Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login o registrazione
Q&A
Question Center →

Yerel SEO, küresel SEO'dan nasıl farklı?

Herhangi bir çevrimiçi işletmeye bir adım atmak için, potansiyel müşterilerinizi hedefleyecek ve dönüştürülen trafiği sitenize çekecek etkileyici bir web sitesi oluşturmanız gerekiyor. Arama motoru optimizasyonu şirketleri farklı teknikler sayısını uygulayan bu SEO hedeflerine ulaşırlar.

İşletmenizin hedeflerine ve ihtiyaçlarına bağlı olarak, web yöneticileri belirli bir optimizasyon stratejisi oluştururlar. Her şeyden önce, bunlar yerel, ülke veya global olmak üzere optimizasyonunuzun coğrafi özelliklerine dayanıyorlar.
global seoOdak noktasını yerel bir kitleye daraltıldığında, optimizasyon stratejileri sonuçtaki değişiklikler nedeniyle değişir. Yerel pazarlama çabaları yerel arama motoru optimizasyonu olarak bilinir.

Küresel SEO döneminde çabaları ve zamanı gerektiren daha karmaşık optimizasyon tekniğidir. Web sitelerinin, dünyanın dört bir yanından gelen anahtar kelime aramalarda gösterilmesine yardımcı olur. Global SEO, bir sitenin SERP'de görünür olmasını ve gelir haline dönüşen daha fazla hedefli trafiği almasını sağlamak için tasarlanmıştır.

Küresel optimizasyonun aksine, yerel SEO, bir şirketin sanal varlığını artırmak için tasarlanmış ancak bir web sitesine daha fazla potansiyel müşteri yönlendirmiyor. Burada birincil aksan, müşteriyi ön kapınıza çekme konusunda yapılır. SEO uzmanlarının yerel ve global optimizasyon için uyguladıkları teknikler önemli derecede farklıdır.

Yerel SEO

Yerel arama motoru optimizasyonu, belirli bir bölgeyi eklemek için hedeflenen arama kalıplarını değiştiren bir optimizasyon tekniğidir. Yerel optimizasyon, yerel e-ticaret web sitesi sahiplerinin, optimizasyon konumunuzda bulunan kullanıcıların belirli arama terimleri için arama sonuçlarında görüntülenmesini sağlar..SEO Bu tür, yalnızca belli bir dar alan içerisinde perakende mal veya hizmet satan ve global pazarda ilgisiz olan bu çevrimiçi ticaretcilere uygundur.

Google, küçük işletmelerin SEO çalışmalarından memnuniyet duyar ve onlara çeşitli avantajlar sağlar. Google'ın yerel işletmeler için sağladığı en önemli avantaj, yerelleştirilmiş işletmeleri arama sonuçlarının üstündeki bir alanda görüntüleyen bir Google My Business aracıdır. Kullanıcıların işletmenizi gözden geçirme ve son müşteri yorumlarını kontrol etme olanağı sağlar. 

international seo

Küresel SEO

Global arama motoru optimizasyonu, küresel bir ortamda iş arama terimleriniz ve trafiğinizle alakalı bir hedefleme işlemidir. Bu optimizasyon stratejisi, çevrimiçi tüccarların potansiyel müşterileri dünyanın dört bir yanındaki web sitelerine çekme fırsatı tanımaktadır. Tüm dünyadan müşterilerine hizmet verebilecek işletmeler için bir avantaj sağlar. Bununla birlikte, bu tür optimizasyonların olumsuz yanları vardır.

Sitenizi küresel araştırmada derecelendirmeye çalıştığınızda, yeryüzündeki pazar nişinizde yer alan her web sitesi ile rekabet edersiniz. Bulunduğunuz yerin dışında sattığınız ürün veya hizmetler için rekabet seviyesi içeride olduğu gibi değildir. Dolayısıyla, fiziksel bir mağazanız varsa, o bölgedeki potansiyel müşterilerinize sitenizi göstermek için arama motoru algoritmalarının yerelleştirilmiş bölümlerini kullanabilirsiniz. Google, web kaynağınızı yalnızca belirli bir dar pazara hizmet etmek için kabul ettiği için, çok fazla yerelleşmenin küresel sıralamalarınıza zarar verebileceği bazı bireysel örnekler bulunmaktadır.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport