Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Acceder o registrarse
Q&A
Question Center →

Semalt: de beste praktijken van webscraping

In het tijdperk van digitale marketing en felle concurrentie wordt het vrijwel onmogelijk om te doen zonder webschroot. Hoewel de meeste mensen het webschrapen beschouwen als een onethische praktijk, is de waarheid dat het zijn positieve kant heeft, als het op de juiste manier wordt uitgevoerd.

Het internet wordt bestuurd door bots die bijna elke taak kunnen uitvoeren. In 2015 Bot Traffic Report werd gesteld dat de helft van het webverkeer bots zijn. De meeste van deze bots handelen ethisch bij het uitvoeren van zoekmachine-taken, het analyseren van webinhoud, het leveren van zoekresultaten en het voeden van API's. Sommige bots werken echter onethisch en veroorzaken technische problemen voor de sites die ze bezoeken.

Laten we dus eens kijken wat webschrapen is. Webscraping omvat het verzamelen van informatie van het net met behulp van speciale webschrapingtools. Hoewel de meeste mensen ertegen zijn, zullen we je laten zien dat schrapen niet altijd een kwaadaardige praktijk is.

In sommige gevallen willen website-eigenaren hun inhoud of gegevens aan een breder publiek bekendmaken. Een goed voorbeeld zijn overheidswebsites waarvan de belangrijkste inhoud is bedoeld voor het publiek. Een andere juridische webschrapingactiviteit, die meestal wordt aangedreven door bots, is wanneer website-eigenaren meer verkeer naar hun sites willen trekken. Een voorbeeld is reissites en websites met concerttickets. Schrapers verkrijgen gegevens via API's en stimuleren massaal verkeer naar een site die wordt geschraapt.

Het scrapen van gegevens is zelf geen slechte zaak. In dit verband gaan we enkele van de beste werkwijzen vermelden die u moet volgen bij het opschaven van een site, zodat deze een win-win-oplossing voor beide partijen wordt.

Zoek betrouwbare gegevensbronnen

Voordat u begint met het scrapen van gegevens, moet u weten welk type inhoud u wilt krijgen. Sommige sites hebben irrelevante inhoud en een slechte navigatie. Het schrapen van dergelijke sites kan je meer kwaad dan goed doen. Richt u altijd op een site met kwaliteitscontent en uitstekende navigatie. Het zal het voor u gemakkelijker maken om de inhoud te krijgen die u nodig heeft.

Identificeer de beste tijd om te schrapen

Bij het schrapen is ons belangrijkste doel om de gewenste inhoud te krijgen en de site niet te schaden. Als het verkeer echter zowel van mensen als botbezoekers hoog is, kan schrapen leiden tot een technische crash op de servers of de prestaties van de site vertragen. Identificeer het tijdstip waarop het verkeer zijn laagste piek bereikt en gebruik vervolgens gegevensschrapen.

Gebruik de verkregen gegevens op verantwoorde wijze

Het is verstandig dat de datacraper verantwoordelijk is voor de verkregen gegevens. Het opnieuw publiceren zonder toestemming van de eigenaar is onethisch en zelfs illegaal. Probeer de auteursrechtwetten niet te schenden door verantwoordelijk te zijn voor de verkregen gegevens.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport