Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login ou cadastro
Q&A
Question Center →

SEO ve sosyal medya bağlı mı?

Sosyal Medyanın etkisi ve Arama Motoru Optimizasyonu alanına yayılma biçimi muhtemelen en tartışılan sorulardan biridir. Ben böyle gizemleri kastediyorum: sosyal medyanın SEO'yu nasıl etkilediğini? Bu iki kavram sinerji içinde mi, yoksa onun için de bir şey gibi hareket ediyor mu?

İşte bir spoyler - en kısa cevap evet, öyle. Fakat ikinci, daha kapsamlı ve kapsamlı yorumlamayı düşünmek daha doğru olurdu. Kabul edelim - sosyal medya kesinlikle SEO'yla ilişkisi var, ancak sonuçta karşılıklı olabilir mi? Maalesef, yalnızca küçük bir şeyden eminim - sosyal medyada SEO üzerinde hiç olumlu, en azından bir etkisi var. Arama optimizasyonunun, insanların çoğunun yaptığı gibi inanmadığı basitçe yardımcı olur.

how social media affects seo

Aşağıda, kendi önerimlerini Google'ın ekip üyeleri tarafından verilen değerli bilgilerle birleştireceğim. Her şeyden önce, hayırlı olsun diyelim - dünyanın arama endüstrisi devi, doğrudan bir sıralama faktörü için sosyal medya için hiç bir onay almamıştır. Yani, evet, sosyal medya içerik için daha iyi çevrimiçi görünürlük elde etmek için hâlâ makul yollar arasındadır. Ve evet, sonunda, SEO ile ilgili. Sosyal medyanın SEO'yu nasıl etkilediği hakkında ne bilebiliriz? Doğru cevabın olasılığı ne olursa olsun, sosyal medyanın Arama Motoru Optimizasyonunuza aslında tümünde yardımcı olabileceği açıktır. Ancak hala merak ediyorum, arama devi şimdiki sıralama algoritmasına daha fazla sosyal sinyaller getiriyor mu?

Şu an için Google arama algoritmaları hiç açıklanmadı. Bu nedenle, Google'ın arama botlarının davranış kalıplarını anlamanın tek yolu, gerçek hayatta bir testte her potansiyel sonucu kontrol etmektir. Bu araştırma çalışmalarının ne kadar zaman alıcı ve emek yoğun olduğunu hayal edebiliyor musunuz? Tamam, noktaya dönelim. Sosyal medya SEO'yı nasıl etkiler? Google'ın yetkililerine göre sosyal medyayı sadece bir şey için alabiliriz, ancak sıralamadaki doğrudan bir faktör değiliz. Öyle olsa bile, sosyal medyanın sıralamada hiç bir etkisi olmadığı anlamına gelmiyor, çünkü Google tarafından sosyal medyanın bir sıralama faktörü için durmadığı tekrar teyit edildi.

social media seo

Sanırım, "karşılıklı ilişki" sözcüğü hakkında bir yere kadar az ya da çok doğru cevabın görülebileceğini düşünüyorum. Yani, bu terim Yeniden Başlatma Sıralaması Faktörleri Beyaz Kitabı Searchmetrics tarafından 2016'da teslim edildi. Eminim ki çocuklar doğru yolda ilerlemektedirler. Böylece, sosyal medyanın SEO'yu nasıl etkilediği üzerine tek doğru cevap olur - evet, öyle. Fakat hala orada doğrudan veya çift sıra ilişkileri yoktur. Dolayısıyla, farklı sosyal medya araçlarını kullanarak tanıtım yapma konusunda göz kulak olmak hala iyi bir karar. Aynı zamanda, Arama Motoru Optimizasyonu, kesin çabalarınızı ve zamanınızı kendi yoluna ihtiyaç duymaktadır.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport