Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Web arama motoru optimizasyonunun en belirleyici anları neler?

İnternet her zaman büyüyen ve gelişen bir alan. İnsanlar her gün tonlarca farklı kalite bilgisi arama motoruna yüklemektedir. Hangi içeriğin kullanıcılar için yararlı olabileceğini anlamak ve spamden ayırt etmek için Google gibi büyük arama motorlarının algoritmalarını düzenli olarak geliştirmesi ve güncellemesi gerekir. Böylece, hem web sitesi sahipleri hem de ortalama kullanıcılar için kaliteli verilerden yararlanma fırsatı buluyorlar. Ayrıca, düzenli algoritma güncellemeleri arama motorlarının spam gönderenleri ve kara şapka SEO uzmanlarını cezalandırmasına olanak tanır. Yani, SEO oyun TOP üstünde kalmak için, web arama motoru optimizasyonu sektöründe tüm yeniliklerin farkında olmak ve sitenize uygun gelişmeler yapmak gerekir. Bu yazıda, SEO'nun doğasını değiştiren ve SEO uzmanlarının web sitesi optimizasyon yöntemlerini değiştiren üç belirleyici anı tartışacağız.

web search engine optimization

Web arama motoru optimizasyonundaki köklü değişiklikler

Son on yılda Google algoritma güncellemelerinin arama motorunun kurallarını büyük ölçüde değiştirdiğini söylemeye değer optimizasyonu. Bazı çevrimiçi tüccarlar, Google güncellemelerinden sonra sıralamasındaki düşüşü düşürürken, diğer görkemli web sitesi sahipleri bu fırsatı SERP'deki konumlarını iyileştirmek için kullandılar. Bugün, bugünün SEO'sunu değiştiren en güçlü üç algoritma güncellemesinden bahsedeceğiz.  

  • İlk Google Florida Güncellemesi 

İlk Google güncelleştirmesi Kasım 2003'te gerçekleşti. Google Florida güncellemesi olarak bilinir. Bu güncelleme, o zamanlar Google sıralamasındaki en büyük değişiklik oldu. Florida güncellemesinin birincil amacı, sıralamaları değiştirmeye çalışan siyah şapka SEO uzmanlarını bulmaktı. Bu anahtar kelime doldurma gibi siyah şapka SEO tekniğinden kaçınmak için tasarlanmıştır. 'Anahtar kelime doldurma' terimi, arama motoru optimizasyonu geliştirmenin ilk günlerinden beri ortaya çıktı. Web yöneticilerinin arama sıralamalarını değiştirmelerini sağlayan gölgeli bir tekniktir. Bu, belirli anahtar kelimeleri veya içeriğe anahtar cümleler ekleyerek yerleştirme işlemidir. Kural olarak, bu arama terimleri içeriğe alakalı değildir ve özellikle arama botları için tasarlanmıştır, ancak ortalama kullanıcılar için değildir. Bu cümleler, metin boyunca sık sık tekrarlanarak doğal olmayan sesler çıkarabilir. Dolayısıyla, arama motoru sistemi ile kullanıcı deneyimini iyileştirmek için Google, doldurulan anahtar kelimelerin nerede bulunduğu web sitelerini cezalandırmaya karar verdi. Bu yenilikten sonra, bir sürü site trafik kaybetti ve çok acı çekti. Web sitesi sahiplerinin web kaynaklarının itibarını geri getirmesi çok zaman aldı ve çabaladı. Bununla birlikte, standart sıralama kurallarını ihlal etmeye çalışan kişiler için iyi bir ders oldu.

  •  Google Panda güncellemesi 

Dijital dünyadaki boyutu ve etkisi ikinci iken Google Panda güncellemesi oldu. Şubat 2011'de kullanıma sunuldu. Bu filtrenin birincil amacı, kalitesiz içeriği düşük web sitelerinin Google'ın en iyi arama sonuçlarına ulaşmasını önlemekti..Bunu yaparak Google, SERP'nin üst kısmına yüksek kaliteli ve alakalı siteler göndermek ve arama sırasında kullanıcının deneyimini iyileştirmek istemektedir. Bu güncelleme, arama sonuçlarının% 12'sine kadar yükseldi. Sürekli trafik akışına sahip en büyük internet platformları, SERP pozisyonlarının düşmesi nedeniyle ziyaretçilerinin% 50'sinden fazlasını kaybetti. Bu Google güncelleme, yalnızca düşük kaliteli içeriğe sahip web sitelerine zarar veriyor. Diğer alanlar için durum çok belirgin bir şekilde değişmedi. Google, düşük kaliteli okunamayan metinler cezalandırılırken, daha kaliteli ve en üst düzeyde alakalı içeriğin daha fazla üst sıralamayla ödüllendirileceğini açıkça belirtti. Panda ağırlıklı olarak ince içerikli sitelere odaklandı. Bu filtre, Google'ın, yüksek hacimli olması nedeniyle sıralamaya eğilimli, düşük kaliteli, benzersiz olmayan içeriği ile arama sonuçlarında büyük bir ilişki haline geldiği için, içerik çiftliklerini hedeflemesinin iyi bir yoluydu. Kuralların büyük ihlalcileri bu Google filtresinden bu tarihe kadar kurtarılamadı. Günümüzde Google, Panda'yı temel sıralama algoritmasının bir parçası olarak geliştirmektedir. Yavaş dönen güncellemenin bir parçası olarak, döngü başına kalıcı ayda hizmet eder. Sonuç olarak, bir sitenin Panda güncellemesi çekip çekmediğini bilmek zor oldu. 

google panda

  • Google Penguin algoritması Nisan 2012'de piyasaya sürüldü. Bu bir web spam algoritmasıdır

Google'ın yönergelerine uymayanları cezalandırmak için tasarlanmış. Bu algoritma yürürlüğe girdiğinde, Google şu ifadeyi yayınladı:

"... Bu algoritma web spamini azaltma ve yüksek kaliteli içeriği tanıtma çabalarımızda bir başka gelişme olduğunu göstermektedir. Belirli sinyaller veremesek de, insanlara arama sonuçlarımızı oynamak için bir yol sunmamak ve kullanıcıların deneyimini kötüleştirmek istemediğimiz için, Web Yöneticileri için tavsiyemiz, iyi bir kullanıcı deneyimi yaratan yüksek kaliteli siteler oluşturma üzerine odaklanmaktır ve beyaz şapka SEO yöntemleri (GOOGLE) istihdam".

Google'da yüksek sıralaması için hileli bağlantı şemaları kullanan web sitelerini hedefledi. Bağlantı satın alma veya bağlantı biçimi gibi siyah şapka SEO teknikleri kullanarak sitelerine bir bağlantı suyu elde eden bu çevrimiçi tüccar ve webmaster yasaklandı. Bir Google Penguin güncellemesi piyasaya çıktığında, kaliteli olmayan geri bağlantıları kaldırmak için işlem gerçekleştiren siteler, sıralamaları tekrar kazanabilir. Google, kısmen kötü bağlantıları hızlı ve ücretsiz olarak kaldırma fırsatı sunuyor. İhtiyacınız olan her şey, Google'ın redaksiyon bağlantıları aracını uygulamaktır. Google Penguin güncellemesi ile vuranlar, bu algoritma tekrar sıralamalarını geriye çevirinceye kadar beklemek zorunda kaldılar.

Bu algoritma kalite olarak web sitesi sıralamalarını etkiliyor ve ilgili bağlantılar Google sıralama sisteminin önemli bir parçası. Bu, siyah şapka web SEO tekniğini uygulamak veya profesyonel olmayan SEO ekibi seçmek için site itibarına neden olabilir. Şu anda, Penguin güncelleme çoğunlukla kötüye bağlantılar aldıktan sonra gitti ve sorguların% 3,1'ini etkiledi.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport