Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Anmelden oder registrieren
Q&A
Question Center →

Kun je me de belangrijkste factoren voor het optimaliseren van het A9-algoritme van Amazon laten zien?

Ja, ik kan u de belangrijkste gebieden van SEO-optimalisatie laten zien waar het Amazon A9-algoritme vooral voor zorgt. Mijn algemene categorisatie is dus bedoeld voor alle drie de belangrijkste gebieden van zoekmachineoptimalisatie van e-commerce, elk ondersteund met verschillende bijbehorende rangordefactoren van het grootste belang voor de A9-zoekmachine. Merk op dat terwijl mijn benadering van het Amazon A9-algoritme en de belangrijkste rankingfactoren gebaseerd zijn op de officiële Amazon-site zelf, de rest van de richtlijnen en tips voor de verkoper standaard direct werden gehaald uit mijn Seller Central-account.

Dit zijn de drie belangrijkste gebieden die de primaire aandacht krijgen van het Amazon A9-algoritme - conversieratio, relevantie en klanttevredenheid plus retentie. Ik zal dus snel door deze drie categorieën gaan, gevolgd door de belangrijkste factoren zelf - ze staan hieronder vermeld.

  •  Conversie - omvat factoren voor het classificeren van Amazon-producten die worden herkend vanwege hun statistisch relevante effect, verspild over de conversiepercentagemaatstaven. Onder andere vindt het Amazon A9-algoritme het grootste deel van het conversie genererende potentieel door het volgende: Amazon-verkooprang, klantrecensies, vragen en antwoorden, en hoogwaardige productafbeeldingen, prijsbeleid, ouder-kind producten, tijd op pagina, product Completering van aanbiedingen, evenals bouncepercentage.
  •  Relevantie - net als bij de zoekmachine van Google, is het Amazon A9-algoritme Relevantie als het eerste dat moet worden overwogen als het gaat om het toekennen van posities voor productranking in de lijst van de SERP's. Kort gezegd, de Amazon-zoekmachine werkt proactief. Daarbij verzamelt het alle gegevens die voornamelijk te vinden zijn in uw producttitel en productbeschrijving om uiteindelijk te beslissen op welke manier ze moeten worden vermeld. Op die manier vertellen deze inhoudgerichte factoren van relevantie het algoritme hoe passend (of waarschijnlijk niet) een bepaalde productpagina is voor een bepaald zoekwoord/long-tail zoekterm. Onder de anderen zijn hier de rest van de presterende factoren van Relevantie die worden herkend door het Amazon A9-algoritme. Afgezien van de titel/beschrijving van uw product, moet u ervoor zorgen dat u alles op orde hebt met de lijst met bullet-points (kenmerken), het productmerk, de fabrikantnaam, specificaties, categorieën en subcategorieën, zoektermen (backend-sleutelwoordgedeelte) en ook de bron Keyword zelf.
  •  Klanttevredenheid - het bestaan van deze categorie betekent dat het Amazon A9-algoritme sterk gericht is op het handhaven van een positief niveau van klanttevredenheid. Op die manier is het niet alleen de taak om het maximale conversieniveau te garanderen, maar vooral om RPC (Revenue Per Customer) te maximaliseren. Amazon weet natuurlijk wat een goede winst oplevert: klanttevredenheid en retentie. Serieus, wat als een dozijn echt trouwe klanten zeker meer meetbare aankopen doen of terugkomen om een ander artikel te kopen dat ze nodig hebben - met uw webwinkel en niemand anders, in plaats van elke unieke verkoopdeal slechts één keer te hebben. Deze categorie heeft voornamelijk betrekking op de volgende rankingfactoren: negatieve feedback van de verkoper, snelheid van orderverwerking, koersvoorraad, ODR (Order Defect Rate), POP (Perfect Order Percentage), Exit Rate, Opties voor verpakking/verzending.

Amazon Sales Rank

Het lijkt misschien een beetje, maar iedereen die die drukke markt bezoekt, kent het minstens één keer goed - Amazon Verkooprang is de ultieme rangordefactor die altijd als iets anders wordt beschouwd. Serieus, het hebben van een enorme hoeveelheid succesvol uitgevoerde verkoopdeals spreekt voor zich. Bovendien zijn er twee kanten aan de medaille, omdat het verkopen van meer middelen een hogere verkooprang heeft - en omgekeerd betekent een goede verkooprang dat u profiteert van een effectievere verkoopvoortgang. Hoe dan ook, het lijkt een vicieuze cirkel, toch?

Klantrecensies

De volgende belangrijke conversiefactor die door het A9-algoritme van Amazon wordt overwogen, is een algemeen niveau van "positiviteit", evenals het aantal beoordelingen van uw klanten. Natuurlijk is het vrij duidelijk dat de algemene hoeveelheid van een recensie altijd in verband staat met hun kwaliteit. Toch is alles wat u nodig hebt (althans voor het begin) een gezond gesprek met elke klant - onthoud dat de manier waarop u reageert op uw klanten eenvoudig de grens kan trekken tussen een succesvolle verkoper en een onomkeerbare bedrijfsstoring.

Vragen beantwoorden

En hier gaan we een tamelijk delicaat knooppunt in. Ik bedoel dat ondanks het beantwoorden van vragen nooit is bevestigd door Amazon-functionarissen als een van de krachtige factoren die bijdragen aan de conversie, maar dit betekent niet noodzakelijk dat V & A-secties dood zijn voor SEO. Het punt is dat Q & A-gegevens meestal dicht bij de bovenkant van de productvermelding worden geplaatst. En het betekent dat u vragen kunt beantwoorden en mogelijk hogere conversies kunt genereren, maar houd dat in gedachten.

Hoogwaardige productafbeeldingen

Het Amazon A9-algoritme blijft het grootste deel van het huidige kwaliteitsbeleid aanscherpen. En laten we wel wezen - beeldgrootte en -kwaliteit behoren nu tot de sterkste rankingfactoren. Wat meer is - voorlopig zullen sommige productcategorieën of mogelijke "onderdrukte aanbiedingen" uw aanbiedingen negeren, tenzij er minstens één afbeelding komt met minstens 1.000x1000 pix. resolutie. En het is niet nodig om te zeggen dat het leveren van een solide set van vijf hoogwaardige afbeeldingen, waardoor een beknopt overzicht van het product wordt gegeven, een extreem krachtig effect heeft op uw conversie-genererende mogelijkheden. Het betekent dat u uw inspanningen moet verdrievoudigen met visuele inhoud.

Vergeet dus om een handige zoomoptie aan elke afbeelding te geven, zodat de potentiële klanten kunnen onderzoeken en realiseren wat ze precies gaan doen met jou. Immers, neem het gewoon als vanzelfsprekend aan - ondanks het feit dat het gemiddelde aantal productafbeeldingen per item vaak wordt geadviseerd ergens te worden bewaard binnen 4-6 foto's, vergeet dan de hoeveelheid van het beeld. Nogmaals, er zijn veel verkopers op Amazon die de scène schudden met slechts één goed beeld van hoge kwaliteit. Toch zou je nog steeds een goed evenwicht vinden tussen hun kwaliteit en kwantiteit - alleen omdat het nooit is bewezen dat meerdere afbeeldingen meetbaar beter in plaats van slechts één kunnen converteren.

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport