Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Anmelden oder registrieren
Q&A
Question Center →

Semalt: Python Crawlers And Web Kazıyıcı Araçları

Modern dünyada, bilim ve teknoloji dünyası, İhtiyacımız olan veriler açıkça sunulmalı, iyi belgelendirilmeli ve anında indirilebilmelidir. Dolayısıyla bu verileri ne amaçla ve ne zaman istersek kullanabiliriz. Bununla birlikte, vakaların çoğunda, gerekli bilgi bir blog veya sitenin içinde sıkıştı. Bazı siteler verileri yapılandırılmış, organize ve temiz biçimde göstermeye çalışırken diğerleri bunu başaramıyor.

Verilerin taranması, işlenmesi, kazınması ve temizlenmesi bir çevrimiçi iş için gereklidir. İş hedeflerinizi karşılamak için birden fazla kaynaktan bilgi toplayıp özel veritabanlarına kaydetmeniz gerekir. Er ya da geç, verilerinizi kapatabilmek için çeşitli programlara, çerçevelere ve yazılıma erişmek için Python topluluğuna başvurmanız gerekecek. Aşağıda, siteleri kazıyıp taramak ve işletmeniz için gereken verileri ayrıştırmak için kullanılan ünlü ve seçkin Python programları bulunmaktadır.

Pyspider

Pyspider, internetteki en iyi Python web kazıyıcılardan ve tarayıcılardan biridir. Çoklu taramaları takip etmemizi kolaylaştıran web tabanlı, kullanıcı dostu arayüzü ile bilinir..Dahası, bu program çoklu arka uç veritabanları ile birlikte gelir.

Pyspider ile, başarısız olan web sayfalarını kolayca deneyebilir, web sitelerini veya blogları yaşlarına göre tarayabilir ve çeşitli başka görevler yapabilirsiniz. Yaptığınız işi tamamlamak ve verilerinizi kolayca taramak için sadece iki veya üç tıklama gerekiyor. Bu aracı, aynı anda birden fazla tarayıcıyla çalışan dağıtılmış biçimlerinde kullanabilirsiniz. Apache 2 lisansı ile lisanslanmıştır ve GitHub tarafından geliştirilmiştir. MechanicalSoup, Güzel Çorba adı verilen ünlü ve çok yönlü HTML ayrıştırma kitaplığının etrafında kurulmuş ünlü bir tarama kütüphanesi.

MechanicalSoup 

Web taramanızın oldukça basit ve benzersiz olması gerektiğini düşünüyorsanız, mümkün olan en kısa sürede bu programı denemelisiniz. Tarama işlemini kolaylaştıracaktır. Bununla birlikte, birkaç kutuyu tıklatmanız veya bazı metinler girmeniz gerekebilir.

Scrapy

Scrapy, web geliştiricilerinin aktif topluluğu tarafından desteklenen ve kullanıcıların başarılı bir çevrimiçi iş kurmalarına yardımcı olan güçlü bir web kazıma çerçevesidir. Dahası, her türlü veriyi dışa aktarabilir, toplama ve CSV ve JSON gibi birden çok formatta kaydedebilir. Ayrıca, çerez işleme, kullanıcı aracısı parodileri ve sınırlı tarayıcılar gibi görevleri yerine getirmek için yerleşik veya varsayılan uzantılara sahiptir.

Diğer Araçlar

Yukarıda açıklanan programlardan memnun değilseniz, Cola, Demiurge, Feedparser, Lassie, RoboBrowser ve benzeri araçları deneyebilirsiniz. Listenin tamamlanmanın çok ötesinde olduğunu ve PHP ve HTML kodlarını sevmeyen kullanıcılar için birçok seçenek olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport