Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt Expert: Hoe bulk afbeeldingen downloaden in Chrome

Het laatste decennium is internet een schatkamer vol inhoud geworden. Van academisch tot winkelend wordt elke dag nieuwe inhoud geüpload. Als zodanig is het de primaire bron voor dergelijke materialen geworden. Het is daarom geen wonder als je merkt dat je afbeeldingen moet downloaden voor projecten of zelfs op afbeeldingen gebaseerde handleidingen. Hoewel u elke afzonderlijke foto handmatig kunt downloaden, kan dit omslachtig zijn, vooral wanneer u met meerdere afbeeldingen te maken hebt. De enige manier om met een dergelijk project te werken zou zijn door de afbeeldingen in bulk te downloaden met behulp van een extensie of software van derden.

Waarom u afbeeldingen in bulk wilt downloaden

1. Als u een blogproject hebt en als u schermafbeeldingen van verschillende handleidingen wilt hebben. In een dergelijk geval zou u meerdere foto's moeten downloaden en ze afzonderlijk moeten opslaan. Daarom is het handig om dit proces te automatiseren.

2. Als u een lokale kopie van uw favoriete afbeeldingen wilt bewaren, In dat geval is het veel zinvoller om al uw favoriete foto's in één keer te maken in plaats van deze afzonderlijk te downloaden wanneer dat nodig is. Dit zal u op de lange termijn tijd besparen.

3. Als u een intermitterende internetverbinding hebt om vertragingen op langzame netwerken tijdens het werken aan een project te voorkomen, is het raadzaam om alle afbeeldingen te downloaden waaraan u mogelijk moet werken om vertragingen te voorkomen.

Er zijn een paar bekende manieren om afbeeldingen in bulk te downloaden, met name browserextensies. Laten we een paar van hen bekijken:

1. Image Downloader 

Dit is een van de beste Chrome-extensies. Momenteel heeft het meer dan 250000 gebruikers, en de ontwikkeling ervan wordt goed ondersteund, wat betekent dat u minder fouten zult tegenkomen in vergelijking met andere extensies. U kunt het downloaden van de Chrome-winkel en op Als u de installatie succesvol uitvoert, ziet u het pictogram 'Image Downloader' op uw werkbalk. Klik op de knop om het vervolgkeuzemenu te openen. Hiermee kunt u de afbeeldingen selecteren die u wilt downloaden en zelfs de lokale map opgeven die u wilt opslaan in.

Als u alle afbeeldingen van een specifieke website wilt downloaden a utomatisch kunt u dit doen, wat nog beter is, is dat u de minimale pixelafmetingen kunt opgeven om te voorkomen dat u website-elementen zoals pictogrammen downloadt.

2. Bulk Download Images (ZIG)

Als u het downloaden van afbeeldingen die niet aan uw behoeften voldoen, moe bent, dan is dit de tool voor u. Deze extensie biedt de mogelijkheid om te wijzigen welk type bestanden u wilt downloaden, zowel de resolutie als de gekoppelde afbeeldingen en zelfs het beeldformaat. En als u aan een groot project werkt, hoeft u zich geen zorgen te maken: met dit hulpmiddel kunnen afbeeldingen van meerdere tabbladen en zelfs meerdere vensters worden gedownload. U kunt ook afbeeldingsregels instellen, zoals afbeeldingen vastleggen in favicon, CSS-stylesheets, Meta en in HTML5 canvas.

De tool kan ook automatisch afbeeldingen hernoemen op basis van uw specifieke behoeften. Deze worden vervolgens lokaal opgeslagen in goed gelabelde mappen voor eenvoudige toegang.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport