Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Acceder o registrarse
Q&A
Question Center →

Gelişmiş bir Amazon arama nasıl gerçekleştirilir?

Tıpkı diğer arama motorları sistemleri gibi Amazon da ürünlerin puanı gelince bazı tuzaklar vardır. Amazon A9 algoritması, benzersizliği ve doğruluğu ile ayırt edilir. Alışveriş için muhtemelen satın alma olanağı sağlayan öğeler tasarlanmıştır. Bu algoritma, hangi öğelerin hangi sırada, hangi sırada ve hangi sırada olacağını yönetir. Her Amazon müşterisi, arama sonuçları sunum sayfasını alır. Amazon, farklı trafik modellerini indeksleyerek ve liste içeriğini ayrıştırarak tüm ürün sayfalarını analiz eder. Maksimum derecede alakalı arama sonuçlarını müşterilere sunmak için Amazon, arama alışkanlıklarını ve alışveriş trendlerini ayıran gözatma ve satış geçmişi bilgilerini araştırır.

Amazon sıralama işlemi iki ana aşamaya bölünebilir. Bir müşteri, bir arama kutusuna bir sorgu girdiğinde, Amazon, ilgili arama sonuçlarının tümünü katalogdan çeker. Ardından, ilgili arama sonuçları listesi, En Çok Satanlar Sıralaması, resim kalitesi, yorumlar, fiyat politikası vb. Gibi sıralama faktörlerinin sayısına göre daraltır. Birçok sıralama faktörüne girmesine rağmen, bir sorgu ile alakalı önemli bir şey belirlenir - müşterinin satın alma olasılığı nedir? Rakiplerinizin daha iyi listeleri ve satış geçmişi varsa, büyük olasılıkla sizden daha üst sıralarda yer alacaklardır. Aynı zamanda, nişinizdeki başka bir şirketin uzun süre satışı gerçekleştiğinde, ürün listelemenizi en üst sıraya taşımak da neden karmaşıktır.

Bu yazıda, Amazon pazarında yeniyseniz bile rakiplerinizden daha üstün nasıl öğreneceksiniz. Envanterinizi potansiyel müşterilerinize görünür hale getirmenize yardımcı olacak bazı gelişmiş Amazon arama ipuçlarını tartışacağız.  

Ürün listeleme sıralamasını yükseltmek için Gelişmiş Amazon arama ipuçları

  • Ürünlerinizin doğru ürün kategorisinde olduğundan emin olun

Amazon platformunda gelişmiş bir kategori yapısı var. Tüm ürünler, müşterilerin kapsamlı ürün araştırması yapmasına yardımcı olan çeşitli kategorilere ve alt kategorilere ayrılmıştır. Doğru ürün kategorizasyonunun önemi Amazon üzerinde hafife alınamaz. Bir kullanıcı ana sayfadan bir arama yaptığında, Amazon eşleşmeleri bulmak için tüm ürün kategorilerini ayrıştırır. Bazen Amazon, varsayılan aramayı o ürünün türüne değiştirir. Bu nedenle, ürünlerin doğru sınıflandırılması, ürünleri potansiyel müşterilerinizin önüne koyma şansınızdır. Amazon'da doğru kategorize edilmezseniz, rafine edilmiş ve koşullu aramalarda görünürlüğünüzü kaybedersiniz.

 Ürün fiyatının rekabetçi olmalıdır  

Fiyat politikası, Amazon'a yardımcı olan önemli bir sıralama göstergesi. Arama sonuçları sayfasındaki konumunuzu belirlemek için. Üstelik, satın alma kararını verdiklerinde kullanıcıların öncelikle denetledikleri şey budur. Amazon alışverişçileri, birisini istedikleri bir ürünle kolayca karşılaştırabilirler. Çoğu durumda, piyasadaki en düşük fiyatı seçerler. Bununla birlikte, aşırı düşük fiyatlar Amazon kullanıcılarını şüpheli hale getirir. Bu nedenle, bir oran, perakende olarak sattığınız ürünlerin kalitesine karşılık gelmelidir. Kullanıcılar dolandırıcılıklara karşı dikkatlidirler. Dolayısıyla çok pahalı ya da çok ucuz envanter almayacaklar. Müşterilerinize biraz daha düşük fiyat sağlamak için kategorinizdeki ürünlerdeki ortalama fiyatlamaları izlemelisiniz. En azından haftada 1 $ 'lık fiyatınızı yavaş yavaş düşürebilirsiniz. Böyle bir şekilde, ürün için en ucuza kadar sadece bir sürü satış elde etmek olasılığınız daha yüksektir.

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport