Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login ou cadastro
Q&A
Question Center →

Ne SEO Trafik Sürüş Yolları mısınız?

Web sitesi trafiği üç türü vardır: Ücretli, Sosyal ve SEO. Bu makale yalnızca SEO trafik kazalarına ayrılmıştır. Bugün, web numaralarınızı artırmanıza yardımcı olacak faydalı ipuçlarını size sunacağım.

seo traffic

Web sitenizin trafiğini artırmak için altı SEO gereklilikleri

Trafik kaynağını anlama

Sitenizde herhangi bir değişiklik yapmadan veya yeni bir pazarlama stratejisi uygulamadan önce, öncelikle insanların kaynağını nasıl buldıklarını belirlemelisiniz. Analytics'inize hızlı bir göz atın ve aşağıdaki soruların yanıtlarını alın:

  • Web sitenizi bulmak için insanların genellikle Google arama çubuğuna girdikleri anahtar kelime öbekleri;
  • Kullanıcıların web sitenize ulaşmak için hangi kaynakları tıkladıkları;
  • Sitenizdeki en çok ziyaret edilen ve tıklanabilir sayfalar;

Bu üç özellik, arama motorları optimizasyon stratejinizle ilerlemenizde özellikle yararlıdır.

 Anahtar kelimelerinizi dikkatlice seçin 

Anahtar kelimeleri seçme söz konusu olduğunda, insanların sitenize yönlendirilmesini istediğiniz anahtarları belirlemek çok önemlidir. Belki de, bunlar sattığınız ürünleri veya hizmetleri içerecektir. Yerel bir işletme olduğunuzda, anahtar kelimelerinizin şehir adınızı içerdiğinden emin olun.

Anahtar kelime araştırmasına zaman ayırın. Potansiyel müşterilerinizin aradığı anahtar kelimelerin listesini kesin. İşiniz bittikten sonra, kopyanın içinde sitenizin her sayfasına uygulayın.

 Anahtar kelimeleri içeriğe doğal olarak entegre edin

Anahtar kelime doldurmayı önleyin. Metninize çok fazla anahtar kelime ile spam göndermeyin. Makalelerinizi yayınlamadan önce, onları yüksek sesle okuyun - makale okumalısınız, bir bot yazmış gibi ses çıkaramazsınız. Semalt uzmanları, sonraki alanlara anahtar kelimeler eklemeyi önerir:

  • Sayfa başlığı etiketi;
  • Makale başlığı;
  • Meta açıklama;
  • İçeriğinizin ilk paragrafı;
  • Tüm kopya ve çapa metinleri.

 Başlıkları ve Açıklamaları Kullanın 

SEO dostu bir başlık veya açıklama hazırlamak web sitesi trafiğini artırmanın başka bir yoludur. Her sayfa için başlıkları ve açıklamaları doldurduğunuzdan emin olun çünkü bunlar arama sonuçlarında göründükleri gibidirler. Özelleştirilebilir başlıklar ve açıklamalar, kullanıcıların sitenizin aradığını sağladığı konusunda hızlı bir seçim yapmalarına yardımcı olur.

 SEO için blogunuzu optimize edin 

 Blogunuz SEO'ya ihtiyaç duyan başka bir yerdir. Harika bir haber, her biri tek bir konsept etrafında odaklanan bir içerik akışı oluşturduğunuz için blogunuzun SEO için optimize edilmesi daha kolaydır. Anahtar kelimelerinizi blog yayınlarına yerleştirin, ancak aşırı yüklemeyi önlemek için her postayı 1-2'ye sınırlayın. 

website traffic

Harekete Geçirici İşlemlerden yararlanın

Bir harekete geçirici mesaj etkili bir pazarlama programının vazgeçilmez bir unsurudur. SEO uzmanları, zorlayıcı bir CTA olmadığı sürece başarılı bir pazarlama kampanyası diye bir şey olmadığını söylüyorlar. Bir harekete geçirici mesaj eklemek, okurlarınıza ne yapmasını istediğinizi anlamanıza yardımcı olur: ister listenizde abone olun, sizinle iletişim kurun veya bir satın alma işlemi yapın. Dahası, BTÖ, web sitenize daha fazla SEO trafiği çekebileceğiniz başka bir yol.

Özetliyor

SEO sürekli değişiyor. Her Google algoritması ile kurallar biraz değişir. SEO trendlerine dikkat etmek, Google arama sonuçlarının üstünde kalmanıza yardımcı olacaktır. Şu anda yukarıdaki SEO ipuçlarını eyleme geçirin ve web sitenizin trafiğine ne olduğunu görün.

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport