Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Acceder o registrarse
Q&A
Question Center →

SEO'yu anlamak için hangi temel bilgileri bilmeliyim?

Burada, SEO'yu anlamak için gereken tüm temel konuları tartışacağım. Aşağıdaki on temelin tamamen farkında olmadan, Arama Motoru Optimizasyonu kavramının çoğumuz için yabancı bir dil gibi görüneceğine inanıyorum. Başka herhangi bir şeyden önce, temel dilbilgisi kurallarını incelemeniz ve sonra yalnızca gerçek konuşmada kendinizi denemek için daha fazla kelime eklemeniz gerekir. Görevim burada, SEO'yu tam anlamanın temellerini öğrenmek için size doğru yolu göstermektir. Bu şekilde, web sitenizi Google'ın arama sonuçlarının üst kısmında tırmanışını görmek için gerçek hayatta olan arama optimizasyonu stratejinizi uygulama yönünde hareket etmeye başlayabileceksiniz.

understanding seo

 Yerinde Arama Motoru Optimizasyonu 

Hiçbir net yaklaşım olmadan yabancı bir dil öğreniyorsun. Evet, bir sürü konuyu inceleyebilirsiniz, ancak sağlam bir temel olmadan, başınızı dolana kadar ana sözlüğü ezberlemeniz iyi olur. Ve elbette böyle bir öğrenme noktası yoktur. Aynı gerçek, SEO'yu anlama, yerinde temelleri hakkında daha kesin bilgi vermektir. Dolayısıyla, her şeyden önce, şu temel site içi bileşenleri ile kurulması gereken kuruluşundan başlayarak sağlam bir web sitesi oluşturmanız gerekir: yanıt veren sunucu kodlaması, optimize URL ve bölüm yapısı, daha iyi tarama ve canlılık için sayfa site haritaları kullanıcıya erişilebilirlik, iç bağlantı için uygun mimari ve canlı kullanıcılara gerçek değer katan benzersiz yazılar içeren yüksek kaliteli içerik.

Endişelenmeyin, ilk bakışta bu terimlerin ne kadar hayal kırıklığına uğrayacağına bakılmaksızın. Sitede bulunan temel bilgilerden SEO'yu anlamakta sinirli olduğunuzu düşünüyorsanız, nitelikli bir web geliştiricisinden uzman denetim talep etmenizi şiddetle tavsiye ederim. Bu adımı atlamayın veya rafa tutmayın. Aksi takdirde, gerçek sıralama potansiyelinizi asla Google'da ortaya çıkarmayacaksınız. İlk denetim uzmanı 3-5 saat sürecektir. Bu şekilde, en başından beri güvenebileceğiniz sağlam sağlam bir temelle SEO'yu anlamaya başlamayı unutmayın.

 Sayfa içeriği 

Burada ihtiyacınız olan tek şey, web sitenizin trafik performansını sayfa bazında incelemek için Google Analytics'teki hesabınızla devam etmektir. En zayıf trafik kazanımlarından bazılarını tespit ettiğinizde, bu web sayfalarının sıkça hızlı bir şekilde düzeltilmesi gerekir. Web sitelerinin sıralamasını etkileyen, çoğaltılan, tamamen eşleşmeyen, ancak yine de gereksiz sayfa içeriği vardır. Benzer görünümlü veya zaman zaman kopyalanmış içerikten bir kerede ve tamamen kurtulun. Aslında, Google genellikle bu tür içerik sorunlarını yalnızca manipülatif etkinlikler olarak, yani anlık olarak sıralama ilerlemenizi beklemeye koyar.

 Başlık etiketleri 

Ana sayfanız başlığı etiket, tümünün temel bileşenidir. Burada SEO temellerini anlamak, başlık etiketinde hangi anahtar kelimelerin dahil edileceği üzerine iyi oluşturulmuş bir kararı almak demektir. Bu kelimeyi düz İngilizce olarak koymak, birincil odağınızı, en çok satan olmayı makul bir şekilde beklediğiniz ürün veya hizmete odaklanmanızdır. , şu an için en yüksek gelir getirici potansiyeline sahip olmasına rağmen, yerel işle uğraşıyorsanız, bununla birlikte, başlık etiketinizi, şirketinizin esas olarak faaliyet gösterdiği bir şehir adı ile katıştırdığınızdan emin olun. Bununla birlikte,

 Backlinks 

Sadece yerel pazarın niş yakında bahis oynamak yerine yerel işletme sıralamaya çalışın. verilen kalite (miktar değil!) geri dönüşleri, Google'ın son sıralama kararını vermesi için kullandığı arama algoritmasının ana itici unsurları arasındadır. n sorunu burada geri bağlantıların SEO tanımı ve etki alanı yetkisi için önemini anlamaktır. Dolayısıyla tanım gereği geri bağlantı, webin herhangi bir yerindeki bir köprüdür ve web sayfanıza yönlendirir. Ardından alan adı yetkiniz, en fazla 100 puanla ölçülen temel bir web sitesi metriğidir. Alan adı yetkilisi, Google tarafından, web sitelerini karşılaştırmak ve nihayetinde arama sonuçlarında onları nerede sıralayacaklarına karar vermek için kullanılır. Tek ihtiyacınız olan şey, yalnızca geri kalitede kaliteli bağlantılar kurmaktır. Bir kez daha dikkatli olmayınca ya da toplu olarak sunulan geri verilen bağlantıları geri çevirmek, Google'ın sıralama cezalarıyla alan adınızı tamamen mahvedebileceğinden, miktarları unutun. Bu şekilde, derinlemesine bir anlayışa sahip olmak için SEO'yu yani geri dönüş yapan kaliteyi oluşturma ve ilerlemenizi izleme konusunu ele almak için, görevi tamamlamanıza yardımcı olması için açık erişimde bulunan herhangi bir kanıtlanmış araç taramanızı öneririm.

 Yerel olarak SEO'yu anlama 

İşte son tartışmamızın son noktası. Yerel düzeyde SEO'yu anlamak ve bölgesel pazarınızda niş liderliği alarak, ulusal ya da küresel ölçeğin daha kapsamlı bir başarısı için tam olarak tamamlamanız gereken ilk görev olduğuna inanıyoruz. Yani, nihai amacım şahsen benim web mağazamızı dünyadaki tüm potansiyel müşterilere hitap eden damla nakliye çevrimiçi bir iş haline dönüştürüyor demek.

Her durumda, bu çarpıcı başarının yolunu açan ilk aşama, yerel pazarınızı hakim kılmaktadır. Çoğumuz merak ettiler - bu adamlar yerel aramaların üstünde, ilgili anahtar kelimeler için görüntülenmeleri için yerel rakiplerin üstesinden nasıl başardı? Asıl konu, mükemmel derecede ikna edici sonuçlara sahip aslanın paylaşımının kök salmış olmasıdır - en yaygın olarak bunlar, Google My Business olarak bilinen kişisel web sayfasından gelmektedir. Web siteniz hâlâ bu son derece büyük bir fırsatı kaçırırsa, şu anda sizin için yapılması gereken bazı şeyler gecikmeksizin. Kendi Google My Business sayfanızı ziyaret edin ve aşağıdakiler konusunda bir kez daha kontrol edin:

  • tutarlılık için NAP (ad, adres, telefon) işletme bilgilerinizi kontrol edin;
  • proaktif davranarak zamanında gözden geçirme konusundaki birincil stratejinizi düşünün;
  • tüm iş fotoğraflarınızı gözden geçirin ve hepsinin gerçek ve güncel olduğundan emin olun;
  • hedef kitlenizin size bir geri bildirim bırakmasına izin vermek için müşteri mesajlaşma seçeneğini açın;
  • , uğraşmakta olduğunuz ürünler veya hizmetler ile uyumlu birincil kategorinizi elde etmek için girişleriniz üzerinde çalışır.

basic seo

Bunu yaparak, yerel rakiplerinizi çok geride bırakmak için Google My Business sayfasında daha yararlı bilgiler edinin. Aslında, bu özellik hala çok fazla çevrimiçi işletme sahipleri tarafından ihmal edilmekte. Peki neden bu önemli avantaja sahip olmuyorsunuz? Listelerinize zamanında göz kulak olun ve yerel sıralama ilerlemenizin keyfini çıkarın, her zaman sürekli iyileşen metriklerle tekrar teyit edin.

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport