Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Web Sayfası Uzantıları - Semalt Uzman Tarafından Açıklandı

Her şeyden önce, bir dosya türünün ne olduğunu tanımlayalım. Bir dosyanın gerçek yapısını tanımlayan belirli bir belirtimdir (bir çoğundan). Bu yapıya göre, dosya saklanır, programlar tarafından işlenir ve görüntülenir. Bir kullanıcı için dosya türünün görünür kısmı dosya uzantısıdır.

Dosya uzantısı, "." Nokta sembolünün ardındaki dosya adından sonra belirli bir karakter dizisi (harfler ve rakamlar) dur. ve programları ve kullanıcıları tarafından bir dosya türünü tanımlamak için kullanılır. Dosya uzantısını görünce, kişi veya program, belirli bir dosyada hangi veri tipinin depolandığını, hangi özelliklere sahip olduğunu, çalıştırmak için nelerin gerekli olduğunu anlar.

Dosya uzantılarının, genellikle herhangi bir gruba ait dosya değil, belirli bir dosyanın karakteristiği anlamına geldiğini belirtmek gerekir. Örneğin, tüm görüntülerin aynı uzantısı yoktur.

.html ve .htm

HTML, web sayfalarını oluşturan belgelerin standart köprü metni biçimlendirme dilidir. Html ile yazılmış dosyaların genellikle kendiliğinden başlıklı uzantısı vardır.

.htm, bazen html dosyaları için kullanılan bir dosya uzantısıdır.

.html ve .htm arasındaki fark yalnızca bir dosya uzantısındaki bir eksik harftir. Daha önce dosya uzantısında harf sayısını sınırlama ihtiyacı belirlendi: eski işletim sistemi sadece üç sembol okuyabiliyordu. Bugün gerçek bir fark yok.

.php

.php uzantılı bir dosya, PHP (Personal Home Page Tools - Kişisel Ev Araçları) komut dosyası diline sahip bir metin dosyasıdır. PHP dili, web uygulamaları ve web sayfaları geliştirmek için yaygın olarak kullanılmaktadır. Web sunucusu, php dosyalarına dayanan dinamik web sayfaları oluşturur. Yani, php-file PHP ile yazılmış bir programdır ve .php uzantısıdır.

Web görüntüleri

Web grafikleri için geniş bir popülerlik aynı adı taşıyan GIF ve JPEG uzantılı iki format aldı. Onların çok yönlü işlevi, çok yönlülüğü, bir web sayfası için yeterli kaliteye sahip az miktarda kaynak dosyaları onları web görüntüleri için bir standart haline getirdi. Ayrıca görüntü eklerken tarayıcılar tarafından desteklenen PNG biçimi de vardır. Bununla birlikte, PNG popülerliği GIF ve JPEG formatlarından çok daha düşüktür.

GIF (Grafik Değişim Biçimi), web sayfalarında siteler oluştururken ve yayınlarken yaygın olarak kullanılan grafik dosyalarının bir biçimidir. GIF, 8 bit renk kullanır ve bir görüntünün ayrıntılarını koruyarak tüm renk alanlarını etkili bir şekilde sıkıştırır. GIF, bu biçimi pankartlar ve basit animasyonlar oluşturmak için popüler kılan, resimlerin kare kere değiştirilmesini destekler.

JPEG (Joint Photographic Experts Group) web görüntüleri için popüler bir diğer biçimdir. JPEG 24 bit rengi destekler ve fotoğrafların renklerindeki parlaklık ve tonların aynısını korur. Bu format çoğunlukla fotoğraflar için kullanılır. JPEG formatında .jpeg ve .jpg uzantıları olabilir - .html ve .htm ile aynı, tüm fark bir eksik harftir.

PNG (Taşınabilir Ağ Grafikleri) GIF'ye benzer. Geliştiricilere göre PNG, veri sıkıştırması için geliştirilmiş bir format kullanıyor.

Sonuç olarak, .gif dosyalarının çoğu, güçlü sıkıştırma ve küçük boyut gerektiren animasyonlar ve resimlerdir. Sonuç olarak, .jpg ve .jpeg fotoğraflardır ve geriye kalanlar .png dosyalarıdır.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport