Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Giriş yapın veya kayıt olun
Q&A
Question Center →

Welke soorten negatieve SEO zijn er?

Voordat we ons gaan bezighouden met de manier waarop negatieve SEO werkt, stellen we vast wat negatieve SEO precies is.

negative seo

De aard van negatieve SEO

Simpel gezegd, negatieve SEO is een verzameling stiekeme activiteiten die gericht zijn op het verlagen van uw ranglijst in zoekresultaten. Deze kwaadwillige poging tegen uw website is meestal off-page, wat betekent dat uw site onnatuurlijk wordt opgebouwd of dat u de inhoud van uw site opnieuw plaatst.

Hoewel negatieve SEO niet de algemene oorzaak is van plotse klassendalingen, is het beter voor u om te weten hoe u kunt bepalen of iemand uw ranglijst opzettelijk pijn doet.

Negatieve off-page SEO

Negatieve off-page SEO verwijst naar SEO die uw website target zonder deze intern te verstoren. Hier is een lijst met de meest voorkomende vormen die negatieve off-page SEO-takes zijn:

 Link Farms 

Er is een kleine kans dat een paar spammy links je pijn zullen doen rangschikking van de site. Echter, als het gaat om link farms, dan is de kans op een aanval sterk toegenomen.

In de regel gebruiken de meeste van die hackerkoppelingen dezelfde ankertekst. Deze overeenkomende ankers kunnen niet gerelateerd zijn aan de aangevallen website of een zoekwoord bevatten om het linkprofiel van de resource eruit te laten zien alsof de eigenaar deze manipuleert.

Om een dergelijke aanval te voorkomen, controleert u regelmatig de groei van uw linkprofiel.

SEO SpyGlass tool kan u hierbij helpen omdat het u voortgangsgrafieken geeft voor beide:

  • Het aantal verwijzende domeinen;
  • Het aantal links in uw profiel.

Een ongebruikelijke piek in een van deze twee gevallen is reden genoeg om naar de links te kijken die u recentelijk hebt verworven.

 Inhoudschrapen 

Een andere manier waarop concurrenten uw ranglijst kunnen ruïneren, is door uw inhoud op andere websites te scannen en te kopiëren. Dit werkt als volgt: wanneer de zoekmachine identieke inhoud op meerdere websites vindt, kiest het slechts één versie om te rangschikken. Hoewel zoekmachines de originele versie snel identificeren, is er altijd ruimte voor uitzonderingen.

Als u er zeker van wilt zijn dat uw inhoud niet wordt gedupliceerd door andere sites, kunt u die beter regelmatig controleren met de tool Copyscape die exemplaren van duplicatie van inhoud perfect bepaalt. Als je gekopieerde kopieën van je inhoud vindt, neem dan contact op met de webmaster en vraag hem het stuk te verwijderen.

Negatieve On-page SEO

Negatieve SEO-aanvallen op de pagina omvatten het hacken van uw website en het veranderen van dingen. Er zijn veel moeilijker te implementeren dan off-page SEO-aanvallen. De belangrijkste SEO-dreigingen die een hacker-aanval kan opleveren, zijn:

 Inhoudsmodificatie 

De volgende tactiek is moeilijk te herkennen. Gewoonlijk voegt de hacker spamachtige inhoud toe aan een site. Omdat deze links vaak verborgen zijn, zult u ze niet zien tenzij u de code bekijkt.

Een ander mogelijk negatief SEO-scenario is wanneer de aanvaller uw pagina's wijzigt en ze doorstuurt naar zijn webpagina's. Sommige site-eigenaren gebruiken deze methode om de PageRank van hun eigen website te verbeteren of gebruikers door te sturen naar hun site wanneer ze proberen toegang te krijgen tot die van u. Als zoekmachines meer te weten komen over de omleiding voordat u dit doet, zullen ze waarschijnlijk uw bron straffen voor het omleiden naar een kwaadwillende website. Regelmatige siteauditing met een oplossing zoals WebSite Auditor is de beste optie om deze aanvallen te herkennen.

black hat seo

 Getting the Site De-geïndexeerd 

Je zou verbaasd kunnen zijn, maar weinig verandering in een dergelijk bestand als robots.txt kan verwen uw gehele SEO-marketingstrategie. Een Disallow-regel is voldoende om de zoekmachine te vertellen uw resource volledig te negeren. Triest maar waar.

Gelukkig is er iets dat je kunt doen om een dergelijke oefening te voorkomen. Regelmatige rangschikkingscontroles helpen u als eerste te weten wanneer uw bron wordt geïndexeerd. Rank Tracker is een geweldige tool die u kunt toepassen om automatische controles te plannen. Op het moment dat uw site plotseling uit de resultaten van Google valt, ziet u een Dropped-opmerking in de kolom Verschil. Simpel als dat.

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport