstelling tot PHP, de programmeertaal een tool voor algemene doeleinden is (en niet alleen een ontwikkelingshulpmiddel voor Web), wordt de parsering uitstekend afgehandeld. De reden is een hoge kwaliteit van de taal zelf.

De syntaxis van Python is eenvoudig, duidelijk, draagt bij tot voor de hand liggende oplossingen van vaak niet voor de hand liggende taken. Dientengevolge zijn er veel gerenommeerde bibliotheken voor het parseren van webpagina's gemaakt met deze taal.

Pyparsing

Reguliere expressies worden gebruikt voor parsen. Hiervoor is een Python-module met de naam re, maar als je nog nooit met reguliere expressies hebt gewerkt, kunnen ze je in verwarring brengen. Gelukkig is er een handige en flexibele parser genaamd Pyparsing. Het belangrijkste voordeel is dat het de code beter leesbaar maakt en het mogelijk maakt om de geanalyseerde tekst verder te verwerken.

Beautiful Soup

Beautiful Soup is een geschreven op Python-web-parser voor het syntactisch ontleden van HTML / XML-bestanden die zelfs een verkeerde markering naar een ontleedboom kunnen converteren. Het ondersteunt eenvoudige en natuurlijke manieren van navigeren, zoeken en wijzigen van pars-tree. In de meeste gevallen helpt het u uren en zelfs dagen aan werk te besparen.

Conclusie

U hebt enkele basisinformatie over web-parsers en twee programmeertalen geleerd die het nuttigst zijn voor het maken en gebruiken van een web-parser, evenals enkele bibliotheken die van pas zullen komen. Natuurlijk zijn er veel meer opties voor het parseren van webpagina's, maar deze voorbeelden kunnen u helpen aan de slag te gaan.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport