Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Acceder o registrarse
Q&A
Question Center →

SERP arama nasıl işliyor?

Arama motoru sonuçları sayfası (veya SERP), web kullanıcıları bir arama kutusu içine bir sonuç listesini çıkarmak için arama sorgularını yazdıklarında görüntülenen sayfadır. Bu makalede Google'ın sonuç sayfasında hangi sitelerin görüneceğini nasıl belirlediğini açıklayacağım. Ayrıca, SERP'lerdeki sıralamayı organik olarak geliştirmek için bazı faydalı ipuçlarını paylaşacağım. Haydi başlayalım. 

serp search

Yerel Sonuçların Önemi

Birisi yerel bir sonuç ararken veya Google'ın potansiyel yerel niyetle ilişkili bir sorgu kullandığında, o görür sonuçlarının en üstünde seçilen listeleri içeren bir harita. Bu sonuçlar çoğunlukla sorgusu girildiğinde kullanıcının bulunduğu yere bağlı olmakla birlikte, yerel varlığınızı desteklemek için birçok fırsat bulunmaktadır.

NAP'ın Gücünü Duymak

NAP, ad, adres ve telefon numarasını ifade eder. Bu bilgiyi sitenizde göstermenizi kesinlikle öneririz. NAP'ı üstbilgi veya altbilgiye yerleştirmek mükemmel bir fikirdir. Bunu yaparak, arama motorlarının tam fiziksel konumunuzu belirlemesini kolaylaştırırsınız.

Arama motorlarının konumunuzu anlamasını sağlamanın bir başka yolu Google işletme listenizi Google My Business'ta talep etmektir.

Google'ın Öne Çıkan Parçaları

"Ne Var", "Ne Zaman" veya "Nasıl Yapılır" gibi kelime kombinasyonlarını içeren bir arama yaparsanız, ziyaret etmenize gerek olmadığını keşfedebilirsiniz cevabı almak için bir kaynak. Bunun yerine, Google'ın  Öne Çıkan Parçacıklar  düzeni olan sonuçların en üstündeki küçük bir kutuya yerleştirdiğiniz, sorduğunuz şeyin kısa bir sürümünü göreceksiniz..

Featured Snippets, daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunma girişimidir. Soru acil bir şekilde yanıtlanırken, Öne Çıkan Snippet'te sağlanan bağlantıyı tıklayarak veya sayfadaki sonuçlardan herhangi birini seçerek konunun daha derinlerini inceleme seçeneğine sahipsiniz.

Sitenizin, Google'ın "Öne Çıkan Bir Snippet" için "seçilmiş olanı" olacağını garanti altına almanın bir yolu olmamasına rağmen, her zaman yardımcı olan bir sorundur: sorulara cevap bulmak. Sık sorulan sorulara bilgilendirici ve özlü cevaplar vermeye odaklanın. Oluşturduğunuz daha yararlı cevaplar, özellikli olmanızın daha iyi bir şansı.

İlgili Resimler ve Videolar

SERP'lerde görüntülerin ve videoların entegrasyonu, Google'ın arama sonuçlarını çeşitlendirmenin başka bir yoludur. Tahmin edebileceğiniz gibi Google, bu entegre sonuçların nasıl ve ne zaman gösterileceği konusunda karar vericidir. Etiketlenerek hazırlanan çeşitli içeriğe sahip olduğunuzdan emin olun, eklemenin temelidir. Bu adım şunları gerektirir:

  • Anahtar kelime araştırma yapılması;
  • Görüntülerin ve videoların nerede eklenmesi gerektiğini analiz etme;
  • Kullanıcıların gereksinimlerini karşılayan içerik üretme.

Resimlerinizin arkasında alt etiketler olması Google'ın bu içeriği bulmasına yardımcı olabilir; bu da bu aramalarda daha iyi bir arama şansı verir.

seo optimisation

Sonuç

İlk hedefiniz, ne tür içeriğin hedef kitleniz ve iş ihtiyaçlarınıza göre en mantıklı olduğunu belirlemek olmalıdır. Bir kere işiniz bittiğinde, bir kerede bir alanda mükemmelleşmeye odaklanın. Ayrıntılı araştırma, fırsatlarınızın nerede olduğunu ve bunları nasıl yakalayacağınızı anlamanıza yardımcı olacaktır. Er ya da geç çabalarınız sonuçlanacak ve daha yüksek bir SERP sıralamasıyla ödüllendirileceksiniz.

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport