- Producten
- Prijzen
- Bedrijf
- Succesverhalen
- Programma voor wederverkopers
SEO ve web sitesi yapısı arasındaki ortak ilişkiler nelerdir?
SEO ve web sitesi yapısı arasındaki en yaygın ilişki genellikle anahtar kelimeler etrafında dönen ve ana anahtar kelime araştırma. Tabii ki, web sitenizin yapısının arama motoru optimizasyonunu nasıl etkileyebileceği farklı yollarla yapılmaktadır. Bununla birlikte, aynı zamanda, konuyla ilgili neredeyse tüm olumsuz sonuçlar çoğunlukla beklenenden daha kolay bir şekilde düzeltilebilir.
SEO ve web sitesi yapısı arasında sıkça görülen yakın ilişkileri tam olarak anlamadan önce, konu veya ticari hedeflemeyi göz ardı ederek muhtemelen her web sitesinin ana yapısını belirleyen şeyin hangisi olduğunu düşünelim. Eninde sonunda, en geniş anlamıyla web sitesi yapısı, her bir web sayfasını, hem canlı kullanıcıların hem de arama amaçlı örümceklerin dizin oluşturma amaçları için gezinmesi kolay bir şekilde bir araya getiren mantıklı bir düzen anlamına gelir.
Bu nedenle, iyi düzenlenmiş bir web sitesinin işletilmesi, doğru ve tamamen verimli arama optimizasyonunu gerçekleştirmek için çok önemlidir. Aslında, SEO kampanyanız, web siteniz mantıklı bir düz mantığa sahip bir şey etrafında oluşturulmadıkça, geçersiz ve geçersiz olabilir. İşte SEO ve web sitesi yapısı arasındaki tek temel ilişki. Etkinin daha belirgin özellikleri, site dolaşımı, iç bağlantılar, kopya sayfalar, UX (kullanıcı deneyimi) gibi çeşitli temel web sitesi özelliklerinin yanı sıra sayfa URL'lerinin genel yapısı da vardır. Aşağıda her biri için kısa bir genel bakış edeceğim, onları birer birer listeleyeceğim.
Web Sitesi Taranabilirlik
SEO söz konusu olduğunda, web sitenizin yapısı ve taranabilirliği, özellikle Google'ın kendisi gibi önde gelen arama motorlarında sıkça endeksleme sorunları düşünüldüğünde, en önemli faktörler arasındadır. Düzgün İngilizce olarak koyarsanız, taranabilirlik, Google'ın sitenin tüm metin içeriği bölümünde dolaşarak tüm web sitesinin neyle ilgili olduğunu "anlamasını" sağlar. Her web sitesinin taranabilirliğini ne etkiler? Ana itici unsurlar arasında iç bağlantılar ve site haritası burada en güçlü araç olarak kabul edilmektedir.
Dahili Linkler
Doğru navigasyon yolunun asıl fikri, herhangi bir arıza, zorluk veya ekstra tıklama olmadan kullanıcıların bir web sayfasından diğerine tamamen pürüzsüz bir şekilde göz atmasına izin vermesini önerir. Yüksek bir sayfa sayısını bir araya getiren büyük bir web sitesini düşündüğümüzde, yalnızca bir kaç tıklama ile erişilebilirliği meselesi zorlu ve hatta yıldırıcı bir görev haline gelir.
Aslında, web sitesinin kullanılabilirliği konusunda en çok kabul gören ilke uyarınca, herhangi bir sayfada kullanıcı tarafından bulunabilecek en fazla üç tıklama alınmalıdır. Elbette, önemli bir kural olmaktan çok vurgu amaçlı bir tavsiye veya makul bir yönerge. Web sitesi sayfası içeriğinin her parçasına erişmenin en kolay ve muhtemelen en kısa yolunu sağlayan kategorize edilmiş ve iyi düzenlenmiş dahili bağlantılar, arama motorlarına, anahtar kelimelerle zengin metinleri çapa bağlayan basit bir gezinme yardımıyla yardımcı olur.
Bu şekilde, düzgün bir şekilde yapıldığında dahili bağlantılar arama motorlarından daha fazla değer alacak ve dolayısıyla SERP'lerde daha üst sıraya yerleşmek için daha iyi şansa sahip olacaklar. Nasıl çalışır? Alakalı anahtar kelimelerinizle gömülmüş olan her dahili bağlantı, noktaya göre akor yapısına ve web sitenizde bulunan diğer parçalara bir referans yapmak için bu anahtar kelimeleri kullanıyor. Bununla birlikte, SEO ve web sitesi yapısı amaçlarıyla iç bağlantıların bilinçli bir şekilde kullanılması, aşırılıklarla çok uzaklaşmaz. Aksi takdirde, iyilikten çok daha fazla zarar vereceksin. Demek istediğim, web sitenizin bütün yapısını mahvederek sona erebilir ve bu nedenle her şeyi tekrar tekrar gözden geçirmeniz gerekir. Olası olumsuz etkilere karşı korumak için, en yeni sayfa içeriğini eski olana bağlayan "iki kenarlı" yollara sahip olmanızı öneriyorum. Döngüyü kapattığınızdan emin olun, her iki parçayı da her iki ucundan birbirine bağlar.
Kullanıcı deneyimi
Günümüzde, her web sitesinde empoze edilen daha sıkı bir kullanılabilirlik standartları göz önüne alındığında, uygun bir SEO ve web sitesi yapısını ele almak en kullanışlı ve yararlı Kullanıcı Deneyimini (UX) sağlamaya çok katkıda bulunmaktadır. Web'in ilk günlerinden farklı olarak, kullanıcı yanlış veya kötü işlenmiş web sitelerine girdiğinde, düşük kaliteli veya görünüşte kötü web sayfalarını kısa sürede terk etme olasılığı yüksektir. Kimse bir sonraki tıklama hakkında belirsizlik hissetmek istemiyor. Ve herkes, nihayet gerekli bilgileri bulmak için rastgele bir şekilde sayfalara göz atmak için zaman ve çaba harcamadan nefret eder. Çoğumuz bunu başka yerlerde kontrol etmeyi tercih eder. Bu şekilde, zayıf bir UX sağlamak sıklıkla SEO üzerinde eşit derecede olumsuz etkiler bırakır ve dolayısıyla göreli sayfa sıralamaları kaçınılmaz olarak uzun vadede SERP'ler üzerinde aşağı çekilebilir. Aslında, Google, ilgili alakalı arama sonuçlarının listesine her uygun düzenlemeyi yapmak için olumlu ve olumsuz tüm UX istatistiklerini toplar. En önemli istatistikler arasında TO (tıklama oranı), kullanıcı ziyareti başına geçen süre ve hemen çıkma oranı arama motorlarının en doğrusu doğrulanmış en güçlü rakamlarıdır. Ancak, olumsuz deneyimlerden uzak tutun ve en iyi UX temellerine konsantre olalım: Sezgiselliği tam hissedecek şekilde sadece temiz ve net gezinti sağlayın. Tıklama oranını, gerçek beklentilerle uyumlu hale getirerek bulunması gereken her bilgi parçasını sağlayın mümkün olan en kolay şekilde.
Yinelenen Sayfa İçeriği
Google'ın yüksek kaliteli ve benzersiz içeriğe odaklandığı modern odak, tek bir web sitesinde bile hiçbir yinelenen içeriğe yer bırakmamakta ve hiçbir amaç taşımamaktadır. Aslında, günümüzde ideal SEO ve web sitesi yapısı, spam veya benzeri olmayan içerikten tamamen arındırılmış olarak tanımlanmıştır. Tabii ki, bazen, LinkedIn veya Facebook gibi herhangi bir yerden bir yeniden gönderme yaparak, yinelenen bir içeriği makul bir şekilde kullanabilirsiniz. Daha genel bir kuraldır, ancak başkasının içeriğini kullanmaktan kaçının. Ya da en azından bunu dikkatli yapın.
URL'lerin Genel Yapısı
Sonunda, SEO ve web sitesi yapısı arasındaki sıkı ilişkiyi gösteren son temel faktör geliyor. Web sitesi URL'lerinin genel yapısı, doğru arama optimizasyonu için aklınızda tutmanız gereken birkaç şey var. Her şeyden önce, web sitenizin yapısını şekillendiren her URL için en özel karakterlerden (@,%, &, #, $ vb.) Kaçının. Sadece tarama işlemiyle ilgili herhangi bir doğrudan komplikasyonu önlemek için. Ardından, çok uzun URL'lerden (35-38 karakterin üzerinde) veya ayrılmamış ve çok büyük kelimelerin (kısa kuyruk anahtar kelime URL'lerinizdeki her bir kelimeyi alt çizgi ve çizgi kullanarak tanımlayın) kaçının. Ve burada hatırlamanız gereken son şey - URL yapınızın ne kadar basit olması web sitenizin daha iyi SERP sıralamalarını alması demek. Sonuç olarak, SERP'lerdeki en iyi sıralamadaki ilerlemenin, her zaman, SEO ve web sitesi için sıkı çalışma ve akıllı planlama tarafından belirlendiğini görüyorsunuz
Sonuç için
Sonuç olarak, SERP'lerdeki en iyi sıralamadaki ilerlemenin daima SEO ve web sitesi yapısı için sıkı çalışma ve akıllı planlama tarafından belirlendiğini görürsünüz. İhtiyacınız olan tek şey proaktif davranmak ve kendi web sitesi yapısına ilişkin doğru planı önceden hazırlamaktır. Bunu yaparken, sadece tekrar tekrar anahtar kelimeler etrafında dönen zaman harcıyorsun emin olun.
Categories
Post a comment