Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt Uzmanı: Web Ayrıştırma ABC kadar kolay

Herkes duruma büyük miktarda bilgi toplamak ve sistematize etmek gerektiğinde. Standart görevler için hazır hizmetler var, ancak görev önemsiz değilse ve hazır çözüm yoksa? İki yol vardır: Her şeyi elle yapın ve çok fazla zaman harcayın veya rutin işlemi otomatikleştirin ve sonucu birkac daha hızlı elde edin. İkinci seçenek tabii ki daha çok tercih edilir, bu nedenle web ayrıştırıcıları hakkında size bilgi vereceğiz.

Web Ayrıştırıcı Nasıl Çalışır?

Web çözümleyici hangi programlama dili yazılmış olursa olsun, işlemlerinin algoritması aynı kalır:

1. İnternet'e erişirken, bir web kaynağı ve indirilmesi.

2. Verilerin okunması, çıkarılması ve işlenmesi.

3. Verilen verileri, kullanılabilir .txt, .sql, .xml, .html ve diğer formatlarda sunma.

Elbette, web ayrıştırıcıları metni gerçekten okumazlar, önerilen sözcük grubunu İnternet'te bulduklarıyla karşılaştırırlar ve verilen programa göre hareket ederler. Bulduğu içerikle yapılan ayrıştırıcı, program sözdiziminin harf, kelime, ifade ve işaretlerini içeren komut satırında yazılır. PHP, Web ayrıştırıcıları oluşturmak için çok kullanışlıdır - PHP'de https protokolleriyle çalışanların da dahil olduğu her tür sunucuya betiği bağlayan yerleşik bir kitaplık libcurl'u vardır ( şifreli bağlantı), ftp, telnet. PHP, web ayrıştırıcı tarafından verilerin işlendiği düzenli ifadeleri desteklemektedir. Genellikle web ayrıştırıcı çalışmalarının sonuçlarını sunan genişletilebilir bir işaretleme dili olan XML için DOM kütüphanesi vardır. Otomatik nesil için yaratılmış olan PHP, HTML ile iyi geçiniyor. 

Python'da Web Ayrıştırıcıları

PHP'nin aksine, Python programlama dili genel amaçlı bir araçtır (yalnızca Web için bir geliştirme aracı değil), ayrıştırmayı mükemmel bir şekilde işlemektedir. Bunun nedeni, dilin kendisinin yüksek kalitesidir.

Python sözdizimi basit, anlaşılır, çoğunlukla bilinmeyen görevlerin açık çözümlerine katkıda bulunuyor. Sonuç olarak, web ayrıştırma için iyi kurulmuş birçok kütüphane bu dil ile yaratılmıştır.

Pyparsing

Düzenli ifadeler ayrıştırma için kullanılır. Bu amaçla yeniden adlı bir Python modülü var, ancak normal ifadelerle hiç çalışmadıysanız, sizi şaşırtabilirler. Neyse ki, Pyparsing adı verilen kullanışlı ve esnek bir ayrıştırma aracı vardır. En büyük avantajı, kodu daha okunabilir hale getirmesi ve analiz edilen metnin ek işleme imkânı vermesidir.

Güzel Çorba

Güzel Çorba, HTML / XML dosyalarının sözdizimsel ayrıştırılması için Python web ayrıştırıcısı üzerine yazılmış olup, yanlış bir biçimlendirmeyi bile ayrıştırma ağacına dönüştürebilir. Ayrıştırma ağacında gezinme, arama ve değiştirme gibi basit ve doğal yolları destekler. Çoğu durumda, saatlerce ve hatta günlerce çalışmanızdan tasarruf etmenize yardımcı olur.

Sonuç

Web ayrıştırıcıları ve iki programlama dili hakkında bir web ayrıştırıcı oluşturmak ve kullanmak için kullanışlı bazı temel bilgileri öğrendiniz, ayrıca kullanışlı olacak bazı kitaplıklar. Elbette, web ayrıştırma için çok daha fazla seçenek var, ancak bu örnekler başlamanıza yardımcı olabilir.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport