Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login o registrazione
Q&A
Question Center →

Bana Amazon'daki arama motorundan ve özel algoritmasından bahseder misiniz?

Genelde bilgi aramak için tasarlanmış, örneğin Google'ın kendisi gibi geleneksel arama motorlarının aksine, Amazon'daki belirli bir arama motoru, esasen alışveriş yapanların çevrimiçi olmasına yardımcı olmak için tasarlandı damla nakliye web şovlarında alımlar. Basitçe, Amazon'u sürükleyen arama motoru algoritması, oradaki her akıllı tüccar için başarılı bir marka harf kullanımına izin veren hem organik hem de ücretli fırsatlar sunar. En son istatistiklere göre, bu yıl dünyanın en popüler e-ticaret platformu için tahmin edilen 200 milyondan fazla gerçek müşteri aramaları var. Ve hiç şaşırtıcı değil, çünkü son ilgili araştırma, potansiyel alıcıların yaklaşık% 55'inde, özellikle de Amazon'taki ilk ürün arama girişimini araştırdı.

Yani, soru şu: arama motorunun Amazon üzerinden karar vermesinin başlıca özellikleri nelerdir? Ve orada satan önde gelen tüccarlar, hangi yönden aktif satıcıların geri kalanından bir satır önce çarpıcı bir şekilde ürünlerini gösterebilirler? İşte kısa ama muhtemelen tam olarak yeterli bir cevap - Amazon'daki arama motoru kesinlikle Google'ın algoritması ile karşılaştırılabilir. Öte yandan, dünyanın arama devi tarafından kullanılana tamamen benzemiyor gibi görünüyor. Aşağıda, hem tamamen benzer özelliklerini hem de çeşitliliğin ana noktalarını kapsayan kısa bir genel bakışa sahip olacağım.

Alaka ve Önem

Şuna bakalım - Google gibi tüm büyük arama motorları, esas olarak alaka ve önem arıyor. Amazon, burada bir istisna değildir; çünkü alışveriş yapan kullanıcılara yönelik ürün araştırması için ürün alaka düzeyini ve önemini belirlemek ve oluşturmak için tüm içeriğe dayalı metin yazılarıyla birlikte anahtar kelimeler ve sayfa içeriği kullanmaktadır..Tek istisna, Google'ın aksine, Amazon'daki arama motoru, ürün kategorilerine ayrılmış ve ağırlık, boyut, materyaller gibi kategoriyle alakalı niteliklerle desteklenen daha yapılandırılmış bir bilgi sayesinde çok daha küçük bir veri grubunu analiz eder.

Anahtar Kelimeler ve Uzun Kuyruk İfadeleri

Bağlamsal anahtar kelimeler ve uzun kuyruk anahtar ifadeler ile zengin bir kaliteli içeriğe sahip olmak Amazon'un sıralama algoritması için önemlidir - tıpkı herhangi bir geleneksel arama motorunda olduğu gibi. Bununla birlikte, kalabalık pazarda görülen anahtar kelimeler için tamamen uyumsuz birkaç özellik vardır.

Amazon Perakende Analytics ile ilgili en son rapordan yola çıkarak, daha hassas bir dikkat vermenin temel noktaları şunlardır:

  • Anahtar kelimeler yüksek bir arama hacmi ile Amazon'da doğal olarak iyi dönüşüm sağlıyor.
  • PPC kampanyaları ile ilgili performanslı pazarlama verileri genelde hangi anahtar kelimelerin en yüksek arama hacimlerine sahip olduklarını belirlemenize yardımcı olur.
  • En yaygın olarak, aktif alışveriş yapanların Amazon üzerinde kullandığı belirli bir anahtar kelime sorgusu için mevcut arama hacmini belirlemek veya en azından kısmen göstermek mümkün değildir.

Amazon'daki arama motoru için müşteri yorumları ve referansları önemli bir öneme sahiptir, aslanın potansiyel olarak yeni anahtar kelimelerinin payı doğrudan bu geribildirim bölümlerinde bulunabilir.

Ayrı olarak alındığında, Google gibi büyük arama motorlarından ziyade Amazon için dönüşüm oranı kendisi için kesinlikle daha az önemli görünebilir. Birçok satıcı, daha fazla trafik (ve nihayetinde satış) sahip ürünlerin en yüksek sıralamadaki konumlarını alabileceğini ve bu nedenle de dönüşümün kendisinden biraz geride bırakıldığını kanıtlar.

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport