Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Acceder o registrarse
Q&A
Question Center →

Hoe werkt het algoritme voor het rangschikken van Amazon?

Heb je je ooit afgevraagd hoe Amazon product rankings bepaalt met zijn zoekalgoritme? Het is een veel voorkomende vraag bij Amazon-verkopers die meer willen verkopen. Als je hoger wilt scoren op de Amazon-pagina met zoekresultaten, is het essentieel om te weten hoe een systeem werkt. In dit artikel zullen we proberen een redelijk antwoord op deze vraag te vinden. Bovendien bespreken we welke factoren van invloed kunnen zijn op de zoekrang van uw product.

Het principe van het mechanisme voor het classificeren van het Amazon-systeem

Het algoritme voor het rangschikken van Amazon voor het zoeken van producten staat bekend als A9. We kennen alleen het algemene principe van het werken met Amazon-ranglijstsystemen. Alle eigenaardigheden en rangorde factoren verlaten het tafereel als de best bewaarde geheimen. Alle informatie die u in dit artikel vindt, is dus gebaseerd op onze onderzoekers en aannames.

A9-rankingalgoritme begint zijn rangordeproces van tevoren zodat tegen de tijd dat de shopper zijn zoekopdracht uitvoert op Amazon, de zoekresultaten in twee stappen worden aangeboden. Dus elke Amazon-klant ontvangt zijn eigen paginaweergave van zoekresultaten op basis van zijn recente ervaringen met het Amazon-classificatiesysteem. Amazon concentreert zich op het maximaliseren van zijn totale omzet, daarom is het uiterst voorzichtig met het rangschikken van producten. Het onderhoudt een aanzienlijke catalogus met productvermeldingen, waarbij wordt geprobeerd de gebruikers de meest relevante zoekresultaten te bieden. Na het verwijderen van alle relevante zoekresultaten, sorteert Amazon ze zodanig dat ze er zo relevant mogelijk uitzien voor de klant.

Het Amazon A9-algoritme blijft de zoekresultaten evalueren na beoordeling van klantevaluaties, bedrijfsstatistieken, prestatiemetingen en andere programma-analyses.

Om klanten een passend per-vereistenpakket te laten zien, overweegt Amazon de volgende criteria:

  •  De relevantie van de beschrijving voor de zoekopdracht van de gebruiker 

Amazon houdt rekening met basisinformatievelden van productvermeldingen die titel, opsommingstekens, beschrijving en andere essentiële kenmerken zoals kleur of grootte bevatten. Als de vermelde termen in deze velden overeenkomen met ten minste één woord van de zoekopdracht van de klant, toont Amazon deze vermelding op de eerste pagina met zoekresultaten.

  •  Beelden van kwaliteitsinventarisatie MOET 

Uw inventarisfoto's moeten op de productomschrijvingspagina worden geplaatst. Vermeldingen zonder inventarisfoto's zijn erg laag in Amazon en trekken bijna nooit geconverteerd verkeer aan. Klanten werken meestal samen met retailers die hen echte foto's van hoge kwaliteit leveren om een nauwkeurige presentatie te krijgen van de producten die ze gaan kopen.

Amazon-ranking systeem versus Google ranking systeem

Google heeft een andere benadering van product ranking, voornamelijk omdat Google is gespecialiseerd in informatie-onderzoek. Google biedt gebruikers de zoekresultaten die kunnen dienen als de beste antwoorden op hun vragen. Het houdt rekening met de positie, relevantie en reputatie van websites op internet. Terwijl Amazon de producten toont die de klant eerder zal kopen. Het werkt perfect voor Amazon-gebruikers, omdat ze allemaal een koopintentie hebben bij het openen van een systeem. Dus rangschikking van de producten door Amazon is een eenvoudiger proces in vergelijking met het rankingproces op Google.

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport