Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Anmelden oder registrieren
Q&A
Question Center →

Hoe SEO-vriendelijke productomschrijvingen te maken?

Er is een enigszins algemene misleiding over het maken van SEO-vriendelijke productomschrijvingen. In feite geloven te veel beginnende online verkopers dat het gebruik van een populair e-commerceplatform om honderden van hun producten te vermelden voldoende zou zijn om een ​​stabiele toename van het verkeer te zien. Helaas heeft deze suggestie niets te maken met een succesvolle online winkel.

seo product descriptions

De waarheid is dat een goede optimalisatie voor e-commerce websites meestal veel moeilijker blijkt te zijn, dan dat standaard SEO werkt voor de meest rechttoe rechtaan websites of blogs die komen maximaal 10 pagina's tellen. Ik bedoel dat rotzooien met honderden of zelfs duizenden SEO-productbeschrijvingen het belangrijkste optimalisatiekwestie is voor elk e-commercebedrijf, vaak gepaard met veel problemen die het leeuwendeel van online ondernemers snel in frustratie kunnen brengen. Hieronder ga ik uitleggen hoe u efficiënter SEO-vriendelijke productbeschrijvingen kunt maken. Ik geloof dat de taak op zijn best kan worden gedaan door simpelweg de meest voorkomende optimalisatiefouten hieronder te vermijden.

Te dunne productbeschrijvingen

Op basis van mijn eerdere ervaring laat het ontbreken van onvolledige of te korte tekstbeschrijvingen voor uw producten meestal vrijwel geen kansen over voor weergave van uw vermeldingen in de top 10 van zoekresultaten. Zelfs als u zich voornamelijk bezighoudt met query's met een lage frequentie (bijvoorbeeld voor online cadeaushops en kledingwinkels in het bijzonder), is het toevoegen van een goede beschrijving aan elke productpagina het enige juiste pad dat u vanaf het begin zou moeten volgen.

Sterker nog, hoe meer unieke en volledig complete inhoud je hebt, hoe meer kansen de zoekmachines voor een hogere rangschikking hebben. Natuurlijk kan de visuele inhoud duizend woorden spreken, maar laten we wel wezen - de zoekmachines kunnen geen beelden "lezen" of "begrijpen". Dus het fundamentele idee hier is om unieke en relevante SEO-vriendelijke productomschrijvingen te hebben, die iets hoger zouden moeten zijn dan het meest gebruikelijke standaard aantal woorden (kijk op het web voor verschillende vergelijkbare aanbiedingen om u dit noodzakelijke inzicht te geven). Houd daarbij rekening met de volgende punten:

  • Gedraag je nooit als een copycat. Anders krijg je meer kwaad dan goed. En het slechtste scenario hier kan zelfs leiden tot rangschikkingen door de zoekmachines.
  • Focus op hoogwaardige inhoud om een ​​nauwkeurige en degelijke productbeschrijving te geven die meer waarde oplevert voor potentiële klanten. Ik bedoel hier dat uw SEO-productbeschrijvingen zijn bedoeld om mensen toch te helpen een aankoop te doen.
  • Ga niet te ver met een inhoudslengte, het is niet nodig om een ​​enorme productbeschrijving te maken, alleen voor de volledigheid. Houd er rekening mee dat te veel inhoud uw rangorde waarschijnlijk zal schaden, in plaats van u een boost te geven in de conversie van uw aankoop.

seo descriptions

Niet-unieke productomschrijvingen

Het toevoegen van originele productomschrijvingen van producenten zou uw grootste fout zijn. Het hebben van niet-unieke tekstinhoud garandeert dat uw webpagina's nooit bovenaan de zoekresultaten worden weergegeven. In feite worden dergelijke standaardbeschrijvingen te vaak gebruikt door veel websites die onzorgvuldig genoeg zijn om een ​​deel van de gekopieerde tekst in zijn oorspronkelijke vorm achter te laten..Daarom zal Google, gezien de niet-unieke eigenschappen, alleen die dubbele of gescande inhoud filteren en al die ongelukkige websites op de ranglijst schoppen.

Om het nog erger te maken, zijn originele productbeschrijvingen van fabrikanten meestal zo geschreven dat ze nauwelijks de best verkopende kunnen worden genoemd. Laat nooit slecht geoptimaliseerde SEO-pagina's of gescrashte content ongewild achter als spam vanuit het oogpunt van de zoekmachines. Mocht u bijvoorbeeld een complicatie hebben, als u eenvoudig geen idee hebt hoe u een individuele productbeschrijving moet schrijven, kunt u net zo goed een speciale metatag 'geen index' op die pagina zetten. Als u dat doet, houdt u uw SEO-inspanningen op zijn minst in goede staat, zonder het risico te worden afgebroken op de lijst met ranglijsten.

Degelijke productrecensies

Uiteraard zullen de meeste van uw potentiële kopers waarschijnlijk enkele klantbeoordelingen op uw producten zien voordat ze een verbintenis aangaan om te kopen. Als u uw webpaginabeurzen laat back-uppen met tal van productrecensies, zult u nooit meer het moeilijkste deel van uw doelgroep missen. Het kan even nuttig zijn om wat tijd te investeren in het ontvangen van dergelijke beoordelingen om zelf hoger te scoren als uw unique selling pages. Immers, het ondersteunen van uw SEO-vriendelijke productbeschrijvingen met "levende" beoordelingen kan ervoor zorgen dat de zoekmachines vaker terugkeren naar uw webpagina's en dus uw inspanningen voor zoekmachineoptimalisatie in het algemeen verbeteren.

Maak kennis met de zoekvraag

Ik bedoel hier dat u ook de zoekvraag van uw doelgroep moet overwegen bij het optimaliseren van uw productpagina's. Denk eens aan wat mensen waarschijnlijk in de zoekbalk typen. Op die manier, dienovereenkomstig te werken op uw headers, titelpagina's, URL's en, natuurlijk, uw SEO-vriendelijke productomschrijvingen. Werk gewoon aan deze items, alsof u een potentiële klant bent die op zoek is naar een bepaald product op het web. Oké, het is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar hier zijn enkele tips om u te helpen bij een betere zoekoptimalisatie voor productpagina's:

  • Sluit uw title-tags en H1-koppen in met merknamen en modelnummers.
  • Alt-tags voor afbeelding toevoegen aan elk item van uw visuele pagina-inhoud.
  • Gebruik nooit dezelfde lange staart sleutelwoorden of sleutelzinnen binnen een enkele webpagina herhaaldelijk, Vermijd dat uw webpagina's overmatig gevuld worden met te veel trefwoorden.
  • Denk niet eens na over alternatieve manieren om uw inhoud weer te geven (zoals iframes). Uw tekstbeschrijvingen moeten altijd voorkomen op de productpagina's waarvoor ze bedoeld zijn.
  • Werk aan "sprekende" URL's, laat hen een schoon en duidelijk overzicht geven van elk product waar u mee te maken hebt. Vergeet alle willekeurig gegenereerde numerieke ID's. Maak unieke URL's voor uw pagina's, die elk een trefwoord met een lange staart of een sleutelzin dragen. Op die manier zullen "sprekende" URL's u helpen met meer SEO-vriendelijke productbeschrijvingen, evenals een betere gebruikerservaring bieden met hun juiste semantiek en hogere relevantie.

on page seo

Afsluitende gedachten

Op die manier zorgt u voor de live gebruikers en zorgt u ervoor dat uw online winkel wordt ondersteund met degelijke productbeschrijvingen. kans om ook goed te zijn voor Google. Zorg ervoor dat u meer waarde toevoegt aan uw bezoekers door bruikbare maar toch SEO-vriendelijke productbeschrijvingen, informatieve beoordelingen, handleidingen, tutorials, etc. te bieden. Google zal dan erkennen dat uw webpagina's de juiste plaats zijn om aan meer gebruikers te laten zien voor uw relevante zoekwoorden. Ik geloof dat dat tenslotte het punt was, nietwaar?

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

+16468937756

Telegram

Semaltsupport