Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Giriş yapın veya kayıt olun
Q&A
Question Center →

Wat zijn de gemeenschappelijke relaties tussen SEO en websitestructuur?

De meest voorkomende relaties tussen SEO en websitestructuur draaien meestal rond de sleutelwoorden en het onderzoek met hoofdzoekwoorden. Natuurlijk zijn er verschillende manieren waarop uw websitestructuur van invloed kan zijn op de optimalisatie van zoekmachines in het algemeen. Tegelijkertijd kunnen echter bijna alle negatieve uitkomsten met betrekking tot de kwestie meestal op een veel eenvoudigere manier worden opgelost dan de meesten van ons hadden verwacht.

Voordat u een volledig begrip krijgt van absoluut nauwe relaties die vaak worden waargenomen tussen SEO en websitestructuur, laten we eens kijken wat de hoofdstructuur van mogelijk elke website vormt, ongeacht het onderwerp of commerciële targeting. Uiteindelijk staat de websitestructuur in de breedste zin voor een zogenaamde logische volgorde die elke webpagina samenvoegt op een manier die voor iedereen gemakkelijk te navigeren is - zowel live gebruikers als zoekspiders voor indexeringsdoeleinden.

seo website structure

Daarom is het runnen van een website met een goed georganiseerde structuur zo belangrijk voor de juiste en grondig efficiënte zoekoptimalisatie. In feite kan uw SEO-campagne net zo goed nietig zijn, tenzij uw website is opgebouwd rond iets dat een goed gevoel voor logische volgorde geeft. Hier zijn de enige kernrelaties tussen SEO en websitestructuur. Onder de anderen, meer eigenaardige invloedsaspecten, zijn er verschillende fundamentele website-eigenschappen, zoals de crawlbaarheid van sites, interne links, dubbele pagina's, UX (gebruikerservaring), evenals de algemene structuur van pagina-URL's. Hieronder zal ik voor elk een kort overzicht hebben en ze een voor een opnoemen.

Website Crawlability

Als het gaat om SEO, zijn uw websitestructuur en de crawlability een van de belangrijkste factoren, vooral gezien de nogal frequente indexeringsproblemen bij de toonaangevende zoekmachines zoals Google zelf. Eenvoudig in te zetten, staat crawlbaarheid voor Google's mogelijkheid om door elk gedeelte met tekstinhoud van uw site te navigeren om te 'begrijpen' waar de hele website over gaat. Wat beïnvloedt de crawlability van elke website? Een van de belangrijkste besturingselementen, interne links en sitemap worden hier als de sterkste herkend.

Interne links

Het belangrijkste idee van het juiste navigatiepad suggereert dat de gebruiker op een puur vloeiende manier van de ene naar de andere webpagina kan bladeren zonder geconfronteerd te worden met storingen, moeilijkheden of extra klikken. Gezien het feit dat een grote website een hoog aantal pagina's bij elkaar trekt, wordt de kwestie van de toegankelijkheid ervan met slechts een paar klikken een uitdagende en zelfs ontmoedigende taak.

Volgens het meest gangbare beginsel van bruikbaarheid van de website mag een bepaalde pagina in werkelijkheid niet meer dan drie klikken bedragen om door de gebruiker te worden gevonden. Het is natuurlijk een nadrukkelijk advies of een redelijke richtlijn, in plaats van een belangrijke regel. De gemakkelijkste en mogelijk kortste manier om toegang te krijgen tot elk stukje inhoud van de webpagina, gecategoriseerde en goed georganiseerde interne links helpen de zoekmachines met een eenvoudigere navigatie via ankerteksten die rijk zijn aan trefwoorden.

Op die manier zullen interne links, mits correct uitgevoerd, meer waarde krijgen van de zoekmachines en dus betere kansen hebben om hoger op de SERP's te gerangschikt. Hoe het werkt? Elke interne link die is ingesloten met uw relevante zoekwoorden, gebruikt deze sleutelwoorden om naar andere snippers van de inhoud te verwijzen die overeenstemmen met het punt en die op uw website worden gevonden. Een bewust gebruik van interne links voor SEO en websitestructuurdoelen, gaat echter niet te ver met de extremen. Anders heb je meer kans om meer kwaad dan goed te doen. Ik bedoel, je zou net zo goed alleen maar kunnen eindigen met het kapot maken van de hele structuur van je website en dus gewoon alles opnieuw moeten doornemen. Om tegen die mogelijke negatieve impact te waken, raad ik aan om een "dubbelzijdige" paden te hebben die de meest recente pagina-inhoud met de oudere verbinden, en omgekeerd. Zorg er wel voor dat je de lus sluit en beide stukken aan beide uiteinden aan elkaar vastmaakt.

seo factors

Gebruikerservaring

Tegenwoordig, gezien een absoluut strengere bruikbaarheidnormen die over elke website worden opgelegd, draagt het hanteren van een goede SEO- en websitestructuur veel bij aan het bieden van de meest geschikte en profiteer van User Experience (UX). In tegenstelling tot de eerste dagen van het web, zal de gebruiker die nu op een onjuiste of slecht verwerkte website belandt, deze laagwaardige of schijnbaar arme webpagina's waarschijnlijk op korte termijn achterlaten. Niemand wil zich onzeker voelen over de volgende klik. En iedereen haat het om tijd en moeite te verspillen om op een willekeurige manier door de pagina's te bladeren om uiteindelijk de nodige informatie te vinden. De meesten van ons willen het liever ergens anders bekijken. Op die manier levert het verstrekken van een slechte UX vaak het even negatieve effect op SEO op, en daarom zouden de relatieve paginarangschikkingen onvermijdelijk op een langere termijn op de SERP's worden afgebroken. In feite verzamelt Google de positieve en alle negatieve UX-statistieken om elke adequate aanpassing aan de lijst met relevante zoekresultaten te leveren. Van de belangrijkste statistieken zijn CTR (click-through rate), tijd per gebruikersbezoek en bouncepercentage de sterkste cijfers die door de zoekmachines zijn gevalideerd. Maar laten we wegblijven van de negatieve ervaring en ons concentreren op de basisprincipes van de beste UX: zorg voor een zuivere en duidelijke navigatie, zodat u volledig intuïtief bent en het klikfrequentie goed aansluit op de werkelijke verwachtingen en elk stukje informatie kunt vinden op de gemakkelijkste manier mogelijk.

Dubbele pagina-inhoud

De moderne focus van Google op hoogwaardige en unieke inhoud laat nu geen ruimte meer voor dubbele inhoud, zelfs binnen een enkele website en zonder enig doel. Vandaag de dag is de ideale SEO- en websitestructuur duidelijk gedefinieerd om volledig vrij te zijn van alle spamachtige of dubbele inhoud. Soms kun je redelijkerwijs een dubbele inhoud gebruiken door een repost te maken van overal zoals LinkedIn of Facebook. Het is meer een algemene regel, maar vermijd het gebruik van de inhoud van iemand anders. Of doe dit op zijn minst voorzichtig.

Algemene structuur van URL's

Eindelijk komt hier de laatste basisfactor die de nauwe wisselwerking tussen SEO en websitestructuur illustreert. De algemene structuur van website-URL's heeft slechts een paar dingen voor u om in gedachten te houden voor de juiste zoekoptimalisatie. Vermijd in de eerste plaats de meest speciale tekens (zoals @,%, &, #, $, etc.) voor elke URL die de structuur van uw website vormgeeft. Gewoon om eventuele directe complicaties in verband met het crawlproces te voorkomen. Vermijd vervolgens te lange URL's (meer dan 35-38 tekens) of niet-gescheiden en te omvangrijke URL's (definieer elk afzonderlijk woord in uw lange-afstandswoord-URL's met onderstrepingstekens en streepjes). En dit is het laatste dat u moet onthouden: hoe eenvoudiger uw URL-structuur is, hoe beter de SERP-ranglijst van uw website zal zijn.

website structure

Voor conclusie

Als gevolg daarvan ziet u dat de best gerangschikte voortgang in de SERP's altijd wordt bepaald door hard werken en verstandige planning voor SEO en website structuur ook. Het enige dat u nodig hebt, is om proactief te handelen en vooraf het juiste plan voor uw eigen websitestructuur te maken. Zorg er wel voor dat je je tijd niet verspilt door alleen maar de zoekwoorden rond te rollen.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2020, Semalt.com. All rights reserved

Skype

TimchenkoAndrew

WhatsApp

+16468937756

Telegram

Semaltsupport