Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Acceder o registrarse
Q&A
Question Center →

Wat zijn de fundamentele redenen om zoekwoorden met hoog zoekvolume op Amazon te targeten?

Het is een bekend feit dat Amazon-zoekopdrachten de grote intentie hebben om te kopen. Alles wat u nodig hebt, is dus om de zoektermen met hoog volume voor uw producten te selecteren. Het is ook belangrijk om te weten welke zoekwoorden relevant zijn voor uw bedrijf wanneer u uw Amazon-advertentiecampagne instelt. Bieden op de juiste zoektermen verbetert niet alleen uw verkooprang op een organische lijst, maar heeft uiteindelijk ook invloed op uw productverkopen.

Onderzoek op trefwoorden is geen gemakkelijke taak. Het is een tijdrovend proces dat specifieke ervaring en een duidelijk marktbegrip vereist. Gelukkig hoeft u dit niet handmatig te doen. Er zijn veel professionele online onderzoekstools met grote databases. Het kan echter een lastig onderdeel zijn om erachter te komen wat de beste hulpmiddelen zijn voor het oogsten van zoekwoorden. Verschillende tools bieden verschillende onderzoeksgegevens en u moet uw keuze maken op basis van uw zakelijke behoeften en doeleinden.

Veel zoekwoordonderzoeksinstrumenten zijn geweldig, maar verre van allemaal kunnen we u voorzien van de rijgegevens die nodig zijn om goed onderbouwde bied en strategiebeslissingen te nemen. Daarom moet u speciale software gebruiken, zoals het rapport 'Zoekterm' voor gesponsorde producten als u uw producten precies voor uw potentiële klanten wilt laten zien. Andere zoekinstrumenten voor zoekwoorden kunnen ook waardevol zijn, maar u moet ze gebruiken als aanvullende hulpmiddelen.

Manieren om zoekwoorden met hoog zoekvolume te vinden met behulp van Amazon Search Term Report

Uw cataloguscampagne organiseren

In de beginfase van uw zoekwoord onderzoeksprocedure, moet u een algemene cataloguscampagne opzetten voor gesponsorde producten. Hier kunt u beginnen met het bepalen van de voorwaarden die uw potentiële klanten gebruiken bij het zoeken naar uw producten.

Het primaire doel van de zoekwoordcampagne van Amazon is om zoektermen te vinden die door klanten worden gebruikt om uw spullen te vinden. U moet deze woorden ontdekken en erop bieden.

Om Search Term Report te vinden, moet u Seller Central openen en vervolgens naar advertentierapporten gaan. Zoektermrapport biedt Amazon-verkopers gegevens, waaronder klikfrequentie, verkoop, vertoningen, enzovoort. Bovendien geeft dit rapport de exacte product-SKU weer die aan een specifieke zoekterm is gekoppeld. Deze gegevens zijn waardevol voor het lanceren van een reclamecampagne op Amazon.

Volgens de recente Amazon-update identificeert het rapport met zoektermen echter niet langer welk product aan de zoekterm is gekoppeld. Met deze update laat Amazon veel adverteerders in het donker achter.

Er is een goede uitweg. U kunt uw advertentiecampagne anders structureren. U kunt uw campagne bouwen met een structuur met slechts één SKU per advertentiegroep. Met deze strategie kunt u het succes van de geselecteerde zoekterm toewijzen.

Genereer relevante zoektermen

Om de meest relevante en juiste gegevens te krijgen, moet u uw campagne ten minste één zwak weergeven. Deze tijd is genoeg om een goede trefwoordenkeuze te krijgen. Zodra u alle vereiste gegevens hebt verzameld, is het tijd om Amazon-sleutelwoorden voor hoog zoekvolume te selecteren om uit te breiden in uw handmatige advertentiecampagne.

Om uw lijst te beperken, moet u de verkregen onbewerkte gegevens analyseren en deze door een Excel-sheet filteren. Dit rapport bevat de verscheidenheid aan verschillende statistieken. Uw specifieke aandacht moet echter worden besteed aan bestelnummers (het aantal geconverteerde bestellingen per SKU), productverkoop (het totale aantal productverkopen per zoekterm), klikken (het totale aantal klikken per zoekterm).

Uw speciale aandacht moet worden besteed aan geavanceerd zoektypen voor zoekwoorden. Hier vindt u gegevens over die zoektypen voor zoekwoorden waarmee verkopers kunnen beslissen met welke zoektermen van klanten hun advertenties in aanmerking komen. Hier kunnen verkopers specifieke zoektypen specificeren. Houd er rekening mee dat breed zoekende of hoogvolume Amazon-zoekwoorden u de meeste verkeersbelichting bieden, terwijl de exacte overeenkomstuitdrukkingen het verkeer beperken tot een preciezer doelpubliek.

Drie basistypen zoekwoordtypen omvatten:

  •  Breed zoeken 

Het biedt advertenties voor een brede verkeersbelichting. U zult de zoekterm van de klant matchen als deze alle trefwoordtermen of hun synoniemen bevat. Het bevat trefwoorden of synoniemen van elk type.

  •  Zoekzin 

De gebruikersvraag moet de exacte zin of reeks woorden bevatten die u target. Dit soort overeenkomsten is beperkter dan breed en leidt tot relevantere plaatsingen voor uw advertentie.

  •  Exacte overeenkomst 

De zoekterm van de consument moet exact overeenkomen met uw doelzoekwoord voor de advertentie die moet worden weergegeven. Het kan ook overeenkomen met nabije variaties van de exacte term.

Stel uw handmatige Amazon-campagne in

Nu heeft u een lijst met TOP-hoogvolume Amazon-zoekwoorden die zeer relevant zijn voor uw bedrijf. Dit betekent dat u klaar bent om een handmatige campagne te maken door de SKU toe te voegen om op elk zoekwoord te bieden.

Je moet beginnen met minimaal 25 tot 40 zoektermen. Het is niet redelijk om met een groot aantal zoekwoorden te beginnen, omdat alles buiten uw controle kan vallen. Als u bovendien meer dan 50 zoekwoorden gebruikt voor uw advertentiecampagne, zullen veel ervan inefficiënt lijken.

Je wilt ook niet te weinig zoektermen omdat je niet genoeg volume gaat genereren. Dus, zoals de ervaring laat zien, is maximaal 40 zoektermen per advertentiecampagne meer dan genoeg.

Bovendien moet u zich ervan bewust zijn dat Amazon rekening houdt met tal van aspecten bij het uitvoeren van uw gesponsorde productadvertenties. Hoewel het specifieke zoekwoord mogelijk relevant is voor uw product, kijken ze ook naar verkoopgeschiedenis, snelheid, beoordelingen, etc.

Bieden op basis van ACoS

Advertentiekosten van verkoop is een andere waarde die u moet rekening houden met het lanceren van uw Amazon-advertentiecampagne. In dit stadium moet u bepalen welke zoektermen klikken genereren, wat uw kosten van verkoopdoelen zijn met die acceptabele drempelwaarde.

De meeste verkopers geven de voorkeur aan ACoS 20% tot 25%. In de regel is dit percentage echter afhankelijk van het doel van het bedrijf.

Een andere meetmethode die u zou moeten overwegen om uw Amazon-advertentiecampagne te ontwikkelen, is een gemiddelde kosten per klik voor elke zoekterm. Als de gemiddelde CPC voor uw gerichte zoekwoord hoog is, kunt u deze rang verlagen; en omgekeerd, als u een zoekterm met een lage ACoS vindt, kunt u uw bod verhogen om de verkoop en doorstroming naar uw productpagina te vergroten.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport