Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Acceder o registrarse
Q&A
Question Center →

İşyerinde Kazıma Yapılan Verilerin Rolü - Semalt Tavsiyesi

Çok çeşitli profesyoneller ve şirketler bugün veri kazıma kullanmaktadır. Düzenlenmemiş web verilerini otomatik hale getirmek ve yönetilebilir bir biçime dönüştürmek için oldukça kabul görmüş bir teknolojidir. Veri kazıması, bir URL'yi bir robot kullanarak ve XPath, CSS, REGEX veya başka bir uygun tekniği kullanarak bir web sayfasından istenilen bilgileri çıkarmaktır. Bu nedenle, web'den otomatik olarak bilgi toplamanın bir yolunu sunar.

Günümüzde, tüm siteleri yapısal bilgilere, insan çaba gerektiren geçici sistemlere dönüştürebilen tam otomatik çözümlerden çok sayıda veri kazıma çözümü bulunmaktadır.

Veri sıyırma sayısız uygulamaya sahiptir. İşyerinde  web kazıma 'nin en yaygın kullanımları şunlardır:

1. Çevrimiçi varlığın takibi

Veri kazımanın önemli unsurlarından biri, web sitelerindeki iş profillerini ve incelemelerini tarayın. Elde edilen bilgiler, bir ürünün performansının, kullanıcı tepkisinin ve davranışının değerlendirilmesine yardımcı olabilir. Web kazıma, işletme analizleri için çok yararlı olabilecek on binlerce kullanıcı profilini ve bunların listesini inceleyebilir ve bunları kontrol edebilir.

2. Karşılaştırma siteleri için ürün ve fiyat verilerini çıkarma

Karşılaştırma veya bağlılık için veri edinmek için ürün fiyatlarını, açıklamalarını ve görüntülerini tarayan ve kazıyarak alana özgü web tarayıcıları var..Fiyatlar üzerinden elde edilen veriler, kar marjlarını önemli oranda artırdığı ispatlanmış olan fiyat optimizasyonunda yardımcı olabilir. E-ticaret sektöründeki işletmeler, en iyi oranları her zaman sağladıklarından emin olmak için kullanılabilir veri kazıma araçlarından faydalanabilir.

3. Müşteri analizi ve küratörlüğü

Bu çoğunlukla yeni kanallar / web siteleri tarafından izleyicilerini anlamak için yapılır. Hurdaya çıkarılan veriler, izleyicinin davranışını bilmek için kullanılabilir. Bir kanal için, bu, izleyicilere hedefli haber vermeye yardımcı olabilir. Örneğin, çevrimiçi olarak ne izlerseniz, web sitesinin aslında neyi sevdiğinizi bilmek için kullanabileceği davranış örneği verilir.

4. Çevrimiçi itibarın yönetimi

Günümüzde şirketler büyük bir online varlığı sürdürmek için milyonlarca harcıyor ve web kazıma bu amaçla en önemli tekniklerden biri olmayı sürdürüyor. Hurdaya çıkarılan veriler, çevrimiçi itibar yönetim stratejiniz hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilir; bu, etkilenmeyi umduğunuz kitleyi ve itibarınızı zedeleyebilecek alanları anlamanıza yardımcı olur. Güvenilir bir web tarayıcısı ile, fikir liderlerini, metin içindeki duyguları, trend konularını ve yaş ve cinsiyet gibi demografik yönlerini kolaylıkla gösterebilirsiniz. Bu bilgiyi avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Fikir spam gönderen veya yanıltıcı okuyuculara sahte eleştiri ve düşüncelerin yazılması insanlar için büyük bir endişe haline geldi.

5. Hileli incelemeleri tespit etme

Düşünce spamlemesi veya yanlış yönlendiren okuyuculara sahte inceleme ve fikirler yazılması, çevrimiçi incelemelere ve görüşlere farklı amaçlarla bağımlı kişiler için büyük bir endişe haline geldi. Web hurdaya çıkarma, yazılı incelemeleri taramak, orijinal olanları doğrulamak ve hileli olanları saptamak ve engellemek için yararlı olabilir.
Büyük verilerin günümüzde ve rekabetin artmasıyla veri kazımanın kullanımı sonsuzdur. İşletmeniz, web verisinin kârlı bir şekilde kullanılabilmesi için en az bir alan bulabilir. Veri kazıması bu nedenle 21. yüzyılın işinin ayrılmaz bir parçasıdır.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport