Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

YouTube videoları benim SEO'yu nasıl artırabilir?

Günümüzde YouTube, neredeyse sınırsız potansiyele sahip mükemmel bir trafik kaynağıdır. Sitenizi tanıtmak isterseniz bu potansiyeli kullanmamak aptalca olur. İstatistiksel verilere göre YouTube, Google'ın ardından boyutuna göre ikinci arama motorudur. Her ay neredeyse 3 milyar kullanıcı YouTube'da arama yapıyor. Bu web sitesi sahipleri için YouTube için ilgi çekici videolar oluşturmada önemli bir fırsattır. Popüler sorgularda iyi optimize edilmiş ve çekici bir video, size yüksek bir gelir getirebilir ve sitenize gelen trafiği artırabilir. Dahası, YouTube herhangi bir yatırım yapmadan sitenize alakalı bağlantılar kurmak için mükemmel bir yerdir. Bununla birlikte, kullanıcılar bu medya platformunda arama motorlarında olduğu gibi aynı problemle karşı karşıyalar. Bu sayı yüksek bir rekabet gücü. İş sahipleri ve blogcuların her dakika, bu medya platformuna saatlerce video yükleyin. Diğer milyonlar arasında görünür kılmak oldukça zordur. YouTube'daki bu yüksek rekabet gücünü göz önüne alındığında, çevrimiçi tüccarlar, milyonlarca insan yerine videolarını izlemesi için insanlarla nasıl etkileşime geçebileceklerini merak ediyorlar. Bu sorunun en alakalı yanıtı, arama motoru optimizasyonu. Arama motorlarında olduğu gibi, marka tanıma özelliğini geliştirir ve kullanıcıları belirli içeriğe çeker. Hedef kitleniz tarafından görülmeyecek kaliteli video içeriği oluşturmak mantıklı değil. Bu nedenle, pazar niş rakiplerinizden daha kaliteli trafiği hedeflemek için YouTube hesap tanıtımınıza zaman, para ve çaba harcamanız gerekiyor. Peki, arama motoru optimizasyonunun YouTube tanıtımıyla nasıl ilişkili olabileceğini ve web sitemizin trafiğini artırmak için hangi optimizasyon tekniklerini uygulayacağımızı tartışalım.

YouTube SEO temelleri

Reklam promosyonunu tartışmaya başlamadan önce YouTube sayfa takipçilerimizin sayısını artırmak ve web sitelerimize hedefli trafik çekmek için uygulayacağımız tekniklerle birlikte, videoların sıralamasında YouTube'un kullandığı en önemli sinyallerden bazılarını not etmek isterim:

  • izleyici tutma;
  • video açıklaması;
  • optimize başlık etiketleri;
  • açıklayıcı etiketlerdeki anahtar kelimeler;
  • videonun uzunluğu;
  • görüş sayısı;
  • bir videoyu izledikten sonra sayfanıza abone olan kullanıcıların sayısı;
  • video sansür;
  • yorum;
  • sevme ve beğenmeme sayısı.youtube seo

YouTube sayfa iyileştirme

YouTube kullanıcıları günlük olarak yaklaşık 5 milyar video izlemektedir. ürününüzü pazarlamak için mükemmel bir fırsatınız olsun cts veya hizmetleri bulun ve potansiyel müşterilerle bağlantı kurun. YouTube'daki SEO, Google'daki ile neredeyse aynıdır. Burada her şey kaliteli ve benzersiz bir sayfa içi içerikle başlar. Op-page YouTube optimizasyonu, kullanıcıların videonuzla ilgili ne olduğunu anlamalarına ve beklentilerini karşılayıp karşılamayacağına karar vermelerine olanak tanır. Başlıklarda ve açıklamalardaki ilgili arama terimleriyle kullanıcılar, videoları hızla sıralayabilir ve YouTube arama botları videonuzu arama sonuçlarında sıralayabilir. Üstelik, sayfa içi optimizasyon, promosyon videonuzun yüksek hacimli arama terimleriniz için Google arama sonuçlarının en üstünde yer alma şansını artırır. Temel YouTube sıralama faktörü, videonun başlığı, açıklaması ve meta etiketidir. Bu, başlığınızın video konunuzu, anahtar kelimeleri ve temayı oluşturmada en önemli faktör olduğu anlamına gelir. Bir başlığın karakter sayısı sınırlıdır. Bu, YouTube arama botlarına ve kullanıcılarına görünür olmasını sağlamak için başlığınızın yakınında en alakalı ve önemli tüm bilgileri eklemeniz gerektiğidir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport