Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: de beste JavaScript-bibliotheken en kaders voor schermschrapen

Wat is het verschil tussen een raamwerk en een bibliotheek? Een bibliotheek is een bruikbaar stuk code dat bestaat uit verschillende objecten en functies, afhankelijk van de programmeertaal. Aan de andere kant kan een raamwerk al dan niet uit verschillende bibliotheken bestaan. Het biedt verschillende hooks en callbacks, zodat we door kunnen gaan met het bouwen van schermschrapers en webapplicaties. Zowel bibliotheken als frameworks zijn nuttig, en het is goed om op een aantal manieren met ze te experimenteren. De beste JavaScript-bibliotheken en kaders voor schermschrapen of gegevensextractie worden hieronder besproken.

 1. Node.js 

Node.js is de platformonafhankelijke open-source JavaScript-bibliotheek die helpt verschillende server-side codes uit te voeren. Het stelt ons in staat om JavaScript te gebruiken voor server-side scripting en voert vaak server-side scripts uit om dynamische webinhoud te produceren. Met het verstrijken van de tijd is Node.js een van de fundamentele elementen van de JavaScript-paradigma's geworden. Het helpt bij het bouwen van verschillende schermschrapers, webapplicaties, browsergames en real-time communicatieprogramma's.

 2. jQuery 

Het is een van de beroemdste en meest productieve JavaScript-bibliotheken. John Resig heeft jQuery in 2006 uitgebracht en het zijn gebruikte websites over de hele wereld. jQuery wordt voornamelijk gebruikt voor manipulatie van het Document Object Model (DOM). Een DOM is de boomachtige structuur die alle elementen op de webpagina's vertegenwoordigt.

 3. Underscore 

In 2009 heeft Jeremy Ashkenas Underscore ontwikkeld en geïntroduceerd, de hulpprogramma-bibliotheek voor schermschrapen. Underscore bestaat uit honderden functies, die helpen om objecten en arrays op een betere manier te manipuleren. Een van de meest opvallende kenmerken van deze JavaScript-bibliotheek is dat deze helpt bij het bouwen van eenvoudige schermschrapers of gegevensafzuigingen. Underscore is echter niet goed als u geavanceerde en krachtiger schrapers of webtoepassingen wilt ontwikkelen.

Lodash aan de andere kant is het minst belangrijk dan Underscore. Deze JavaScript-bibliotheek wordt voornamelijk gebruikt om links van de zoekmachines te extraheren. Zowel Underscore als Lodash helpen bij het bouwen van uitgebreide FP-applicaties.

 4. Ember.js: 

Ember.js is het open-source JavaScript-framework met verschillende interactieve functies. Yehuda Katz heeft het in 2011 uitgebracht en Ember.js was voorheen bekend als SproutCore 2.0. Het heeft functies die vergelijkbaar zijn met die van Ruby on Rails, is zeer flexibel en geeft de voorkeur aan conventie boven de configuratie. Met Ember.js kunt u eenvoudig hoogwaardige schermschrapers maken.

 5. Aurelia 

Het is het front-end en open-source JavaScript-framework. Rob Eisenberg creëerde Aurelia in 2016 en is geschikt voor mobiele, web en desktoptoepassingen. U kunt Aurelia ook gebruiken om datafiextracten op grote schaal te ontwikkelen. Het beschikt over verschillende ECMAScript-functies en stelt ons in staat de codes te schrijven met behulp van deze kenmerken.

 6. Vue.js: 

Het is een ander open-source JavaScript-framework dat al geruime tijd bestaat. Vue.js is gemaakt door Evan You en is met de tijd verfijnd. Een van zijn onderscheidende eigenschappen is de progressiviteit. U kunt Vue.js gebruiken om webapplicaties en scrapers te bouwen. De andere opvallende kenmerken zijn sjablonen, componenten, bidirectionele gegevensbinding, focus op reactiviteit en overgangen.

Als u nog niet bekend bent met webontwikkeling of programmering, zijn de bovengenoemde JavaScript-frameworks en bibliotheken geschikt om te gebruiken.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport