Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt Advice - Afbeeldingen downloaden van websites

Tijdens het gebruik van een computer in het dagelijks leven, is er vaak een situatie waarin we een foto of een afbeelding van internet op onze computer willen opslaan. Maar je hebt misschien gemerkt dat je het om de een of andere reden soms niet op de gebruikelijke manier kunt doen.

Een afbeelding kan zeker van het internet worden gedownload, zelfs als de inhoud van de website tegen kopiëren is beveiligd of als de rechtermuisknop is vergrendeld. In dit artikel laten we u zien hoe u afbeeldingen en foto's van elke website kunt downloaden.

 Onze taak: om een afbeelding van een website te downloaden en op uw computer op te slaan. 

 Wat we nodig hebben: elke internetbrowser. 

Bij het proberen om afbeeldingen van verschillende websites te downloaden, zijn er twee meest voorkomende obstakels die we in dit artikel zullen behandelen:

1. Kopiëren en downloaden van een afbeelding die tegen kopiëren is beveiligd of "Geen afbeelding opslaan als...";

2. Kopiëren en downloaden van een afbeelding van websites waar de rechtermuisknop is uitgeschakeld.

Dit zijn de belangrijkste problemen die u kunt tegenkomen tijdens het downloaden van een afbeelding of een foto van internet.

In dit artikel wordt Google Chrome gebruikt, maar in de andere browsers is het principe vergelijkbaar.

Nee "Afbeelding opslaan als"

Soms kunnen afbeeldingen op een website niet op de standaard manier worden gedownload - "Afbeelding opslaan als...". De reden hiervoor kan zijn: een verbod op het gebruik van een script om materiaal te downloaden of te kopiëren, op de webpagina wordt onze afbeelding beschouwd als een laag en niet als een element - een afbeelding.

Om deze afbeelding te downloaden, klik je met de rechtermuisknop op de gewenste afbeelding en selecteer je in het pop-upmenu" Inspect element "of" View source. "Na klikken op de afbeelding, een extra venster zal verschijnen waarin het programma onmiddellijk het element zal selecteren dat we nodig hebben. Rechts in dit venster is er een extra gedeelte met tabbladen - "Stijl, berekend", daarin kunnen we een link naar een afbeelding of een foto zien. op deze link met de rechter muisknop en selecteer "Koppeling openen in nieuw tabblad".Het programma opent een nieuw tabblad (venster) met een afbeelding die u nodig hebt. Nu is alles wat we nodig hebben om deze afbeelding of foto naar onze computer te downloaden in een gewone manier - met de functie "Opslaan als".

Rechter muisknop is uitgeschakeld

Het is een beetje zeldzamer en meer gecompliceerde variatie, maar het gebeurt ook dat een website de rechtermuisknop blokkeert.

Druk op "F12" op het toetsenbord om een afbeelding van de beveiligde pagina te downloaden. Een extra venster genaamd "Developer Tools" zal openen. Zoek vervolgens in deze tool naar het tabblad "Netwerk" en klik erop, de inhoud van het tabblad zal veranderen. Om het gemakkelijker te maken om een afbeelding te vinden die we nodig hebben, klikt u op het pictogram met de afbeelding van de trechter ("Filter"), waarna een regel voor het sorteren van de elementen op de pagina voor ons beschikbaar zal zijn. Nu moeten we op de knop "Afbeeldingen" klikken zodat alleen afbeeldingen en foto's in het onderstaande veld worden weergegeven.

Ons filter is gereed om een afbeelding te vinden en op te slaan die we nodig hebben. U moet de website-pagina bijwerken ("F5" toets op het toetsenbord). Nu zal het veld "Netwerk" informatie over de te downloaden afbeeldingen weergeven. Blader door deze lijst om onze afbeelding in een kleinere versie te vinden.

Nu is alles wat we moeten doen deze afbeelding openen in een nieuw venster om het op onze computer op te slaan. Klik met de rechtermuisknop op de naam van deze afbeelding (deze wordt rechts van de miniatuur weergegeven) en selecteer in het pop-upmenu "Koppeling openen op nieuw tabblad". Hier gaat u, dat is uw afbeelding klaar voor "Opslaan als".

Conclusie

Nu downloaden van een afbeelding of foto van een website zal niet moeilijk voor je zijn. Vanaf nu kent u op zijn minst twee manieren om dit probleem op te lossen, dat zich voordoet bij het dagelijks gebruik van de computer. Ik hoop dat dit artikel nuttig voor je was!

Vergeet ook niet dat je het downloaden en kopiëren van afbeeldingen of foto's van websites niet moet misbruiken, omdat elke afbeelding of foto een auteur kan zijn en ze auteursrechtelijk beschermd zijn.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport