Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt Expert: Bir Web sitesinden otomatik olarak Excel'e Veri İndirme

İnternet'te tonlarca yararlı bilgi var, ancak bazen bu bilgiler bir şekilde saklanmalı ve işlenmiş. Bu amaçla, Microsoft Excel elektronik tablolarını kullanmakta yarar var. Bununla birlikte, farklı sitelerdeki istatistiksel veriler yalnızca manuel olarak toplanamaz, otomatik olarak toplanır. Örneğin, düzinelerce sitenin yeni verilerini kaydetmeniz gerekir. Elbette, bu verileri el ile kaydetmek uzun sürüyor, böylece Excel'deki otomatik veri alma aracını kullanmayı deneyebilirsiniz. Neden "deneyebilirsin"? Bu, tüm sitelerin bu aracı kullanarak verileri otomatik olarak almanıza izin vermediği anlamına gelir. Seni neden daha sonra açıklayacağım. Ancak yine de çoğu durumda yardımcı olabilir.

Başlarken

Otomatik veri alma aracı "Veri" sekmesinde bulunur. Burada "Web'den" (Excel'in bazı sürümlerinde "Harici Verileri Al" ı ilk tıklamanız gerekir) seçin.

Verileri indirmek istediğiniz web sitesinin adresini yazmanız ve aynı sayfaya yüklemek için birkaç saniye beklemeniz gereken "Yeni Web Sorgusu" nu açtı. penceresi.

Bir örnek olarak, web sitesinden (soccerstats.com) veri çıkaracağız. Eminim çoğunuz futbolun keyfini çıkarırsınız ve futbol ligleri hakkında dünyadaki güncel verilerinizi bir tabloda toplamak istiyoruz. Yararlı istatistiklerin bir sürü var, ancak İspanya La Liga skor tablosu ile başlayalım.

Sarı karelerde görünen çok sayıda ok görülebiliyor. Excel tablosuna ayırabileceğiniz öğeleri işaret ediyorlar. İhtiyacınız olan öğeyi gösteren oku tıklayın. Bir kerede birden fazla tablo seçebileceğinizi unutmayın. İhtiyacımız olan puan tablosudur.

 Daha sonra sağ alt köşedeki" İçe Aktar "ı tıklayın" sembolize etmek için "" border = "0" width = "100%" align = "absmiddle" class = "fr-fic fr-dii"


"Nereye veri koymak istersiniz" sorusunu soracaktır. İhtiyacınız olan hücre adını yazabilir veya sadece "Tamam" ı tıklatabilirsiniz; ilk önce.

İşte sonuç - tüm bilgiler artık Excel tablomuzda.

Bu verilere ihtiyacımız olduğu halde hala statiktir her şimdi ve sonra güncellenecek.Yani, yapabileceğiniz şey "Tümünü yenile" yi tıklatarak verileri el ile yenilemektir.

Fakat biz burada değiliz, değil mi? örneğin döviz kurları gibi sürekli olarak güncellenen bilgilere ihtiyacınız varsa, her seferinde can sıkıcı olabilir. Şimdi "Bağlantılar" sekmesindeki "Özellikler" i tıklayın, burada tabloların otomatik olarak yenilenmesini sağlayabilirsiniz - tüm verileri aralıklarla veya her güncelleme yapabilirsiniz dosyayı açacağınız zamanı.

Neden Bazen Çalışmaz

Otomatik veri alma aracının neden işe yaramayacağı hakkında birkaç kelime. Web sayfasını Excel'de açtınız ve verileri bir tablo formunda buldunuz, ancak içe aktarma için işaretlemenizi sağlayan oklar bunların yanında görünmüyor. Niye ya? Yaklaşık on yıl önce, web sitelerindeki tüm tablo verileri, özel işaretleme - etiketler TABLE şeklinde göründü. Bu tabloyu tanımak, bir robot için bir kek parçasıydı. Fakat zamanla, web sayfalarındaki verileri sunma yöntemleri değişti - verilerin kendisi ve görüntüsü ayrıldı. Dolayısıyla, bir web sayfasına baktığınızda ve tablolardaki verileri görürseniz, bu verilerin kodda bir tablo yapısına sahip olduğundan emin olamazsınız. Bazı durumlarda, içe aktarma sihirbazı, mevcut web sayfasının kaynak kodunu analiz ederek tablonun varlığını basitçe tanımayacaktır.

Sonuç

Tebrikler! Artık verileri Excel'den bir tabloya kolayca indirebilir ve otomatik olarak yenilemeyi sağlayabilirsiniz. Bu basit araç hayatınızı kolaylaştıracak ve gereksiz kopyalama yapıştırma işlemlerinden kurtaracaktır.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport