Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Hoe Amazon PPC-optimalisatie uitvoeren en welke tool te nemen?

De PPC-uitgaven zijn sterk gestegen voor Amazon-verkopers, voornamelijk waargenomen tijdens de meest recente maanden van dit jaar. Volgens de officiële schatting is het algemene kosten-per-klik gemiddelde van de kosten voor het winnen van de prijs (ongeveer $ 0,28-0,30) continu gestegen met ongeveer 20% tot nu toe dit jaar (ongeveer $ 0,35-0,35). Wat nu het geval is, het betekent dat het toenemende aantal online retailers die daar verkopen, zeker voor een uitdaging staat. Het punt is dat veel verkopers nu gedwongen worden om Amazon PPC te gebruiken - in plaats van een aantal eerder presterende marketingmethoden, zoals een gestimuleerd verbod op Amazon-recensies eerder dit jaar.

Als gevolg daarvan verschuift het leeuwendeel van de grootwinkelbedrijven nu naar optimalisatie van de Amazon PPC via een tool of specifiek op maat gemaakte online diensten. Het is tenslotte waarschijnlijk de enige redelijke manier om het potentieel te benutten en een solide basis te leggen voor meer beoordelingen (althans voorlopig). Simpel gezegd, een algemene koers van Amazon's PPC wordt nu gezien evoluerend naar iets dat nog competitiever is dan ooit tevoren.

Laten we eerlijk zijn: als u daar zaken doet, worden uw geschatte uitgaven voor optimalisatie van de Amazon PPC een echt kritisch probleem. Natuurlijk, als je niet wilt dat je zuurverdiende geld gaat verbranden, omdat het besteden van middelen door de gebieden waar je eigenlijk geen controle over hebt, nauwelijks een goed geformuleerde beslissing is, toch? Het betekent dat elke e-commerce verkoper nu ten zeerste wordt aanbevolen om op zijn minst de basiskennis te krijgen over het optimaliseren van Amazon PPC-uitgaven en de juiste tool om eindelijk verzekerd te zijn van het verspillen van hun geld als gevolg van hun ongepaste targeting. Hier is hoe je dat kunt doen. Laten we allereerst leren hoe we break-even-ACoS-statistieken (d.w.z. advertentiekostprijs van de verkoop) kunnen weergeven aan de hand van een gerichte inspanning, zodat u een redelijk aanvaardbaar winstniveau (nettomarge) kunt handhaven.

Tips voor het optimaliseren van Amazon PPC en hulpmiddel om u te helpen

Laten we eerlijk zijn - de meest kritische afhaal is dat de gemiddelde PPC-kosten eigenlijk zijn gestegen voor bijna elke productcategorie, natuurlijk, behalve voor een aantal meer speciale secties zoals sport- en muziek memorabilia. En aangezien nu steeds meer verkopers op Amazon Marketplace handelen, kunt u zich beter voorbereiden en alles op orde hebben met het optimaliseren van uw Amazon PPC met behulp van een tool die het best mogelijke doel past. Hier is wat u wordt aanbevolen om door te gaan.

Specificeer uw ACoS-doel om de productmarge te behouden

Als het gaat om het schatten van de algehele prestaties van uw advertentiecampagne, is het eerste wat u daar moet doen om de juiste statistieken te krijgen. U hebt het in elk geval nodig om een nauwkeurige meting te hebben waarmee u de gemiddelde PPC-kosten kunt bijhouden die worden uitgevoerd voor elk afzonderlijk artikel dat u in de uitverkoop heeft. Zoals in het begin al werd vermeld, zijn de advertentiekosten van verkoop (de ACoS) de primaire statistieken die de prestaties van uw advertenties meten, wat aangeeft dat uw gebruikelijke verhouding tussen advertentie-uitgaven en uw verkopen op schaal is weggenomen. Met andere woorden, de ACoS staat voor het percentage advertenties dat nodig is om het product naar een succesvolle verkoopovereenkomst te duwen. Als bijvoorbeeld uw artikel in de uitverkoop naar verwachting $ 100 zal genereren, wordt het ondersteund met $ 25 uitgegeven aan advertenties, dan heeft u een 25% ACoS-percentage.


Op die manier zou een kwart van elke dollar die u verdient als verkoper worden uitgegeven aan advertenties. En het betekent dat u een nauwkeurigere controleprocedure moet uitvoeren om ervoor te zorgen dat elke cent die door advertenties wordt gesneden, wordt uitgegeven met de maximale effectiviteit en zonder uw verwachte nettowinstmarge te verlagen (het uiteindelijke contante bedrag dat u nog resteert na de basiskosten, zoals kosten voor Amazon en FBA, evenals alle andere kosten die worden afgetrokken van uw verkoopprijs via verzend- en vrachtkosten, enz.). Ik raad u persoonlijk aan om twee keer na te denken en uw eigen "breakeven" -tarief van de ACoS te kiezen, in afwachting van uw zakelijke voorwaarden. Als u bijvoorbeeld de ACoS-statistieken op een drempel van 15% instelt, betekent dit dat uw uiteindelijke advertentie-uitgaven ergens onder dit bedrag (uw doel-ACoS) moeten worden gehouden. Als je dat doet, kun je duidelijk begrijpen hoeveel winst redelijkerwijs te verwachten is voor elk afzonderlijk product dat je verkoopt - natuurlijk kunnen dingen ook beter lijken. Desalniettemin ben ik er nog steeds van overtuigd dat het voorbereiden van het slechtste scenario de beste manier is om economisch te overleven met Amazon PPC-advertenties.

Focus voornamelijk op Long-Tail-zoekzinnen

Dus, aangezien het steeds duurder en moeilijker wordt om goed te scoren voor de populairste afzonderlijke zoekwoorden met de hoogste zoekvolumes, kunt u beter bieden op meer specifieke long-tail zoektermen en -uitdrukkingen die ten minste drie "primaire" trefwoorden bevatten. Idealiter om een veel specifiekere zoekactie door de live shopper te dekken. Met andere woorden, de situatie kan worden vergeleken met het oorspronkelijke concept van de Search Engine Optimization (SEO).

 Het enige verschil is dat bij Amazon-advertenties de PPC-kosten van een te hoge zoekwoordwedstrijd betekenen dat u meer moet betalen (de gemiddelde kosten per klik), in lijn met een potentieel zwakkere conversie vanwege een minder gericht zoekverkeer. En hier komen we eindelijk ter zake - ik bedoel, het is tijd om je optimaliseringsinspanning voor Amazon PPC te versterken met een hulpmiddel dat het beste bij onze doelstellingen past. Het punt is dat we een hele brede en uitgebreide lijst met lang gescoorde zoekwoorden nodig hebben. In feite wordt van dit vervelende proces verwacht dat het slechts ongeveer 20 relevante zoekwoorden oplevert. Uiteraard zou het beginnen met een snelle doorloop van uw Search Term Reports (STR) - alleen al om al die zoektermen met de hoogste conversiepercentages en nog steeds lage vertoningen te schalen - het juiste startpunt zijn om ze handmatig te gebruiken.

Desalniettemin kunt u uw Amazon PPC niet optimaliseren zonder gereedschap om uw echt ingrijpende long-tail productonderzoek met zoekwoorden te ondersteunen. Neem het gewoon als vanzelfsprekend aan. Wat mij betreft, ik gebruik Sonar, vooral vanwege het zeer eenvoudige gebruik en de snelle resultaten met de waardevolle zoekwoordsuggesties die ik zoek.

 Maar u bent vrij om andere relevante opties te overwegen - het enige dat u nodig hebt, is een hulpprogramma voor zoekwoorden of een online framework kiezen dat specifiek moet worden ontworpen voor long tail-zoekwoordonderzoek op Amazon. Het is immers alleen aan u om te beslissen op welke manier u uw Amazon PPC-optimalisatie uitvoert en welke tool u moet kiezen. Houd er echter rekening mee dat voor de maximale prestaties ik aanbeveel beide zijden van het long tail zoekwoordonderzoek door te nemen (dat wil zeggen, u kunt het handmatig doen - gewoon gokken op uw STR om een "onbewerkte" spreadsheet in Excel te maken en het vervolgens te verfijnen in een korte checklist met behulp van een meer specifieke trefwoord onderzoekstool).

Negatieve zoekwoorden verwijderen - en u bent klaar!

Uitsluitingszoekwoorden moeten op proactieve wijze worden geïdentificeerd en verwijderd. Het punt is dat je nu net zo goed veel geld kunt uitgeven aan de zoekwoorden die eigenlijk de slecht presterende zijn. In feite zijn die uitsluitingszoekwoorden zelf niet zo giftig als je kunt denken. Nee, ze kunnen het rangschikkingspotentieel van uw productpagina niet schaden. En soms vanwege het ontbreken van echte relevantie voor een product / itemcategorie, genereren deze niet-winstgevende zoekwoorden slechts blanco klikken, zonder dat u meetbare winst behaalt in conversies.

 Dus, waarom zou u middelen blijven verspillen aan de zoekwoorden die u net uitputten, in plaats van voor u te converteren. Houd er echter rekening mee dat het plaatsen van die uitsluitingszoekwoorden op de inhoud van uw productpagina niet noodzakelijkerwijs betekent dat ze echt zo kwaadaardig zijn - ze zijn gewoon niet relevant voor een bepaald product waarmee ze worden geleverd. Als u dus te veel uitsluitingszoekwoorden bewaart, suggereert dit dat u waarschijnlijk een beperkt zoekvolume wilt voor een bepaald item. Hoe dan ook, in termen van Amazon PPC heb je een tool nodig om je hoofdlijst met doelzoekwoorden te controleren om te bepalen welke van deze zoekwoorden goed worden omgezet voor je product en minder waarschijnlijk alleen maar om je advertentieruimte / budget leeg te maken. Overweeg op die manier alle resterende laag-converterende uitsluitingszoekwoorden te verwijderen die van invloed zijn op uw winstmarge, zonder dat dit uw bedrijfsvoortgang ten goede komt.

Zoals ik al zei, raad ik aan om een goed long-tail keywordonderzoek te doen - nogmaals, je kunt gewoon alles op zijn plek krijgen met Sonar, een gratis platform dat echt profiteerde van de capaciteit van Amazon PPC optimalisatietool. Vergeet daarbij niet dat de kosten van PPC-advertenties de weg van stabiele groei blijven bewandelen, wat gerechtvaardigd lijkt te zijn door het gestimuleerde verbod op beoordelingen, maar ook gedeeltelijk in verband met een matig sterke marktvraag die naar verwachting nog steeds de PPC-kosten zal drukken in 2018. Dus, u kunt beter een snelle actie ondernemen - natuurlijk, als u een impuls wilt geven aan de verkoop, vergezeld van uw PPC-optimalisatie-inspanningen gericht op het verlagen van uw ACoS.

Bottom Line

Immers, als u waarschijnlijk het gebrek aan geduld voelt om alles te beheren over uw gesponsorde productcampagne via Amazon Seller Central, wilt u niet rotzooien met de zoekopdracht Termenrapporten, haat te veel e-mailwerk nodig om de hele reeks PPC-relevante long-tail-sleutelwoorden te genereren die veel uitgebreide spreadsheetgegevens binnen uw STR kopiëren en plakken en deze via Excel exporteren - u hoeft zich geen zorgen te maken. Er zijn een paar behoorlijk goed presterende "alles-in-één" Amazon PPC-optimalisatietools om alles op een bijna zelfgestuurde manier te laten bewegen. En sommige van mijn mede-verkopers die hun e-commercebedrijven op Amazon runden, besloten hun webwinkels te laten ondersteunen met die one-stop-toolkits die alles combineerden wat de moderne verkoper van drop-shipping zich maar kan voorstellen.

Van de andere full-stack optimalisatie- en beheerservices voor e-commerce die beschikbaar zijn op het web, zijn er twee onbetwistbare leiders, zoals Sellics (all-inclusive online platform) en Semalt full-stack service toolkit die niet alleen is ontworpen om de meest geavanceerde Amazon-verkopers bedienen, maar om het zelfs voor beginnende handelaars eenvoudiger te maken om een aanzienlijk concurrentievoordeel te behalen - vanaf hun eerste dag daar.

 Om de waarheid te zeggen, ik heb geen mogelijkheid om ze uit te proberen met een harde test op de praktijk, althans voorlopig. Verrassend, maar mensen zeggen dat die twee echte magie zijn. Gezien het feit dat er voor beiden een gratis proefversie beschikbaar is, is het misschien tijd voor mij om het voorbeeld te volgen en mijn Seller Central te koppelen aan alle live verkoopgegevens en kritische statistieken. Uiteindelijk, om het eindelijk zeker te weten - hoeveel werkelijke winst ik genereer als Amazon-verkoper die altijd op de hoogte blijft en alles op zijn plek heeft. Natuurlijk gingen die jongens niet over het uitvoeren van welke vorm van Amazon-softwarepromotie dan ook, of God verbood, gewoon hun betaalde diensten pushen alleen met hun eigen honingachtige woorden, in plaats van gegarandeerde commerciële resultaten. En wat als deze twee moderne benaderingen van Amazon SEO en slim e-commercebeheer - net zoiets zijn als een echt full-stack team van experts hebben dat altijd tot uw beschikking staat - wanneer u maar wilt leveren, bijvoorbeeld een urgente aanpassing aan uw toch al volledig beheersbare reis als succesvolle Amazon-verkoper. Het is immers alleen aan jou om te beslissen.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport