Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Acceder o registrarse
Q&A
Question Center →

Hoe kan ik B2B-kopers bereiken met behulp van SEO?

Tegenwoordig is het al een veel voorkomende situatie dat elke digitale marketeer SEO gebruikt om het rendement op investeringen te verhogen en meer inkomsten te genereren. Al een aantal jaar is Search Engine Optimization in zijn moderne betekenis door B2B-marketeers uitgerust als een geheim wapen om kwalitatief hoogstaande content te onderscheiden van de concurrentie. Ik bedoel dat het gebruik van SEO om de stem van een merk te creëren en zijn online aanwezigheid vorm te geven, niet alleen kan helpen om B2B-kopers te bereiken, maar ook om bijna fysiek de controle te hebben over elke fase van hun gebruikelijke online reis om uiteindelijk toch een definitieve aankoop te doen.

using seo

Blijkbaar is recentelijk bewezen dat het gebruik van SEO om contentmarketing te verbinden met B2B-kopers nog effectiever is dan de meesten van ons ooit zouden kunnen denken. Volgens de recente schatting kan een slimme marketeer die SEO gebruikt om de doelgroep van niet-ontwikkelde klanten aan te spreken, of een individuele marktniche een indrukwekkende 80% boost geven aan upsells en cross-sells. Overweeg een dergelijk veelbelovend vooruitzicht, laten we eens kijken naar het proces van het gebruik van SEO om B2B-kopers stap voor stap te bereiken.

Ken de touwen van B2B-kopers

Eerst en vooral moet u de reis van de koper begrijpen en verdiepen om de eigenaardigheden van uw doelgroep te kennen, met alle behoeften, wensen, intenties en eventuele andere sentimenten overheerst uw potentiële klanten. Voor alles raad ik aan om een discussie met je team op te zetten over de volgende punten:

  • Welke problemen of gezamenlijke problemen worden gewoonlijk door je kopers ervaren?
  • Welke factoren (intern of extern) drijven uw kopers ertoe zich af te vragen om een oplossing?
  • Op welke manier onderzoeken zij gewoonlijk de nieuwe mogelijkheden of oplossingen?
  • Welk inhoudstype heeft meer kans om hun voorkeuren volledig te matchen?
  • Wat is de belangrijkste controlelijst die door uw kopers wordt gebruikt om verschillende leveranciers te vergelijken (bijvoorbeeld prijzen, klantenondersteuning, servicegarantie, enz.)?

Diepgaand onderzoek voor zoekwoorden

Zodra u een reis van B2B-kopers had ingeschat, zult u proactief moeten handelen. Ik bedoel, het gebruik van SEO is hier niet beperkt tot een traditioneel zoekwoordonderzoek. Het punt is dat je als professionele marketeer een nog diepgaander begrip moet hebben van hun meest voorkomende vragen, afgezien van de sleutelwoorden..Door het in het Engels op te stellen, moet u de juiste inhoud creëren om door de juiste mensen te worden gezien op het juiste moment van hun reis. Denk goed na over wat precies, wanneer en op welke manier u elk type inhoud gaat weergeven voor een perfecte match met de behoeften van de klant.

Maken en aanpassen, meten en aanpassen

Of u nu nieuwe inhoud aan het maken bent of een reeds bestaande inhoud reviseert, blijf uw aandacht richten op het proberen te voldoen aan de behoeften van de gebruiker. Beschouw de volgende bulletins over de inhoud. Werk je met het juiste formaat dat het publiek de voorkeur geeft? Bent u bezig met het juiste segment? Hebt u de juiste CTA's voor elke fase van de reis van de koper opgenomen? Hoe goed werkt het op draagbare apparaten zoals smartphones en tablets?

seo website

Voor conclusie

Ja, dat zou een ontmoedigende taak kunnen zijn, moet ik toegeven. Maar u moet nooit haasten om inhoud van lage kwaliteit naar voren te brengen. Anders heeft je harde werk gewoon geen zin - het heeft geen zin om SEO te gebruiken voor niet geheel vlekkeloze inhoud die er niet in slaagt om je project in beweging te houden. Breng daarom niet minder tijd en moeite uit om uw huidige voortgang te meten en tijdig bij te sturen. Tenslotte, aarzel nooit om zoveel mogelijk verschillende statistieken te gebruiken. Op die manier kunt u zich ten minste verzekerd voelen tegen de meest ernstige problemen die een signaal afgeven dat uw inhoud helemaal niet werkt.

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport