Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Acceder o registrarse
Q&A
Question Center →

B2B alıcılarına SEO kullanarak nasıl ulaşabilirim?

Günümüzde, her dijital pazarlamacı, yatırım getirisini artırmak için SEO kullanırken yaygınlaşan bir durumdur ve daha fazla gelir elde etmenizi sağlar. Zaten birkaç yıldır, modern anlamda Arama Motoru Optimizasyonu, B2B pazarlamacılar tarafından rekabette üstün nitelikli içerik üretmek için gizli bir silah olarak donatılmıştır. Bir markanın sesini oluşturmak ve çevrimiçi varlığını şekillendirmek için SEO'yu kullanmanın, yalnızca B2B alıcılarına ulaşmak değil, sonuçta herkese nihai bir satış yapmaya karar vermeleri için her zamanki çevrimiçi yolculuğunun her aşamasında neredeyse fiziksel olarak denetlenmesine yardımcı olabileceği anlamına geliyor.

using seo

Görünüşe göre, B2B alıcıları ile içerik pazarlamacılığı bağlamak için SEO'yu kullanmak, çoğumuzun düşünebileceğinden çok daha etkili olduğu kanıtlanmıştır. Son tahminlere göre, gelişmemiş müşterilerin hedef kitleye hitap edebilmek için SEO'u kullanan akıllı bir pazarlamacı ya da bireysel bir pazar nişi, satışlar ve çapraz satışlar için gerçekten etkileyici bir% 80 artırma sunabilir. Böyle umut vaat eden bir ihtimal göz önüne alındığında, B2B alıcıları adım adım ilerlemek için SEO'yu kullanma sürecine bir göz atalım.

B2B alıcılarının iyi bir şekilde anlaşılması

Her şeyden önce, hedef kitlenizin özelliklerini bilmek için, alıcıların yolculuğunu anlamalı ve incelemelisiniz; tüm ihtiyaçlar, istekler, niyetler ve potansiyel müşterilerinizi etkileyen diğer duygular. Her şeyden önce, ekibinizle birlikte aşağıdaki mermi puanlarıyla bir tartışma yapmanızı öneririm:

  • Genel olarak alıcılarınız tarafından hangi sorunlar veya ortak sorunlarla karşı karşıyasınız?
  • İçinizdeki veya dışınızdaki hangi faktörler alıcılarınıza bir çözüm merak ettiriyor?
  • Hangi yolla yeni fırsatları veya çözümleri yaygın şekilde araştırıyorlar?
  • Hangi içerik türünün tercihlerini tam olarak eşleştirmesi daha olası?
  • Farklı satıcıları karşılaştırmak için alıcılarınız tarafından kullanılan ana kontrol listesi nedir (örneğin, fiyatlandırma, müşteri desteği, servis garantisi, vb.)?

Anahtar Sözcükler İçin Ayrıntılı Araştırma Var

B2B alıcılarından bir yolculuğa çıktıktan sonra, proaktif davranmanız gerekecek. Yani burada geleneksel bir anahtar kelime araştırması ile sınırlı değil, SEO kullanmak demek. Mesele, profesyonel bir pazarlamacı olarak, anahtar kelimeler dışında en sık sorulan soruları daha derinlemesine anlamak zorunda kalmanızdır..Düz İngilizce olarak koyarsanız, yolculuğun doğru aşamasında doğru insanlar tarafından görülecek doğru içeriği yaratmalısınız. Müşterinin ihtiyaçlarıyla mükemmel bir eşleşme için içeriğinizin her türünü tam olarak, ne zaman ve hangi yolla temsil edeceklerini iyice düşünün.

Oluşturun ve Özelleştirin, Ölçün ve Ayarlayın

Yeni içerik oluşturuyorsanız veya halihazırda var olan içeriği gözden geçirirseniz, kullanıcının ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaya odaklanın. İçerikle ilgili aşağıdaki madde işaret noktalarını göz önünde bulundurun. Seyircinin tercih ettiği doğru formatla mı çalışıyorsunuz? Doğru bölümüne mi yöneliyorsun? Alıcının yolculuğunun her aşamasında doğru BTA'ları eklediniz mi? Akıllı telefonlar ve tabletler gibi taşınabilir aygıtlarda ne kadar iyi çalışıyor?

seo website

Sonuç

Evet, itiraf etmeliyim ki bu korkutucu bir görev olabilir. Fakat düşük kalitede içerik getirmek için asla acele etmemelisin. Aksi takdirde, sıkı çalışmanız hiçbir şekilde mantıklı olmayacaktır - Projenizi hareket halinde tutmak için başarısız olan tamamen kusursuz içerik için SEO kullanmanın anlamı yoktur. Bu nedenle, mevcut ilerlemenizi ölçmek ve zamanında düzenlemeler yapmak için daha fazla zaman ve çaba sarf etmeyin. Sonuçta, mümkün olduğunca çok sayıda metrik kullanmaktan çekinmeyin. Bu şekilde, en azından içeriğinizin hiç çalışmadığına dair bir işaret veren en ciddi sorunlardan en azından emin olabilirsiniz.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport