Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Acceder o registrarse
Q&A
Question Center →

Semalt: Web Kazıma Yazılımı - En İpuçları

 Çoğu site, hedef verilerinizi makinenize kaydedebileceğiniz işlevler sunmamaktadır. Veriyi toplamak zorunda olduğunuz tek seçenek hedef verilerinizi manuel olarak kopyala yapıştırmanızdır, bu da zaman alıcı ve karmaşık bir görevdir.

Bu nedenle projelerinizi tamamlamak için web kazıma  gerekiyor. Web hasat etme olarak da bilinen Web kazıma, bir web kazıma yazılımı kullanarak hedef metin çıkarma tekniğidir. Bir web kazıma yazılımı, web sayfalarından ve web sitelerinden veri alır; böylece elde edilen bilgiler tablo formatında veya yerel makinenize kaydedilir.

Neden Octoparse?

Web kazıma öğreticisi yeni başlayanlara web'den ve dinamik sitelerden bilgi toplamaya yardımcı olur. Octoparse web sitelerini ve web sayfalarını sıyırmak için web kazıma yazılımını nasıl kullanabileceğinizi öğreticiler sunar. Çoğu durumda, web kazıma yazılımı belirli sitelerde çalışacak şekilde yapılandırılmıştır veya tarayıcılar için özelleştirilmiştir.

Octoparse ile bulutta kullanışlı verileri çıkarabilir veya yerel bir makine kullanabilirsiniz. Ancak bulutta kazıma, yerel makineler üzerinde savunuluyor. Donanım ezme ve özel yedekleme, veriyi kazıyorken düşünmeniz gereken önemli noktalardır.

Octoparse, web kazıyıcıların aşağıdakileri içeren üç modda veri çıkarmasına olanak tanır:

Sihirbaz modu

Octoparse web kazıma yazılımı web üzerinden ücretsiz olarak sunulmaktadır..Yazılımın sihirbaz modunu kullanarak tek web sayfalarını, URL'leri ve web sayfalarını tarayabilirsiniz.

Gelişmiş mod

Bu web kazıma en popüler modudur. Gelişmiş veri çıkarma yöntemi URL'lere, metin listesine, değişken listesine ve sabit listeye dayanır. Mod, hem tek hem de çoklu web sayfalarını ayıklamak için kullanılabilir.

Akıllı mod

Octoparse ile, birkaç saniyelik bir sürede verilerinizi alırsınız. Web'de kazıma eğitimini kontrol ediyorsanız, Octoparse 6.2 sürümü ile rastlamış olmanız gerekir. Octoparse akıllı modu web üzerinden ücretsiz olarak sunulmaktadır. Yeni sürüm internette yapılandırılmış tablolara veri almanızı sağlar.

Octoparse akıllı modunu kullanmak için URL'yi, sıyırmak istediğiniz web sayfasına yapıştırın. "Akıllı" düğmesini tıklayın ve sayfa yapılandırılmış tablolara çevrildiğinde izleyin.

Octoparse web kazıma yazılımı tarafından kazınmış veriler, içine ihraç edilir:

API

Octoparse API kullanarak verileri dışa aktarmak için, profesyonel bir hesabınız olması gerekir ve Bulutta çalışan birden fazla görevden veri aldı. Tek yapmanız gereken arama kutusuna kullanıcı adınızı ve şifrenizi göndererek bir erişim belirteçi edinmektir.

CSV dosyası

Octoparse ile, HTML tablolarından verileri çabucak çıkarabilir ve verileri virgülle ayrılmış değerlere verebilirsiniz.

Veritabanı

Veritabanı Silinmiş veriler, MySQL veritabanınıza veya SqlServer'a ihraç edilebilir.

Octoparse Gelişmiş Özellikler

Bu web kazıma yazılımı, son kullanıcılara ücretsiz gelişmiş özellikler sunar. Özellikleri şunlardır:

  • Proxy
  • XPath
  • Düzenli İfade
  • Otomatik IP döndürme
  • Zamanlama Ekstraksiyonu
Octoparse web sayfalarından ve sitelerden veri çıkaran en üst düzey web kazıma yazılımıdır. Octoparse ile, yerel makinenizle bulutta veya kazıma sitelerinde bir çıkarma çalıştırarak verilerinizi alabilirsiniz. Ağ sitelerini, dizinleri ve iş ilanlarını kazıymak için Octoparse'i bilgisayarınıza indirin ve yükleyin.

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport