Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Anmelden oder registrieren
Q&A
Question Center →

SEM ve SEO hem küçük işletmeler için şart mı?

SEM ve SEO'nun küçük işletme tanıtımına nasıl yardımcı olduğunu anlamadan önce, temel bilgilerle başlayacağım. Her ikisi için en yaygın tanımları görelim.

Her şeyden önce, Arama Motoru Pazarlamacılığı (SEM), hemen her modern işletme projesinin çevrimiçi varlığının temel bileşenleri olarak Ücretli Arama olarak da bilinir. SEM genellikle arama motoru sonuç sayfalarının (SERP'ler) listesinde doğrudan gösterilen PPC reklamlarının yanı sıra, başka yerlerde yeniden hedefleme için farklı diğer web sayfalarında görünen ücretli reklamların geri kalanını da içerir. Ve kolay bir şekilde çalışır - reklamınızın canlı bir kullanıcıdan bir tıklama almasını istediğiniz her şey sizin için tek ödeme yapmanız gereken reklamcılık dönemi için belirlenmiş bir fiyat değildir.

seo help for small business

İkinci önemli uygulama SERP'lerde daha yüksek bir organik sayfa sıralaması elde etmek için kapsamlı bir eylem kümesini kapsayan Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) 'dur. Çoğu zaman, SEO, birincil yerinde çalışmalar (içerik ve meta veri geliştirmesi gibi) yoluyla küçük işletme sıralaması promosyonu ve çoğunlukla kalite bağlantı oluşturma süreci ile ilişkili olmayan saha dışı görevler için yardım sağlar. Aslında, burada organik sıralamalarını yükseltmek için ücretli bir büyüme elde edemezsiniz. Elbette, küçük işletme tanıtımı veya boyutunu göz ardı eden diğer herhangi bir çevrimiçi projeyle ilgili profesyonel bir SEO yardımı talep etmek, genellikle her durumda gereken işin ölçeğine göre ajans tarafından ücretlendirilir.

O halde ana noktaya dönelim. Ve hemen her şeyi netleştireceğim - SEM ve SEO artık her web sitesinin ticari başarısı için en önemli konulardan biri. Her ikisi de, işin çevrimiçi görünürlüğünü iyileştirmek, en iyi arama sonuçlarını sunmak ve şirketin daha geniş bir hedef kitle önünde olmasını sağlamak için gereklidir. Bu şekilde, daha potansiyel müşterilerin, Google'ın (veya Bing'in de) sunduğu öneriyi görmesi muhtemel ve işletmenizin web sitesini ziyaret etmeye devam etmeleri olası.

seo for small business

Tabii ki, hem Arama Motoru Pazarlamacılığı hem de Arama Motoru Optimizasyonu en iyi ilerleme için gereklidir, her biri sizin çeşitli aşamalarında en güçlü yanlarını gösterecek Başarılı bir yolculuk. Ancak bu kısa cevapta, özellikle SEO'nun küçük işletmeler için ne şekilde yardımcı olabileceği konusunda daha fazla dikkat çekmek isterim.

Her şeyden önce, arama optimizasyon servislerini her koşulda tamamen uygun fiyatlı bulabilir, neredeyse tüm pazarlama bütçelerine göre uyarlanabilirler. Sonuçta, kendiniz de bir sürü temel SEO işi yapabilirsiniz. Gerçek sonuç veren uygun bir DIY arama optimizasyonunu kullanmak için tek ihtiyacınız olan şey, bir sent ödemeden (SEM'in aksine) eksiksiz bir web sitesine sahip olmaktır. Sayfa içeriğinizi iyileştirmek, iç bağlamayı artırmak, sayfanızın yüklenme hızını optimize etmek vb. Için yeterli bilgiyi edinmek için biraz zaman ayırmaya hazır olun. Sıfır bir pazarlama bütçesiyle bile bile SEO ile sıralamanızı özellikle de yerel arama sonuçları sunmak ve doğru insanlar tarafından ziyaret edilmesi için daha iyi şans elde etmek.

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport