Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Anmelden oder registrieren
Q&A
Question Center →

Hoe gebruik ik concurrerende backlinks voor mijn eigen voordeel?

Natuurlijk blijft de zoekgigant van de wereld ons vertellen dat zijn belangrijkste algoritmen voornamelijk gericht zijn op inhoud van hoge kwaliteit die echte waarde oplevert voor de gebruiker. Geen twijfel, de inhoud is nog steeds de koning. Niettemin blijft het organische linkprofiel van elke website de tweede belangrijkste rankingfactor voor Google. Daarom is het niet nodig om te zeggen dat backlinks van hoge kwaliteit tot de kerncomponenten behoren van het moderne concept van zoekmachineoptimalisatie. Ik bedoel verkeerd handelen met je backlink-profiel kan niet alleen geen meetbare winst opleveren, maar kan evengoed je huidige rangorde-voortgang schaden. Bovendien, als Google uw website of blog verdenkt van valsspelen, kan het zelfs tot het uiterste komen als alles voor eens en voor altijd eindigt met deindexering van de zoekresultaten (anders een permanent verbod op zoeken). Dat is waarom het analyseren van backlinks van concurrenten - met hun meest veelbelovende voordelen en ernstige misstappen - een goed geformuleerde beslissing zou zijn om de veiligste linkbuildingstrategie mogelijk te maken. En ik zal je laten zien hoe je de backlinks van je concurrenten kunt analyseren. Hieronder volgen drie eenvoudige stappen om goed onderzoek uit te voeren en het beste uit uw marktrivalen te halen.

competitor backlinks

Identificeer uw niche-tegenstanders

Voordat u een backlink van een concurrent onderzoekt, moet u de meest succesvolle websites identificeren die eigendom zijn van de naaste tegenstanders in de marktniche, of uw belangrijkste bedrijfstak. En de taak is eigenlijk veel beter beheersbaar, dat je misschien denkt. Wat mij betreft, ik speelde altijd proactief en bestudeerde van tevoren overwinningen en mislukkingen van mijn rivalen. Idealiter moet het identificeren van uw markt-tegenstanders worden gedaan lang voordat uw website of blog live gaat. Hoe dan ook, nu is het de hoogste tijd dat je doorgaat met het uitvoeren van een uitgebreide concurrentieanalyse om de beste concurrent backlinks voor je eigen voordeel te gebruiken. Weet niet waar te beginnen? Ik raad aan om Serpstat te gebruiken, een gratis online tool die me veel heeft geholpen bij het begrijpen van mijn belangrijkste niche-tegenstanders. Eenvoudig in het Engels, kunt u deze tool gebruiken om de websites van uw meer succesvolle rivalen te vinden. Gezien het aantal zoekwoorden, de gemiddelde grootte van de site en het feit dat deze goed scoort, zult u begrijpen waar u moet beginnen.

Ken uw belangrijkste doelen

Meestal zijn PA (paginabezit), DA (domeinautoriteit) en PR (paginarang) de belangrijkste eigenschappen van het backlinkprofiel van elke website. Blijkbaar is het uw doel om de hoogste score te behalen, namelijk op deze drie statistieken. Op die manier moet u ook de volgende gegevens kennen: het aantal backlinks van uw concurrent op schaal (met verwijzende pagina's en domeinen) en het grote beeld van ankerteksten die zijn geoptimaliseerd voor SEO (aantal, distributie en diversiteit van de zoekwoorden, branding en de rest van kritieke eigenschappen).

backlinks for seo

Analyseer uw concurrent Backlinks

Er is natuurlijk geen universele succesformule. Desalniettemin is het gebruik van analytische hulpmiddelen om een grondig inzicht in de backlinks van uw concurrenten te krijgen, waarschijnlijk de beste manier om uit de marktconcurrentie te blijven. U heeft dus voor elke website een competitieve analyse nodig met een waardig linkprofiel bovenaan de relevante zoekopdracht. Op die manier raad ik aan om een van de volgende analyse-tools voor de backlink te proberen: Open Site Explorer (Moz), Semalt Analyzer, Screaming Frog of Ahrefs - ik heb ze allemaal geprobeerd. Wat mij betreft, echter, de belangrijkste set van hun functies is volledig vergelijkbaar, ondanks verschillende op maat gemaakte functies en een aantal geavanceerde filters van Analyzer (Semalt) en Open Site Explorer (Moz). Dus, het is alleen aan jou om te beslissen welke je het eerst gaat proberen. Als je eenmaal het juiste inzicht hebt gepakt, is het enige dat je nodig hebt om de krachtigste backlinks van je tegenstanders te repliceren, of tenminste een volledig inzicht te krijgen in het proces van linkbuilding in je niche.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - %s, Semalt.com. All rights reserved