Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt - Veri Ripper Nedir?

Ripping, sıklıkla dijital çıkarma olarak anılır, ses ve video içeriğini kopyalama işlemidir (bkz. CD'lerden, DVD'lerden ve diğer akışlı medyadan bir bilgisayar sürücüsüne. Süreç, rippers adı verilen özel yazılım kullanılarak yapılır. Ripper programı dosyayı sıkıştırmak için bir kodlayıcı kullanır ve daha sonra bunu bilgisayar sürücüsünde saklar. Çoğu kopyalama programında dönüştürücü bulunur. Dönüştürücü programı, dosya biçimini diğer biçimlere değiştirir. Yırtınan verileri kaydedilebilir bir dosyaya kopyalama işlemi yanma olarak adlandırılır. Bazı programlar dosyayı sürecin içinde yeniden kodlayarak tek adımda koparır ve yakabilir.

Ripping isminin, "çalmak" anlamına gelen "rip off" argo ifadesi ile hiçbir ilgisi yoktur. Bu terim çoğunlukla hız nedeniyle özellikle yeniden kayıt ve CD veya DVD için gereken zamana kıyasla kullanılıyor. Diğerleri ismin Raster Image işleminden (RIPping) kaynaklandığına inanıyorlar. Genel anlam, özellikle kaset sesi ve vinilindeki medyanın dijital dönüşümüne benziyordu. Bugün, sıklıkla herhangi bir medyayı yakalamak ve aynı ortamı farklı bir biçimde dönüştürmek demektir. Günümüzde, dosyaların dönüştürülmesi, analog-dijitalden çok dijital-dijitaltir.

Bir örnek, 16 bit, 44.1 kHz LPCM kodlu ses içeren bir ses CD'sinin kopyalanmasıdır Yazılım, CD sürücüleri ürün yazılımını dosyayı okumak ve LPCM örneklerini ayrıştırmak için yönlendirir. WAV veya AIFF dosya formatlarındaki verileri bir MP3 veya FLAC dosyası üretmek üzere bir Codec'e aktarabilir.Ripleme işlemi, parçanın başına veya tüm parçalara göre aynı anda yapılabilir.Bazı araçların algılama kapasitesi olabilir Kopyalama sırasında ve sonrasında hatayı gidermek DVD ripping'ler CD çırpıcılarla aynı işlevi görür ancak DVD'ler bilgisayarlarda kullanılmak üzere veri dosyaları içermez Ticari DVD'ler dosyalara yetkili erişimi engellemek için şifrelidir. sıradan DVD-R'ye kopyalanması sakıncalıdır.Ripleme yazılımı, sıkıştırma sırasında bazı kalite kaybı olmasına rağmen yeniden kodlayabilir.

DVD Kopyalama ve DVD Kopyalama Arasındaki Fark

DVD kopyalama ve DVD kopyalama, birbirine çok benzer ama farklı görünen iki kavramdır. ikisi de içerik kısıtlamaları ile doludur ve veriyi istediği gibi işleyebilmesine izin verir. Kopyalama, fareyi sol tıklatıp kopyalamayı seçmek kadar basittir. Pencere Medya Oynatıcıları gibi yaygın programlar kullanılarak yapılabilir. DVD kopyalama verileri ayıklamak ve farklı bir dosya biçiminde kaydetmek içerir. Kullanıcılara dosyayı birden fazla cihazda oynatma özgürlüğü verir. Kopyalama, özel programlar gerektirir.

Yasallık

Yasadışılık sorunları, farklı ülkelerde koparma kavramını kuşatmıştır. Çoğu ülkede kişisel kullanım için sahip olduğunuz medyanın bir kopyasını yapmak yasaldır. Kısıtlamalar, başkasına paylaşmak, satmak veya dağıtmak için geçerli değildir. Amerika Sinema Derneği, ticari videolara yönelik politikanın genişletilmesine karşı. Sahibinin izni olmaksızın kamusal alanda olmayan bir materyali kopyalamak telif hakkı ihlali olarak kabul edilir. Bazı ülkeler, belirli koşullar altında adil kullanım türünün yasalarına izin verir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport