Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Is Pay Per Click Amazon-reclame de investeringen waard?

Die handelaren die hun online verkoop willen stimuleren, kunnen baat hebben bij het gebruik van de Amazon PPC-advertentiecampagne. Dit Amazon-programma is correct gemaakt en beheerd om online verkopers alle kansen te bieden om meer deals te sluiten en uw organische ranglijsten te verhogen.

In dit artikel bespreken we de PPC-optimalisatietactieken die u kunt gebruiken om uw winst zo veel mogelijk te verhogen voor de categorie van uw product.

Hoe betaalde Amazon zoekwerk?

Laten we vanaf het allereerste begin bespreken wat Amazon's betaalde zoekopdracht is.

Amazon ontvangt elke maand miljoenen zoekopdrachten. De meesten van hen zijn shoppers die klaar zijn om te kopen en die naar Amazon komen met de enige duidelijke bedoeling om te kopen wat ze nodig hebben. Ze typen gewoon hun wens in het zoekvak van Amazon en het zoeksysteem biedt hen het meest relevante voor hun vraagproducten die naar hun mening het meest aan de wens van de gebruiker voldoen. Deze resultaten kunnen als organisch worden beschouwd. Er zijn echter ook betaalde zoekresultaten die kopers in de rechterkolom of onder de organische resultaten kunnen zien. Deze gesponsorde Amazon-producten hebben alle kansen om goed gekocht te worden, omdat ze zichtbaar zijn voor een doelgroep die de intentie heeft om ze te kopen.

Volgens deze campagne moet u betalen per klik van een gebruiker op uw advertentie. Vrijwel hetzelfde als in Google. De kosten per klik kunnen per marktniche verschillen. Als u echter een slimme benadering hebt voor het uitvoeren van uw Amazon-pay-per-klik-campagne, krijgt u een hoog rendement op investeringen.

Om alles nauwkeurig te maken, moet u uw reclamestrategie ontwikkelen en alle ontberingen doorstaan voordat u gaat adverteren.

In de regel moet een winnende optimalisatiecampagne de volgende stadia omvatten:

  • een marktonderzoek uitvoeren om gerichte zoektermen te vinden die omzet in verkoop;
  • beperk de lijst met uw zoektermen en elimineer alle niet-converterende trefwoorden;
  • biedingen verhogen voor zoektermen die goed converteren.

Essentiële Amazon-advertentiestatistieken

Advertentiekosten van de omzet - het percentage toegeschreven verkoop besteed aan reclame. U kunt de advertentiekosten van verkopen berekenen door de totale advertentie-uitgaven te delen door bijbehorende verkopen.

Toegewezen verkopen - het totale aantal productverkopen dat is gegenereerd binnen een week na klikken op uw advertenties tijdens het zoeken. U kunt uw individuele verkooptotalen voor geadverteerde producten en andere zaken controleren in het rapport Campagneprestaties.

Vertoningen: deze statistiek geeft aan hoe vaak uw advertenties zijn weergegeven bij zoeken op Amazon. Alle kliks van gebruikers voor de laatste periode kunnen worden aangepast vanwege klikvalidatie.

Klikken: het aantal keren dat op uw advertenties is geklikt. Het is een hele uitdaging om ongeldige klikken uit uw advertentierapport te verwijderen.

Stapsgewijze handleiding voor het aanmaken van een Amazon PPC-campagne

  •  Bereid uw vermelding voor 

Het eerste wat u moet doen voordat u Amazon Pay-per-Click reclamecampagne start, is uw aanbieding geoptimaliseerd volgens de basisvereisten van Amazon. Het heeft geen zin om verkeer te genereren op een griezelige lijst met lage kwaliteit. Daarom moet u aan elk aspect van uw vermelding werken, alle velden invullen en ze verrijken met gerichte zoektermen. Zorg ervoor dat u alle relevante zoektermen plaatst die u ergens in uw vermelding target (in titel, opsommingstekens, productbeschrijving, enz.)


U moet bijzondere aandacht besteden aan de kwaliteit van uw afbeeldingen. Vraag een professionele fotograaf om foto's van je spullen te maken en deze te ontwerpen volgens de Amazon-richtlijnen (witte achtergrond, 85% van de afbeelding is gewijd aan het product, hoge resolutie, een mogelijkheid om in te zoomen). Bovendien zou je geweldige productbeschrijvingen moeten maken die een accent leggen op de voordelen en primaire functies van je product. En tot slot moet u een aantal positieve recensies ontvangen. Beoordelingen dienen als de belangrijkste rangorde op Amazon om klanten te helpen hun aankoopbeslissingen te nemen. Het is de zogenaamde "vertrouwensfactor" op Amazon die rechtstreeks van invloed kan zijn op de conversieratio van uw producten.

  •  Selecteer het juiste type advertenties 

Er zijn twee soorten advertenties op Amazon: een die bezoekers naar uw website stuurt (Amazon-productadvertenties ); en eentje die ze naar jouw product stuurt binnen Amazon (Amazon Sponsored Products).

Als u uw producten zichtbaar wilt maken op Amazon, is het redelijk om advertenties voor Amazon Sponsored Products te gebruiken. In dit bericht zullen we alleen praten over dit soort Amazon-advertenties.

Volgens deze advertentiecampagne kunt u uw producten in de interne zoekresultaten van Amazon markeren voor zoektermen waar uw items mogelijk niet voor in aanmerking komen. Als je echter al een hoge organische rangorde hebt voor al deze woorden, krijg je twee keer zoveel exposure.

Als u een nieuwkomer bent op het Amazon-platform, biedt de campagne Amazon Sponsored Products u een flinke boost door uw producten te tonen voor uw potentiële klanten. Bovendien kan het u helpen om uw organische positie op Amazon SERP te verbeteren, waardoor meer en meer gericht verkeer naar uw productpagina's wordt getrokken.

  •  Maak uw advertentiecampagne 

Nu weet u hoe de advertentiecampagne van Amazon-gesponsorde producten werkt, dus is het tijd om uw eerste campagne op Amazon te maken. In deze sectie zal ik uitleggen hoe je dit gemakkelijk en snel kunt doen.

Om uw advertentiecampagne in te stellen, moet u naar Amazon Seller Central en de optie Campaign Manager selecteren. Hier vindt u een knop "Campagne maken". Klik hier op om aan de slag te gaan. Hier moet u de naam van uw advertentiecampagne maken en een dagbudget instellen dat u zich kunt veroorloven. U moet speciale aandacht besteden aan de naam van uw campagne, want later wanneer u meerdere campagnes in één account heeft, kunt u er last van krijgen.

Uw conversies op producten beginnen in de regel op een laag niveau. Echter, met de stroom van tijd neemt dit percentage toe. Wanneer dat gebeurt, worden uw kosten per klik lager dan in het begin. Dat is waarom het een klein nadeel is om het direct hoog te plaatsen.

  •  Kies een targetingtype 

Er zijn twee soorten targeting in Amazon-advertentiecampagnes: automatisch en handmatig. Ik raad u aan om handmatige targeting te gebruiken omdat het volledige controle biedt over uw advertentiecampagne en u de mogelijkheid krijgt om de zoekwoorden te targeten die u relevant acht voor uw bedrijf.

Automatische targeting is ook zinvol als u uw tijd en inspanningen niet wilt investeren in uw Amazon-advertenties. In dit geval kunt u volledig vertrouwen op het Amazon-onderzoekssysteem. Het kan een leuke manier zijn om nieuwe zoekwoordsuggesties te vinden zonder aanvullende tools te implementeren. Hier kunt u een aantal zoektermen bekijken waarvan u nooit dacht dat u deze zou targeten.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport