Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt Expert Advice - Hoe een website te scrapen

ScrapBook is een beroemde Firefox-extensie die wordt geleverd met verbeterde functies voor het opslaan van pagina's, het maken van aantekeningen, bladwijzers en scrapbooking. Met ScrapBook kunt u eenvoudig webpagina's opslaan op een lokaal computersysteem. U hebt echter geen toegang tot de gedownloade bestanden vanaf een ander computerapparaat of een andere smartphone. De ScrapBook-extensie kan worden gebruikt in combinatie met andere synchronisatieservices die de mappen kunnen synchroniseren waar ScrapBook zijn gegevens bewaart.

Ontwikkeling van deze Firefox-extensie:

Danny Linn ontwikkelde ScrapBook bij Murota Laboratory en won een aantal prijzen bij de Extend Firefox Competition. Enkele van de nieuwste versies zijn ScrapBook Plus, ScrapBook Lite, ScrapBook X en ScrapBook Plus 2, die zijn uitgerust met interactieve functies.

Download de hele website met ScrapBook:

Wilt u de gehele of gedeeltelijke website downloaden voor offline gebruik? ScrapBook is de enige Firefox-extensie waarmee u verschillende webpagina's op uw harde schijf kunt opslaan. Het is lichtgewicht en snel en bewaart de lokale kopie van een site perfect. Bovendien ondersteunt ScrapBook meerdere talen en is het getest met verschillende CSS-stijlen en afbeeldingen. Deze extensie kan worden gebruikt om de gegevens te ordenen en de verzamelde webpagina's te bewerken. De HTML / Text Edit-functie is vergelijkbaar met die van Opera's Notes.

Installeer de Firefox-extensie:

Als u de nieuwste versie van Firefox (v33) gebruikt, moet u de instellingen ervan aanpassen om ScrapBook correct te gebruiken. Standaard wordt het pictogram niet overal weergegeven, dus u zou om met de rechtermuisknop op de webpagina te klikken en de knop handmatig aan de werkbalk toe te voegen. In de volgende stap moet u op de knop Aanpassen klikken en het pictogram ScrapBook is aan de linkerkant zichtbaar.

Gebruik ScrapBook om een site te downloaden:

Zodra het ScrapBook-pictogram zichtbaar is, kunt u het nu gebruiken om de volledige website te downloaden. Allereerst moet u met de rechtermuisknop op de website klikken en de knop Pagina opslaan als of Pagina opslaan kiezen. ScrapBook begint met het downloaden van stijlen, tekst en afbeeldingen naar uw harde schijf.

WinHTTrack - Een alternatief voor ScrapBook

Als u Mozilla Firefox niet gebruikt en toch de hele website naar uw computer wilt downloaden, kunt u kiezen voor WinHTTrack. Met dit programma kunnen we de websites downloaden naar een lokale computer en de gedownloade documenten op de juiste manier ordenen. WinHTTrack kan ook de bestaande bestanden bijwerken en onderbroken downloads hervatten. Het is configureerbaar door verschillende filters en opties en heeft een gebruikersvriendelijke interface.

WinHTTrack gebruikt een bepaalde webcrawler voor het downloaden van een site. Sommige delen van de website worden mogelijk niet correct gedownload vanwege het robotuitsluitingsprotocol. U zou het programma dus moeten uitschakelen en uw venster opnieuw moeten opstarten. WinHTTrack volgt de links die worden gegenereerd met eenvoudige HTML en JavaScript-codes. Het is niet in staat om te gaan met geavanceerde koppelingen en kan dynamische sites niet goed downloaden.

Conclusie:

Zowel WinHTTrack als ScrapBook hebben hun eigen voor en nadelen. WinHTTrack is compatibel met bijna alle webbrowsers, terwijl ScrapBook alleen compatibel is met Mozilla Firefox. Beide extensies vereisen echter een goede hoeveelheid ruimte. Zorg er dus voor dat u voldoende vrije ruimte op uw harde schijf hebt.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport