Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Bir Google Chrome Uzantısında jQuery.Ajax Nasıl Kullanılır

Günümüzde, web kazıyıcılar, web'den yararlı veriler çıkarmak için yüksek sıralı web kazıma araçlarını kullanmaktadır Kullanılabilir biçimlerdeki sayfalar. Bu web kazıma araçları, bir web sitesinin nasıl gezinip kazıma yapılacağı konusunda etkili bir plan (site haritası) oluşturmanıza izin veren önceden paketlenmiş özellikleri içerir.

Neden jQuery.ajax?

Web veri çıkarma, otomatik olarak web'den bilgi çıkarma nihai çözüm olarak adlandırılır. Dinamik sitelerden bilgi ayıklamak için çalışıyorsanız, yapmanız gereken ilk şey, sitenin resmi bir Uygulama Programlama Arayüzü (API) olup olmadığını kontrol etmektir.

Tipik olarak, e-ticaret web sitelerinde ve web sayfalarında görülebilen tüm veriler otomatik olarak çıkarılabilir. Mevcut çevrimiçi pazarlama sektöründe, siteler API'lara kıyasla daha önemlidir. Burası jQuery.ajax'ın girdiği yerdir. Web sitesi sahipleri, veri yayınlarını korumaktan çok, potansiyel ziyaretçilerle artan etkileşimi artırmaya odaklanmaktadır.

Eşzamansız JavaScript ve XML (AJAX) pazarlamacıların birincil sunucudan tarayıcı sayfasını yenileyerek verileri yüklemesine yardımcı olan sezgisel bir teknolojidir. AJAX ile hedef veriyi makinenizin arka planına yükleyebilir ve sayfanın tamamı yeniden yüklemeden bir web sayfasında görüntüleyebilirsiniz. Chrome'da jQuery.ajax'ın eklentisi kullanılarak jQuery.ajax'ın kullanımı 10) jQuery, pazarlama endüstrisinde web kazıma istekleri göndermek için yaygın olarak kullanılan bir Ajax Chrome uzantısıdır.Google Haritalar, Facebook ve Gmail gibi uygulamalar, görevlerini tamamıyla yerine getirirken kullandığı değerleri belirten ortak parametrelerdir.


 Bir Ajax isteği:

  •  Async  - Bu Ajax Chrome uzantı değeri gönderilen toplam istek sayısının zaman uyumsuz olarak mı yürütülüp çalıştırılmayacağını belirtir;
  •  Önbellek  - Önbellek değeri, Google Chrome'un istenen web sayfalarını önbelleğe alıp tutmamasını belirtir.Hedef web sayfalarına bir istek gönderilmeden önce "Göndermeden Önce" işlevinin çalıştırıldığına dikkat edin;
  •  Bağlam ) - Bu Ajax Chrome uzantısı, Ajax tabanlı geri arama işlevlerinin birincil değerini belirtir;
  •  ProcessData W AJAX'i kullanmaya gelince, bu değer, gönderilen verilerin isteklerle tamamen bir sorgu dizesine dönüştürülüp dönüştürülmeyeceğini belirtir. Gerekli URL parametresinin yüklemeyi tercih ettiğiniz URL'yi belirlediğini unutmayın.

jQuery ve AJAX hakkında bilmeniz gerekenler

Sezgisel teknoloji kullanılarak geliştirilen web sitelerinden veri ayıklamak biraz zor olabilir. Doğru jQuery AJAX teknikleriyle hem HTTP Post hem de HTTP Get kullanarak uzaktan konumlandırılmış bir sunucudan JSON, XML veya HTML'yi hızlı bir şekilde talep edebilirsiniz. JQuery'nin çok sayıda AJAX işlevselliği sunduğunu unutmayın. 

Farklı tarayıcılar her AJAX uygulaması için farklı sözdizimi içerir. Bu nedenle, Mozilla, Google Chrome ve Internet Explorer gibi farklı tarayıcılara birden fazla kod yazmanız gerekiyor. Neyse ki harici verileri doğrudan hedef web sayfasının daha önce seçilen HTML öğelerine yükleyebilirsiniz.

Çoğu durumda, jQuery belirtilen kaynaklardan veri istemek ve belirtilmiş kaynaklara işlenecek bilgileri gönderirken "GET" ve "POST" yöntemlerini kullanır. Varsayılan olarak, tüm istekler zaman uyumsuz olarak gönderilir (Doğru). Eşzamanlı uygulamaları kullanmak için eşzamansız seçeneğini yanlış olarak ayarlayın. Web kazıma kampanyanızı kolaylaştırmak ve doğru ve yapılandırılmış veriler elde etmek için jQuery.Ajax Chrome uzantısını kullanın.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport