Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Anmelden oder registrieren
Q&A
Question Center →

SEO için alan adı yaşı ne kadar önemlidir?

Google sıralaması promosyonunda belirli bir alan yaşı ve SEO etkinliği arasında gerçek bir ilişki var mı? Arama Motoru Optimizasyonu ile ilgili bu soru ve bir alan adı kayıt tarihi ile nasıl ilişkilendirilebileceği, sıklıkla uzman webmasterların yanı sıra birçok çevrimiçi işletme sahipleri tarafından tartışılan önemli bir konudur.

domain age seo

En yaygın olarak, endüstri uzmanları bir etki alanı yaşı ve SEO sonuçlarının bir şekilde elele hareket ettiğine karar veriyor. Varsayılan olarak, SEO için etki alanı yaşı ne kadar büyük olduğu hakkındaki şu anki görüşleri oldukça farklıdır, ancak yine de kendi yolunda bir anlam çıkarmaktadır:

  • etki alanı yaşının SEO'da ve dolayısıyla Google'da hiçbir etkisi yoktur
  • alan yaşındaki sıralama, Google'ın karmaşık sıralama algoritmalarına
  • dahil diğer niteliklerin sayısından yalnızca birisidir, alan yaşı, SERP'lerde en üst sırayı almak için tamamen önemli bir rol oynamaktadır

 Ayrıca, etki alanı yaşı ve SEO hakkında şu anki tartışma arkasında iki önemli nokta var: 

  • spam göndericilerin yeni kayıtları bir kayıt defterine koyup hızla bırakın, yeni kayıtlı adlar daha çok spam gönderen web siteleri
  • tarafından ters mantıkla istihdam edilir; eski bir alan adı web sitesi iyi ve layık demektir kurdukları kişiler aynı alanları yıllarca kullanmaya devam ediyorlar

Pek çok belirsizlik görüyoruz. Ancak sana bir şey söyleyebilirim - etki alanının yaşı, sahip olduğu düşünülürse önemlidir. Yani bir alan adı sahibi, Google'ın kayıtlarında uzun süren ve temiz bir devlete sahip olduğunda, mevcut ve zaten kullanılmış bir alan adı satın almaya karar vermeniz durumunda size en azından olumsuz bir etki getirmeyecek demektir. Öte yandan, daha önce spam olarak tanımlanan veya bir süre önce Google tarafından cezalandırılan birçok "kötü" alan var.

Böyle bir talihsiz olay seyrinin gerçekleşmesini önlemek için, uzmanlar yalnızca kamuya açık bilgilere sahip olan satılık alanları düşünmeyi önerir. Evet, dolandırıcıların, örneğin Whois sorguları gibi bazı gizlilik koruması da olabilir, itiraf etmeliyim. Bununla birlikte, bu kesinlikle şüphe uyandıracaktı.

domain age

Bu şekilde, bir anlaşma yapmadan önce etki alanı yaşı ve geçmişini bir kez daha kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca, açık alanlarda, tek bir alan adı kaydedildiğinde kontrol etmek için kullanılabilecek birçok yararlı çerçeve bulunmaktadır. Örneğin, alanın Google tarama botları tarafından ilk kez endekslendiğini öğrenmek için Netcraft aracını deneyebilirsiniz. Bunu yaparak, güvenilir oldukları en iyi umut verici alan adlarını belirleyebilirsiniz; bunlar, uzun süren kaliteleri nedeniyle ödüllendirildikleri için SERP'lerde iyi sıralanırlar.

Ancak önerim, yeni oluşturulan alan adının kaçınılmaz olarak eski rakiplere karşı savaşı kaybedeceği anlamına gelmediğini, dolayısıyla arama sonuçlarının tepesine tırmanın zayıf bir ihtimal olduğunu unutmayın. "Büyük, sahip olduğunuz etki alanı adı, alacaksınız üst düzey" - zaten% 100 geçerli olamaz. Kabul etmeliyiz ki iyi bir faaliyet döneminin etki alanı yetkisini etkilediğini aklınızda tutun. Ne de olsa, SEO ile bir alan adı yaşı, hem olumlu hem de olumsuz kendi yollarıyla web sitesi sıralamasını sürdürebilir.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport