Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt Uzmanı: Veri Kazıma - 4 İnanılmaz Python Uygulamaları

Veri çıkarma, veri çıkarma ve web kazıma olarak da bilinir, web sitelerinden veri ayıklama tekniğidir. Her site HTML veya statik metinler şeklinde bilgi barındırıyor. Bu metinleri düzgün bir şekilde kazımak istiyorsanız, bir veri kazıma aracı kullanmanız gerekir. Örneğin Scrapy, çeşitli sitelerdeki bilgileri silen ve yapılandırılmamış forma dönüştüren bir Python tabanlı veri çıkarma yazılımdır. Öte yandan BeautifulSoup, farklı web kazıma ve veri madenciliği projeleri için tasarlanmış Python kitaplığıdır. Hem Scrapy hem de BeautifulSoup, düzenlenmemiş verileri otomatik olarak organize bir forma dönüştürür ve anında okunabilir ve ölçeklenebilir bilgiler sağlar.

Python'a genel bir bakış:

Python genel amaçlı bir programlama dilidir. Python fikri 1989'da Guido van Rossum'un ABC dilinin kusurlarıyla karşı karşıya kalması üzerine kuruldu. Dinamik ve karmaşık sitelerdeki verileri sıyıracak yeni bir programlama dili geliştirmeye başladı. Bugün, Python'un Jython, IronPython ve PyPy gibi farklı uygulamaları var.

Programcılar ve web geliştiricileri, çok yönlü özellikleri ve öğrenmesi kolay programlama kodları nedeniyle Python'u tercih eder. Python'un en şaşırtıcı uygulamalarının bazıları aşağıda tartışılmıştır.

 1. Üçüncü Şahıs Modüllerinin Varlığı:

BeautifulSoup ve Python Paket İndeksi (PyPI), çok sayıda siteden verileri sıyırmak için kullanılan çeşitli üçüncü taraf modülleri içerir. Python'un en büyük avantajlarından biri, çok sayıda araç kolayca ve rahat bir şekilde gelişebilmenizdir.

2. Geniş bir aralıktaki kütüphaneler:

Farklı Python kütüphanelerinden faydalanabilir ve istediğiniz kadar çok web sayfasını kazıyabilirsiniz. Örneğin, Scrapy verileri gerçek zamanlı olarak kazıma yapmanızı kolaylaştırıyor. Her şeyden önce, bu araç farklı sitelerde gezinecek ve sizin için yararlı bilgiler toplayacaktır. Bir sonraki adımda, bu Python tabanlı araç, verilerinizi gereksinimlerinize göre kazıyacaktır. Çeşitli yüksek profilli veri çıkarma görevleri, Python ve kitaplıklarıyla başarılabilir.

3. Açık kaynak dili: 

Python, OSI onaylı açık kaynak lisansı altında geliştirildi Bu dil, programcılar, kodlayıcılar, geliştiriciler ve işletmeler için uygundur Python'un gelişimi, kodları için posta listeleri ve konferanslar barındırması yoluyla işbirliği yapan topluluk tarafından yürütülmektedir.

4. Üretken bir dil olarak Python:

Python geniş bir çerçeveye sahiptir, l ibraries ve seçim için yazılım. JavaScript, Perl, VB, C, C ++ ve C # ile etkileşimde bulunarak bir programcının verimliliğini artırmaya yardımcı olur. Python'u HTML dosyalarından, PDF belgelerinden, resimlerden, ses ve video dosyalarından kazıyabilirsiniz.

Sonuç: 

JDBC ve ODBC ile karşılaştırıldığında, Python veritabanının az gelişmiş ve ilkel olduğu saptanmıştır. Bu nedenle bu dil yalnızca yeni başlayanlar ve webmasterlar için uygundur. Karmaşık siteleri işlemek için Python kullanmak isterseniz, sizin için doğru dilde olmayabilir. Bunun yerine, PHP veya C ++ seçimini yapabilir ve karmaşık sitelerdeki verileri kolayca kazıyabilirsiniz. Python'un nesne yönelimli bir tasarıma sahip olduğu doğrudur, ancak çok fazla kod öğrenmeye ihtiyaç duymadığınız için PHP ve C ++ bu dilden çok daha iyi.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport