Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Küçük İşletme Arama Motoru Pazarlaması Gerekir mi?

Arama motoru pazarlaması (veya SEM) başarılı çevrimiçi pazarlama stratejisinde hayati bir rol oynamaktadır. Birçok kez, SEM'in ana hedefi SERP'lerde web sitelerinin görünürlüğünü artırmak olan küçük işletmeler için mükemmel bir seçenek olduğu kanıtlanmıştır. SEM, umutları doğrudan Google, Yahoo, Bing ve diğer büyük arama motorları aracılığıyla kaynağınıza getirmeye odaklanır.

SEM hakkında harika olan şey, İnternet pazarlamacılığının bu biçiminin, geleneksel çevrimdışı pazarlama tekniklerinden daha az pahalı olmasıdır. SEM, potansiyel müşterileri firmanızın sağladığı malları aradıklarında hedefleyerek kük işletmelerin çevrimiçi varlığını etkili bir şekilde korur ve genişletir.

Arama Motoru Pazarlama Bileşenleri

Küçük işletmeler için arama motoru pazarlamasının kapsamlı bir yaklaşımla en iyi sonucu aldığı sürpriz değil. SEM uzmanları, arama motoru pazarlama stratejinizde aşağıdaki unsurların tümünü içerdiğini önermektedir:

  • Arama Motoru Optimizasyonu (veya SEO): Google'ın alakalı ve yetkili olduğunu düşündüğü web sayfalarına daha iyi yerleşim sağlar. Doğru şekilde uygulandığında, SEO, potansiyel müşteriler sizinle benzer bir ürün veya hizmet aradığında bulunma şansınızı arttırır.
  • Tıklama Başına Öde Reklamcılık: İşletme sahiplerinin dikkatle seçilen anahtar cümlelere dayalı olarak Google'da reklamlar almalarını sağlar. Ödediğiniz ücret genelde web kullanıcılarının reklamlarınızı tıklama sayısına göre belirlenir.
  • Yerel SEO: Konum tabanlı aramayla trafik getirir. Sitenizin trafiğini artırır ve coğrafi hedefleme yoluyla sizi daha kaliteli yerel potansiyellerle buluşturur.
  • İtibar Yönetimi: Farklı platformlarda, blog yazıları, tweet'ler ve diğer sosyal ağlardaki çevrimiçi incelemeler de dahil olmak üzere sosyal medya varlığınızı izler. Yanlış bilgiyi düzelterek küçük işletmelerden fayda sağlar. Müşterilerinizin duygularını güvence altına almaya yönelik adımlar atıyor. Uygun şekilde yanıt vermeniz ve müşterilerinizi sadık değerlendirmeleri göndermeye teşvik etmeniz çok önemlidir.small business seo

Küçük İşletmeler Nasıl Arama Motoru Pazarlamacılığından Yararlanabilirler?

Arama motorları önemli ölçüde yıllar içinde gelişti ve etkili SEM de etkili oldu. Günümüzde, kaynağınıza büyük miktarda bağlantının bu bağlantıların kalitesinden daha az önemi vardır. Kısa sürede, kaynağınıza bağlanan web sitesi işletmeniz için değerli olmanızın yanı sıra işletme endüstrinizde de saygın olmalı.

Bir emlak işi için, örneğin popüler bir sigorta acentesinin sitesinden bir bağlantı, bir moda blogunun veya spam içerikli web sitelerinin bir bağlantısından daha fazla ağırlık taşır.

Bağlantı kalitenizi nasıl artırabileceğiniz çok çeşitli yollar vardır. Semalt uzmanları, bir sonraki sayfaya yapıştırmanızı önerir:

  • Makaleler, blog yazıları, vaka analizi, beyaz kitaplar veya açıklayıcı videolar olmak üzere taze ve yararlı içeriği düzenli olarak üretmek;
  • İçeriğe doğal olarak anahtar kelimeler ekleme;
  • İçeriğinizi paylaşılabilir hale getirme;
  • Yerel şirketlerle bağlantılarını kullanarak sitelerinden geri bağlantı kurmak;
  • Bölgenizdeki küçük işletmeler veya etkinlikler hakkında bilgi sağlayan yerel bir kaynak sayfası oluşturma, böylece diğer yerel siteler web sitenizin sayfasına bağlanır.

Sarma

İnsanlara sitenize, ürünlerinize veya hizmetlerinize ihtiyaç duyduklarında hızlı bir şekilde sitenizi buldular mı emin olmak istiyorsanız, arama motoru pazarlamacılığı düşünmelisiniz.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport