Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

SERP yarışmamı nasıl kontrol edebilirim?

Çoğu e-ticaret web sitesi sahibi, Google arama sonucu sayfasında daha üst sıraya girmeye çalışıyor. Onlara, satışlara ve daha yüksek gelir elde etmeye yönelik hedeflenmiş bir trafik elde edebilmeleri için Google TOP10 üzerinde olmak isterler. Sıralama pozisyonlarınızı iyileştirmek için hala kaliteli bir içerik olmalısınız. Bununla birlikte, yüksek sıralamaya ve bir web sitesi yetkisini yükseltmenin en etkili yollarından biri, değerli geri bağlantılara sahip olmaktır. Bu yazıda yasal olarak rakibinizin geri bağlantılarını elde ederek SERP rekabetini nasıl hakim edeceğiniz ve denetleyeceğiniz konusunda bazı ipuçları verilecektir.

check SERP competition

Sitenizi Google'a nasıl itecek iki temel yolu var. İlki, Google Adwords'ü uygulamak ve kullanıcı tıklama başına ödeme yapmaktır. İkincisi, yüksek organik sıralama elde etmek için kazanan bir arama motoru optimizasyonu kampanyası oluşturmaktır. Organik sıralama, ziyaretçilerinizin paylaşacağı ve bağlanacağı kaliteli ve benzersiz içerik oluşturarak ve yayınlayarak ve diğer yüksek rütbeli siteleri içeriğinize bağlayarak elde edilebilir.

Uzun süren sonuçları gözlemlemek isterseniz, organik arama motoru sıralamasına yatırım yapmalısınız. Doğrudan sitenizi etkileyen iki temel faktör vardır: SEO - ilgili içerik ve kalite bağlantı suyu. Backlinkler burada joker. Bazen deneyim arama motoru optimizasyonu uzmanları size en iyi bağlantıları elde etmek mümkün değildir. Bağlantı kurma stratejileri hakkında İnternet üzerinden birçok makale var. Ancak, bunlar atlanabilir ilgili bilgilerle doludur. Bu yazıda, yasal olarak rakiplerinizin geri dönüşünü nasıl kullandığınızı öğrenmek için bazı değerli bilgiler bulacaksınız. Bu bağlantı kurma tekniklerinden söz etmeye başlamadan önce "doğal olmayan" bağlantıların büyük bir kısmının arama motoru cezalarına ve sıralama sonuçlarına neden olabileceğini sizi uyarması gerekir.

En iyi geri getirilme yolları

Günümüzde en sık sorulan sorular, kaliteli geri dönüşlerin nasıl alınacağı sorusu. Bu soruya verilen en açık cevap, sizin SERP rakiplerinizin geri dönüşleridir..Siteniz teknik olarak optimize edilmedikçe, yüksek kaliteli içerik ve mükemmel bir kullanıcı deneyimi sunmadıkça, Google TOP'a asla erişemezsiniz. Bununla birlikte, eğer bu kapsama girerseniz, kalite geri bağlantıları sizi SERP'deki TOP sıralamasına götürecektir.

google serp

Pazar nişi rakiplerini bulmak için birçok web sitesi sahibi bir rakip araştırması yapıyor. Ancak, SERP rekabetini kontrol etmek yanlış bir yaklaşım. İhtiyacınız olan şey, iş nişinizle alâkalı arama terimleridir. Bu nedenle, en uygun arama terimleri için yüksek sıralamaya yardımcı olmak için en yüksek kalitede ve hedeflenen geri bağlantıları ayırmanız gerekir. Pazar niş rakiplerine odaklanmanız ve kimlerin kendisine bağlandığını öğrenmeniz gerekiyor.

Bu görevi tamamlamak için, sıralamak istediğiniz sekiz ila on iki arama teriminden birini seçmeniz gerekir. Bu işlemi basitleştirmek için Google Anahtar Kelime Planlayıcı veya Semalt Otomatik SEO aracını kullanabilirsiniz. En alakalı arama terimlerini ayarlamanıza yardımcı olacaktır. Bundan sonra, organik aramada TOP10 rakiplerinizi listelemek için seçilen anahtar kelimeleri google'da kaldırabilirsiniz. Bir sonraki aşamada rakiplerinizi 1 ila 50 puan arasında değerlendirmeniz gerekiyor. Bundan sonra tüm puanları ekleyin ve arama rakiplerinizi sıralayın. Bu görevi yerine getirmek için Google Analytics'i veya Semalt Website Analyzer'ı uygulayabilirsiniz. Bu araçlar, SEO rakiplerinizi anahtar kelimelerinize dayanarak değerlendirebilir, bu yüzden kendiniz yapmanız gerekmez. Aynı araç yardımı ile rakiplerinizin geri bağlantılarını kontrol edebilirsiniz. Birincil hedef, en iyi arama rakipleriniz için en değerli bağlantıları belirlemektir.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport