Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Acceder o registrarse
Q&A
Question Center →

Hoe beïnvloedt responsief webontwerp SEO?

De 21e eeuw is gebaseerd op nieuwe technologieën. De moderne samenleving maakt gebruik van mobiele telefoons voor alle dagelijkse behoeften. We hebben ons gericht op een landschap waarin een mobiel platform domineert over desktops. Het is begrijpelijk omdat moderne mensen de mobiliteit waarderen en proberen elke minuut van hun tijd te besparen. Ze praten liever, zoeken en lossen hun problemen onderweg op.

Zoekmachines op hun termijn spannen zich extra in om hun gebruikers de beste zoekervaring te bieden. Dat is waarom ze mobiele reacties van alle websites vereisen. In 2015 heeft Google de nieuwe algoritme-update vastgesteld die de ranglijst naar een meer mobielgerichte indexering heeft verplaatst. Sinds die tijd is het landschap van de zoekmachineoptimalisatie drastisch veranderd. Website-responsiviteit op mobiele apparaten wordt een essentieel onderdeel van optimalisatie en een van de belangrijke ranking-influencer. Tegenwoordig beïnvloedt responsief webontwerp voornamelijk de SEO van uw website door positieve signalen van gebruikersgedrag.

web design seo

Als u geen mobiele versie van uw site heeft, verliest u uw kansen om meer betalende klanten aan te trekken en verdubbelt u uw inkomsten. Bovendien zal Google u nooit hoog op SERP plaatsen. Daarom moet u uw SEO-inspanningen concentreren, niet alleen op de desktopversie van uw site, maar ook op de mobiele versie. Het implementeren van een responsief webontwerp voor uw site vereist veel tijd, inspanningen, energie en vaardigheden. Uiteindelijk zal het echter de moeite waard zijn.

Manieren hoe responsief webdesign kan bijdragen aan uw SEO

  •  Verbetering van de bruikbaarheid van websites 

De belangrijkste reden voor hoge website-bounce tarief is dat uw site moeilijk te navigeren is. Als gebruikers moeite hebben met het bladeren door uw sitepagina's, zullen ze deze waarschijnlijk sluiten en een van de koppelingen van uw concurrenten volgen. De gemiddelde tijd die een gebruiker moet besteden om te vinden wat hij nodig heeft, is 3 seconden. Als dit proces meer vereist, moet u uw websiteontwerp en interne navigatie verbeteren.

Als uw site een responsief ontwerp heeft, zullen uw potentiële klanten veel gemakkelijker door uw webpagina's navigeren en betere ervaring op uw website ontvangen. Aangezien Google rekening houdt met statistieken zoals de gemiddelde tijd die gebruikers op uw site doorbrengen en het aantal pagina's dat ze bekijken, moet u ervoor zorgen dat uw webontwerp SEO-vriendelijk is. Het houdt in dat uw siteontwerp mobielvriendelijk is, dat u terugkerende bezoekers en een hoger aantal geconverteerde gebruikers zult hebben. Bovendien krijgt u de gunst van zoekmachines, wat leidt tot posities met een hogere rangorde.

seo website

  •  Pagina laadtijd 

Een andere factor die direct van invloed is op uw site rankings is de laadtijd van uw web pagina's. Hoe sneller uw pagina's worden geladen, hoe beter de bezoekers van uw website zullen worden, en hoe hoger u op SERP scoort.

Webbronnen met een responsief ontwerp laden doorgaans sneller dan de gemiddelde. Al met al zal dit leiden tot een betere gebruikerservaring en een hogere evaluatie van de zoekmachine. Google toont zijn voorkeur aan websites die een goede paginalaadtijd hebben en rangschikken ze hoger in de zoekresultaten. U kunt de laadtijd van uw sitepagina controleren met behulp van Google Website Speed Test.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - %s, Semalt.com. All rights reserved