Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Hoe de uitdagingen op het gebied van webgegevens aanpakken?

Het is een gangbare praktijk geworden voor bedrijven om gegevens voor bedrijfsapplicaties te verzamelen. Bedrijven zijn nu op zoek naar snellere, betere en efficiëntere technieken om regelmatig gegevens te extraheren. Helaas is het schrapen van het web zeer technisch en vereist het vrij lang om het onder de knie te krijgen. De dynamische aard van het web is de belangrijkste reden voor de moeilijkheid. Ook zijn behoorlijk veel websites dynamische websites en ze zijn bijzonder moeilijk te schrapen.

Uitdagingen op het gebied van webschrapers

Uitdagingen in webextractie komen voort uit het feit dat elke website uniek is omdat deze anders is gecodeerd dan alle andere websites. Het is dus vrijwel onmogelijk om een enkel data scraping programma te schrijven dat gegevens van meerdere websites kan extraheren. Met andere woorden, u hebt een team van ervaren programmeurs nodig om uw webscraping toepassing voor elke afzonderlijke doelsite te coderen. Het coderen van uw applicatie voor elke website is niet alleen vervelend, maar het is ook duur, vooral voor organisaties die periodiek gegevens van honderden sites moeten opvragen. Zoals het is, is webschrapen al een moeilijke taak. De moeilijkheid wordt verder vergroot als de doelsite dynamisch is.

Sommige methoden die worden gebruikt om de moeilijkheden bij het extraheren van gegevens van dynamische websites te onderkennen, zijn hieronder uiteengezet.

1. Configuratie van proxy's

Het antwoord van sommige websites hangt af van de geografische locatie, het besturingssysteem, de browser en het apparaat dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot deze websites. Met andere woorden, op die websites zullen de gegevens die toegankelijk zijn voor bezoekers in Azië anders zijn dan de inhoud die toegankelijk is voor bezoekers uit Amerika. Dit soort functies verwarren niet alleen webcrawlers, maar het maakt het crawlen ook een beetje moeilijk voor hen omdat ze de exacte versie van crawlen moeten achterhalen, en deze instructie staat meestal niet in hun codes.

Om het probleem op te lossen, moet u meestal handmatig werken om te weten hoeveel versies een bepaalde website heeft en om proxies te configureren voor het oogsten van gegevens van een bepaalde versie. Voor locaties die locatiespecifiek zijn, moet uw datacraper bovendien worden geïmplementeerd op een server die zich op dezelfde locatie bevindt met de versie van de doelwebsite.

2. Browser Automation

Dit is geschikt voor websites met zeer complexe dynamische codes. Dit wordt gedaan door alle pagina-inhoud weer te geven met behulp van een browser. Deze techniek staat bekend als browserautomatisering. Selenium kan voor dit proces worden gebruikt omdat het de mogelijkheid heeft de browser vanuit elke programmeertaal te besturen.

Selenium wordt eigenlijk hoofdzakelijk voor testen gebruikt, maar het werkt perfect voor het extraheren van gegevens van dynamische webpagina's. De inhoud van de pagina wordt eerst door de browser weergegeven, omdat dit zorgt voor de uitdagingen van reverse-engineering JavaScript-code om de inhoud van een pagina op te halen.

Wanneer inhoud wordt weergegeven, wordt deze lokaal opgeslagen en worden de opgegeven gegevenspunten later geëxtraheerd. Het enige probleem met deze methode is dat het vatbaar is voor talrijke fouten.

3. Afhandeling van postverzoeken

Sommige websites vereisen daadwerkelijk bepaalde gebruikersinvoer voordat de vereiste gegevens worden weergegeven. Als u bijvoorbeeld informatie over restaurants op een bepaalde geografische locatie nodig heeft, kunnen sommige websites om de postcode van de vereiste locatie vragen voordat u toegang heeft tot de vereiste lijst met restaurants. Dit is meestal moeilijk voor crawlers omdat dit gebruikersinvoer vereist. Om dit probleem op te lossen, kunnen postverzoeken worden gemaakt met de juiste parameters voor uw scraptool om naar de doelpagina te gaan.

4. Productie De JSON-URL

Sommige webpagina's vereisen AJAX-aanroepen om hun inhoud te laden en te vernieuwen. Deze pagina's zijn moeilijk te schrapen omdat de triggers van het JSON-bestand niet gemakkelijk kunnen worden getraceerd. Het vereist dus handmatig testen en inspecteren om de juiste parameters te identificeren. De oplossing is het maken van de vereiste JSON-URL met de juiste parameters.

Kortom, dynamische webpagina's zijn erg ingewikkeld om te schrapen, dus ze vereisen een hoog niveau van expertise, ervaring en geavanceerde infrastructuur. Sommige webschrapende bedrijven kunnen dit echter wel aan, dus u moet misschien een gegevensschrapersbedrijf van derden inhuren.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport