Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Wie weet is Amazon een zoekmachine in de gewone betekenis van dit woord, of helemaal niet?

Wacht, je vraagt je af is Amazon een zoekmachine, letterlijk, toch? Maar het ding is dat er een iets ander ding moet zijn, dat eigenlijk de kop geeft aan dit onderwerp. Ik denk dat de vraag die u indient op een meer duidelijke en juiste manier moet worden gegeven. In feite moet het als volgt worden uitgevoerd: "Is Amazon een nieuwe zoekmachine voor producten?". Op die manier klinkt uw vraag nu op een meer exacte en juiste manier, toch? Dit geeft ons onze eerste aanwijzing voor de identiteit van Amazon. Een nieuw ingediende vraag zal volledig de nadruk leggen op de essentiële rol van de Amazon e-commerce marktplaats in dit verband, evenals het A9 product ranking-algoritme in het bijzonder. Dat gezegd hebbende, laten we proberen het mysterie op te lossen en uiteindelijk beslissen - is Amazon een zoekmachine, letterlijk? Of kan het een heel ander iets zijn, vreemd voor de meesten van ons toch? Welnu, ik ga al die veronderstellingen, met hun voors en tegens, afwegen om u het juiste antwoord te bieden. Ik hoop dat het alle dingen duidelijk voor je zal maken, althans die met betrekking tot de ware aard van Amazon.

Is Amazon een nieuwe zoekmachine voor producten?

Om te beginnen wil ik u een alomvattende mening laten zien dat Amazon de grootste e-commerce retailer ter wereld is, en niet een zoekmachine, zoals Google zelf, Baidu, Bing, etc. In feite is zo'n duidelijke en volledig categorische verklaring echter niet de onmiskenbare, althans voor een deel. Daarom laat ik je hieronder enkele koude feiten zien, ondersteund door een paar duidelijke cijfers, simpelweg omdat ik denk dat ze voor zichzelf spreken. Ernstig. Geen ifs, ands of buts hier.

Koude cijfers en een paar statistieken over Amazon

Welnu, aangezien de vraag die we ons afvragen, luidt: "Is Amazon een nieuwe zoekmachine voor producten in de gewone betekenis van dit woord?", Hier is een korte lijst die eigenlijk veel verder gaat dan de statistieken. En ik wil het gewoon met u delen - voor een zeer verhelderend antwoord op dat verzoek, moet ik toegeven. En hier zijn enkele van de meest interessante bevindingen die uiteindelijk zijn vrijgegeven met de recente studie door Kenshoo marketingtechnologiebedrijf. En deze resultaten lijken echt alarmerend te zijn, althans voor de Google-zoekmachine zelf. Waarschijnlijk moet de online zoekgigant van de wereld zich daar zorgen over maken (als hij niet gealarmeerd is), omdat dat uitgebreide onderzoek niet alleen gebaseerd is op de feitelijke gegevens die levendig in vier verschillende staten te zien zijn, maar het gebruik in de winkel duidelijk zichtbaar lijkt te hebben de enquête ook.

  • Meestal zullen 3 op de 4 kopers Amazon toch controleren op productinformatie, zelfs als ze vinden wat ze elders op internet nodig hebben.
  • Ongeveer 72% van de gebruikers moet absoluut een bezoek brengen aan Amazon voordat ze hun definitieve aankoopbeslissing nemen - gewoon om goed geïnformeerd te worden over het product waarnaar ze op zoek zijn. Meer specifiek heeft het recente onderzoek van Kenshoo zich aaneengesloten verschillende productgegevens, als volgt: aanbiedingsprijzen, belangrijkste productdetails en klantrecensies Het betekent dat het leeuwendeel van potentiële klanten al wordt gebruikt om dergelijke productgegevens te leren, namelijk op de Amazon-marktplaats en nergens anders.
  • Meer dan 25% van de door de enquête beoordeelde klanten gaven toe dat ze Amazon hebben gebruikt om goed geïnformeerd te worden over de productkenmerken, voordelen, belangrijke elementen van het dagelijks gebruik, klantbeoordelingen en de gemiddelde prijs - bij het bladeren in een winkelwebshop en zelfs fysieke winkels.
  • Bijna 56% van A mazon kopers bevestigden het feit dat ze eerder geneigd waren producten te onderzoeken die ze nodig hadden - met name hun eerste bezoek aan Amazon.

Tegelijkertijd behoudt de Google-zoekmachine echter nog altijd de voorsprong met iets van ongeveer 85% gerangschikt voor productonderzoek, vervolgens komt Amazon online marktplaats met het relatieve aandeel van 72%, gevolgd door eBay met gerangschikt derde op 37%, en de rest van e-commerce platforms gerangschikt op 35%. Desalniettemin denken de experts dat de bestaande kloof binnenkort kan worden afgesloten. En wat nog belangrijker is, is dat de grootste e-commerce markt ter wereld naar verwachting in een steeds sneller tempo zal doorgaan - dus wie weet is Amazon al een zoekmachine leider voor producten, of gewoon over het nemen van een totale marktdominantie op korte termijn, rechts?

Bottom Line

Ter afsluiting wil ik benadrukken dat dit nieuwe onderzoek wedt op een verreikende internationale aanpak, in lijn met het hebben van drie andere werelden. toonaangevende e-commerce markten, evenals fysieke winkel betrokkenheid waarmee rekening wordt gehouden tijdens de analyse. Bovendien, gezien het feit dat het internationale onderzoek meer dan 1000 consumenten uit de VS betrof, en nog eens 700 actieve online shoppers die elk in augustus 2017 in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk waren ondervraagd, denk ik dat een even overtuigend marketingverhaal een groeiend consumentengedrag op Amazon suggereerde (eerder dit jaar beoordeeld in de Verenigde Staten) ziet er nu niet zo indrukwekkend uit. Hoe dan ook, de huidige manier van de gehele ontwikkeling van e-commerce was al gesuggereerd door verschillende andere wereldwijd erkende enquêtes, zelfs ondanks dat ze elk in slechts één enkele staat werden gehouden.

Voor degenen die nog steeds aarzelen, is Amazon een nieuwe zoekmachine voor producten die over de hele wereld zullen beslissen (en misschien gebeurt het zelfs sneller dan de meesten van ons kunnen denken), hier is mijn laatste overtuigende argument voor vandaag. Natuurlijk lijkt het net een goed idee, vooral voor die grote online retailers die al vele jaren in de industrie hebben doorgebracht, maar vroeg of laat zullen we er toch allemaal mee te maken krijgen. Alleen al omdat de huidige gang van zaken duidelijk aangeeft dat er een aanzienlijke verstorende verschuiving is die momenteel wordt bevestigd door het toenemende aantal marketingexperts - waarbij Amazon de manier van evolueren naar een productzoekmachine in de gewone zin van het woord verplaatst, wordt het simpelweg onmogelijk voor online retailers om te voorkomen dat kopers winkelen op Amazon vergelijken, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze helemaal niet de macht hebben om te stoppen met die meetbare verkooplekkage die naar dat laatste is getrokken.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport