Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Bir CSV Dosyası Nedir ve Bir Web Sayfasında Nasıl Görüntülenecek?

Bir CSV (virgül ile ayrılmış değerler) dosyası, tablolaştırılmış verilerin depolanmasına yardımcı olur (metin ve sayılar) düz metin şeklinde. Bu dosyanın her satırı, bilgi kaydetme veya kaydetme yeteneğine sahiptir ve her kayıt, virgülle ayrılmış birden fazla alan içerir. Bir CSV dosyası biçimi standart değil ve bazı alanlarda katıştırılmış tırnak işaretleri gerekebilir. Yani, CSV uygulaması kaçış karakterleri ve kaçış dizileri içerebilir. CSV dosyalarını kabul eden tüm uygulamalar ve araçlar, sınırlayıcı karakterler ve tırnak karakterleri seçme seçeneğine sahiptir.

CSV aracılığıyla veri alışverişi:

CSV ve JSON iki yaygın veri alışverişi biçimidir ve CSV özellikle işadamları, uygulama geliştiricileri, programcılar, içerik küratörleri ve yöneticileri. Tüketiciler ve bilimsel uygulamalar tarafından yaygın bir şekilde desteklenmektedir. CSV'nin en yaygın ve en ünlü kullanım alanları arasında, uyumsuz formatlar üzerinde doğal olarak çalışabilen programlar arasındaki tablo verisinin hareketi vardır. Örneğin, veritabanı programından (bu verileri mülkiyet biçiminde saklayabilen) bilgi tablolarına (tamamen farklı formatlar kullanan) aktarmak isterseniz, işinizi tamamlamak için CSV dosya biçimini seçebilirsiniz.

Bir web sayfasında CSV nasıl görüntülenir?

CSV'yi bir web sayfasında görüntülemek için aşağıdaki iki araç kullanabilirsiniz.

 1. CSV Kiti 

CSV Kiti internetteki en iyi yardımcı programlardan biridir; tüm CSV ve JSON dosyalarıyla çalışmaya yardımcı olur. Linux, Windows ve diğer işletim sistemleriyle uyumlu bir ücretsiz yazılım CSV dosyasını ortak sözdizimi hataları ile doğrulama ve temizleme kapasitesine sahiptir.Bu hizmet tam olarak UNIX grep gibi çalışır ancak sadece CSV dosyaları için optimize edilmiştir CREATE TABLE SQL ifadeleri CSV dosyasına veya ilgilendiğiniz web sayfasını temel alır.

 2. CSV-Web sayfası eklentisi 

CSV-Web sayfası en iyi ve en kullanışlı WordPress eklentilerinden biridir.İçeriği Excel veya CSV dosyalarından bir web sitesine yüklemeye yardımcı olur.Aynı işinizi mükemmel hale getirmek için bu eklentiyi farklı widget'larla (kenar çubukları ve altbilgiler) birlikte kullanabilirsiniz.Ayrıca, kullanımı kolay, basit-uygulanması ve bir web sitesinde bir CSV dosyasının görüntülenmesine yardımcı olur Bu eklentiyi kolayca indirebilir ve etkinleştirebilirsiniz. durduğunda, CSV dosyalarını Ayarlar bölümünden yüklemeniz ve dosyanın içeriğini görüntülemek istediğiniz web sayfasının kısa bir kodunu girmeniz yeterlidir. İşlem tamamlandığında, yayınlarınızda, sayfalarınızda, kenar çubuğunuzda veya altbilgilerinizde CSV dosyası görüntülenir. Bu eklenti en iyi kullanıcı dostu arayüzü ile bilinir ve sütun başlıklarına dayalı tablo içeriğini sıralayabilir. Ayrıca, bir sayfada farklı Excel dosyalarındaki verileri görüntülemek için kullanabilirsiniz ve daha iyi bir şekilde grafik veya tablo sayfalandırma ekleyebilirsiniz.

Bu seçeneklerin her ikisi de dinamik verileri, CSV dosyalarını veya Excel dosyalarını bir web sitesinde görüntülemek isteyenler için yararlıdır. Kurulumu kolaydır ve her tür web sitesi ve blog ile uyumludurlar.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport