Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login o registrazione
Q&A
Question Center →

Hoe belangrijk is domeinleeftijd voor SEO?

Bestaat er een daadwerkelijke correlatie tussen een bepaalde domeintijd en SEO-efficiëntie in de Google-rankingpromotie? Deze vraag over de zoekmachine optimalisatie en hoe deze kan worden gecorreleerd met een domein registratiedatum is een belangrijke zaak, vaak besproken door de deskundige webmasters, evenals vele online ondernemers.

domain age seo

Meestal concluderen de bedrijfsgoeroes dat een domeinachtige en SEO-uitkomst op een of andere manier hand in hand handelen. Standaard zijn hun huidige meningen over hoe groot domein leeftijd is voor SEO, behoorlijk verschillend, hoewel ze op hun eigen manier toch een beetje logisch zijn:

  • domeineeftijd heeft geen invloed op SEO, en dus op Google ranking at all
  • domein leeftijd is slechts een individuele factor tussen de ontelbare andere kwaliteiten die zijn opgenomen in de geavanceerde ranking algoritmen van Google
  • domeineeftijd speelt een puur belangrijke rol bij het nemen van de toppositie in de SERP's

 Ook zijn hier twee cruciale punten achter de huidige discussie over domeineeftijd en SEO: 

  • gezien de logica die de spammers gewend zijn om zet de nieuwe domeinen in een register en laat ze snel vallen, de nieuw geregistreerde namen worden vaker gebruikt door de spammingwebsites
  • door omgekeerde logica, een oude domeinnaam zou betekenen dat de website goed en waardig is, omdat de bron gevestigde bedrijven blijven jarenlang dezelfde domeinen gebruiken

Welnu, we zien hier veel onzekerheid. Maar één ding kan ik u zeker vertellen - de leeftijd van het domein doet er toe wanneer het wordt overwogen door degenen die het bezitten. Ik bedoel dat wanneer een domeineigenaar een langdurige en schone staat heeft in de records van Google, dit u op zijn minst geen negatieve gevolgen zal hebben, mocht u besluiten een bestaande en reeds gebruikte domeinnaam te kopen. Van de andere kant zijn er echter veel "slechte" domeinen, eerder geïdentificeerd als spam of zelfs gestraft door Google ergens eerder.

Om een dergelijke ongelukkige gang van zaken te voorkomen, bevelen de experts aan om alleen die domeinen in de verkoop te nemen, die de openbare informatie beschikbaar hebben. Ja, de oplichters kunnen net zo goed wat privacybescherming hebben, bijvoorbeeld met Whois-vragen, moet ik toegeven. Niettemin zou dat zeker achterdocht bij hen veroorzaken.

domain age

Op die manier raad ik aan om de domeintijd en de geschiedenis ervan te controleren voordat je een deal sluit. En er zijn veel handige frameworks beschikbaar in open access om uit te checken wanneer een individuele domeinnaam werd geregistreerd. U kunt bijvoorbeeld de Netcraft-tool uitproberen om te achterhalen wanneer het domein voor de eerste keer door Google-crawlingrobots werd geïndexeerd. Als u dat doet, kunt u de meest veelbelovende domeinnamen identificeren die als betrouwbaar worden beschouwd, omdat ze zijn toegekend voor hun langdurige kwaliteitsresultaten en die daarom goed zijn gerangschikt in de SERP's.

Houd er echter rekening mee dat mijn suggestie helemaal niet betekent dat een nieuw gecreëerde domeinnaam onvermijdelijk de strijd met de oudere concurrenten zal verliezen, en daarom een zwakkere kans heeft om naar de top van de zoekresultaten te klimmen. "De oudste is de domeinnaam die je hebt, hoe hoger je ranking" - dat kan hoe dan ook niet 100% geldig zijn. Houd er rekening mee dat een periode van goede activiteit van invloed is op de domeinautoriteit, moeten we toegeven. Een domein-leeftijd met SEO kan de website-ranking toch op hun eigen manier besturen, zowel positief als negatief.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - %s, Semalt.com. All rights reserved