Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login o registrazione
Q&A
Question Center →

Semalt: İçerik Skreyperleri. İçeriğinizi Kimin Çaldığını Bulma

Eğer bir blog yazarı veya içerik yazarı iseniz şansını biliyorsunuz içerik kazıyıcılarla ilgili her şey. İçerik kazıyıcıların web içeriğinizi kendi özel blogları için herhangi bir izni olmadan kopyalayabileceğini veya çalabileceğini unutmayın. İçerik kazıyıcıların bir kısmı yalnızca blog yayınlarınızı kopyalayıp yapıştırırken, diğerleri RSS yayınlarından içerik almak ve kendi web sitelerinde yayınlamak için otomatik programlar kullanıyor. Burada kimin web içeriğini çaldığını ve onlara karşı hangi önlemleri almayı öğreneceğiz.

Sitenizin kazınmakta olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Yahoo, Bing veya Google'daki yayın unvanınızı aramadıysanız, içeriğinizi çaldı web sitelerini izleyemezsiniz düzenli bir şekilde. Bu  spam  mers veya bilgisayar korsanları hakkında bilgi almak istiyorsanız, aşağıdaki yöntemlerden herhangi birini deneyebilirsiniz.

1. Copyscape:

İnternette içeriğinizi kimin çaldığını bulmak en kolay ve en kolay yoludur. Bu program web içeriğinizin URL'lerini girmenizi ve kopyalarını World Wide Web'de bulmanızı sağlar. Sınırsız seçenekler veya bir kaç kuruş karşılığında yaklaşık 10.000 web sayfasını kontrol etmenizi sağlayan premium sürümü ile ücretsiz sürümünü kullanabilirsiniz.

2. Trackbackler:

Ayrıca içeriğinizi neredeyse her gün çaldığınız siteleri tanımlamak ve çökertmek için WordPress sitenizin trackback'lerini deneyebilirsiniz. Akismet'i kullanırsanız, trackback'lerin birçoğu spam klasörünüzde gösterilir. Geri bildirimi tanımlama ve alma anahtarı, mesajınızın bağlantılarını büyük çapa metinleriyle birlikte eklemektir. Dahili ve harici bağlantı, sitenizin optimizasyonu için önemlidir.

3. Web Yöneticisi Araçları:

İçerik kazıyıcı bulmak için bir başka yöntem de Web Yöneticisi Araçları'nı kullanmaktır. Google Analytics hesabınızın Web> Bağlantılarına gidin ve Bağlantılı Sayfalar sütununu tıklayın. Yazılarınızı bağlayan herhangi bir web sitesi bu alanda görüntülenir. Bu sitedeki kendi bağlantılarınızı bulmak için, yalnızca alan adını tıklamanız ve web sitenizin şu ana kadar hangi makalelerin çalındığının ayrıntılarını bulmanız yeterlidir. Burada yayın başlıklarınızı ve içeriğinizi ne kadar zekice kopyalayıp yapıştırdıklarını günlük olarak görebileceksiniz.

4. Google Alerts:

Eğer düzenli olarak yayın yapmadıysanız ve blog yayınlarınızdan veya diğer sitelerdeki makalelerden haberdar olmak istiyorsanız, Google Uyarıları'nı makalelerinizin başlıklarını tırnak işaretlerine koyarak doğru şekilde eşleştirin.

Kazınmış Post için Kredi Alın:

Bir WordPress sitesi oluşturduysanız, bir RSS altbilgi eklentisi denemelisiniz. Kullanıcıların, metninizin özel parçalarını RSS yayın içeriğinin altına veya üst kısmına yerleştirmelerini sağlar. Ve eğer bir WordPress sitenizin sahibi değilseniz, içeriğinizin altına veya üst kısmına, benzer bilgilerden oluşan ve düzgün bir şekilde referans alınması gereken kısa açıklama veya notu eklemelisiniz.

İçerik Kazıma Nasıl Durdurulur?

Web içeriğini kimsenin çalmasını veya kopyalamasını istemiyorsan, birkaç önlem almalısın. Öncelikle, site yöneticisine başvurun ve web içeriğinizin kopyalanacağı sayfaları indirmesini isteyin. Onu, bu eşyaları anında çıkartmaya ikna edebilirsin.

Yöneticiye başvurmanın başka yolu yoksa, bu web sitesinin veya alan adının kimlerin olduğunu keşfetmek için Whois Lookup'ı yapmalısınız. Gizli olarak kaydedilmediyse, yöneticinin e-posta adresini kolayca bulursunuz. Alternatif olarak, GoDaddy veya HostGator ile iletişime geçebilir ve söz konusu web sitesinin veya alan adının sürekli olarak web içeriğinizi çaldığını ve anında kaldırılmasını veya askıya alınmasını dikkatine çekebilirsiniz.

En azından son olarak, DMCA'yi ziyaret edebilirsiniz. Telif hakkıyla korunan resimlerinizi, videolarınızı, blog yayınlarınızı ve içeriğinizi kaldırmak için yayından indirme hizmetini kullanmanız gerekir. DMCA korumalı rozetlerini içeren bazı WordPress eklentileri bulunmaktadır ve potansiyel bilgisayar korsanlarını ve hırsızları uyarmak için web sitenize yükleyebilirsiniz.

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport