Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Sitenin her parçası için SEO yapmak mümkün müdür? PDF optimizasyonu bile mi?

Google'ın HTML olmayan belgelerin içeriğini deşifre etmediği bir zaman vardı. Neyse ki, işler zamanla değişti. Şimdi Google, PDF dosyalarını dizine eklemez. Üstelik, kullanıcıları sonuçların PDF tabanlı olduğu konusunda uyarmak için SERP'lerde özel bir etiket tasarlamışlardı.

seo site optimization

Neden PDF Belgelerini Optimize Ettiniz?

Google, 2001 yılından beri PDF dosyalarına endeksleme yapıyor olsa da, bu dosyaları SEO için optimize etmek, kullanılmayan fırsat olarak kalmaktadır. Bunun nedeni, en iyi uygulamaların çoğu zaman yeterince kullanılmadığı ya da bilinmiyor olmasıdır.

PDF dokümanları SEO kampanyaları için idealdir, çünkü genellikle Google tarafından dizine eklenebilen çok sayıda alakalı ve çekici içerik barındırmaktadır. Bununla birlikte, PDF'yi arama için optimize etmek, biraz farklı bir yaklaşımı gerektirir. Çerçeve tipik SEO yaklaşımına benzer olsa da, ayrıntılar önemli ölçüde farklılık göstermektedir.

PDF dosyalarının optimizasyonu, rekabette bir adım önde olmak isteyen işletme sahipleri için mükemmel bir karardır. Bu makale, sitelerinde PDF belgeleri yayınlayan herkes için yararlı olacaktır. İçinde PDF'leri kolayca ve kaliteyi kaybetmeden optimize etmek için basit bir çözüm sunacağım. Yani, noktaya daha yakın.

PDF'leri En İyileştirme Adım Adım Kılavuzu

 Dosya Adını Dikkatle Seçin 

Tabii ki, belgeyi ne olursa olsun kaydetmek daha kolaydır otomatik olarak, bunun sayfa URL'si gibi kritik faktörlere sahip olabileceği SEO etkisini düşünmek yerine önerilir. Unutmayın, doğru dosya adını seçmek, normal bir metin belgesini evrensel olarak taşınabilir PDF formatına dönüştürmek için atılan ilk adımdır.

Faydalı İpucu: dosya zaten PDF formatındayken size iletilirse, yeniden adlandırmadan önce anahtar kelime ve rakip analizi gerçekleştirmeyi düşünün. Kullanıcı talebine uygun bir anahtar sözcük kullandığınızdan emin olun. Ayrıca kelimeleri tirelerle ayırarak her kelimenin ilk harfini büyük harfle yazmayı unutmayın.

 İlişkili İçeriğe Bağlantı 

Bu, esasen kaynağınızda bulunan içerikler için geçerlidir. Sitenize bir PDF belgesinden geri bağlanarak, Google'ın içeriği web sitenizin önemli bir parçası olarak görüntüleme olasılığını artırırsınız.

PDF dosyalarını kullanmanın getirdiği diğer bir avantaj, harici sitelerin kendilerine geri dönme olasılıklarının daha yüksek olması. Aşağıdaki gibi çalışır: PDF belgesindeki kaynaklarınızla alakalı sayfalara bağlantılar eklediğinizde, hem PDF, hem de sadece PDF'den fazla yetkiler ve dereceler kazanırsınız. 

Benzersiz ve Catchy Başlıkları Yaratın

PDF'ler söz konusu olduğunda, aşağıdaki SEO temelini çoğunlukla gözardı ediliyor ya da unutmuş oluyor. Gerçek şu ki PDF'nizin özel başlığını ayarlamak birkaç tıklama alıyor. Bunu hızlı bir şekilde 'Belge Özellikleri' bölümünde yapabilirsiniz. Google, PDF başlıklarını HTML başlık etiketlerini kullandığı şekilde kullanır. Anladığınız gibi, bu bir kullanıcının SERP'lerde gördüğü tıklanabilir metin olacaktır.

Sıralama etmek istediğiniz anahtar kelimeleri seçerken dikkatli düşün. İstatistikler, PDF'lerin genellikle uzun kuyruklu sorgular için sıralamaya en uygun olduğunu göstermektedir..Başlığın ve açıklamanın belgenin soruşturma alanını yansıttığından emin olun. PDF'nizi geniş, dönüşüm odaklı terimler için optimize etmeye çalışmayın - başarılı olmanız pek olası değildir.

Ayrıca, içeriğinizi mobil PDF deneyimi için terzi etmeniz önerilir. Bu öneri bugünün web pazarlamasının neredeyse her alanında geçerlidir, bu yüzden PDF'ler için SEO için de geçerli olduğu şaşırtıcı değildir. Web sayfasının sol tarafına içerik hizalamayı düşünün. Böylece, önce mobil cihazlardaki içeriği, yatay olarak önce kaydırmanıza gerek kalmadan kaydırmayı kolaylaştıracaksınız. Başka harika fikir, kalın metin ve mermi puanlarını kullanmaktır. Bu basit taktik, zamanınıza duyarlı okuyucular için içeriğinizi çekici hale getirecektir.

 İçeriğinizi Zorlayıcı Alt Başlıklar ile Bölümlere Ayırın 

PDF belgeleri genellikle çok sayıda derinlemesine bilgi içeriyor. Unutmayın, entrika başlığı nedeniyle bir başkasını makalenizi okumak, savaşın yalnızca yarısıdır. Bir diğer yarısı, okuyucunuzu yazınızı okumaya devam ettirmektir. Alt başlıklar, içeriğinizi belge boyunca tarama yapabilen kişiler için daha okunaklı hale getirir. Ayrıca, yazarın konu dışı kalmasını önlemişlerdir.

SEO uzmanları paragraf başına dört cümleyi içermemeyi önerir. Metin blokları arasında, gelecek bölümü açıklayan alt başlıklar ekleyin. Ayrıca, hedef arama sorgularından birini altyazılara eklemeniz önerilir.

 PDF'ler için resim sıkıştırma 

Yükleme hızının herhangi bir site için vazgeçilmez bir faktör olduğunu inkar etmek yok. Büyük PDF dokümanları söz konusu olduğunda ivme şarttır. Çok fazla çalışma ve inanılmaz bir eser yaratma çabalarından sonra, dosyayı sıkıştırmak için resim veya grafikleri kaldırmak zorunda kalmak istemezsiniz.

Neyse ki, farkında olunan bir kaliteyi kaybetmeden tüm öğeleri sıkıştırmanıza yardımcı olabilecek, web'de bol miktarda kullanışlı araç var. JPEGmini veya Soda PDF gibi araçları düşünün.

seo site

 Alternatif Metinden Yararlanın 

Resimlerinizdeki alt metni PDF'de ayarlayabileceğinizi unutmayın. Bununla birlikte, bunu yapmanın tam yolu, dosyayı oluşturmak ve barındırmak için kullandığınız yazılıma bağlı olarak farklılık gösterecektir. Bunu, Google'ın dosyanın içeriği hakkında önemli işaretler vermenin bir başka fırsatı olarak görüp görsel arama yoluyla sıralama aracını düşünün. PDF'ler bir arama sorgusu için en uygun sonuç değilse de, resimlerin kullanıcının isteğini yerine getirme ihtimali çok daha yüksektir.

Sarma

Gördüğünüz gibi, PDF optimizasyonu ilk bakışta göründüğü kadar zor değildir. Web sitenizde bir abonelik duvarının arkasında olmayan herhangi bir PDF belgesinin hem kullanıcılar hem de arama motorları için optimize edilmiş olduğundan emin olun. PDF'lerinizi optimize etmek, bu değerli belgelerle karşılaşan tüm ziyaretçiler için sorunsuz bir web deneyimi oluşturur.

PDF'lerinizi henüz optimize etmediniz mi? Yukarıda belirtilen tavsiyeleri uygulayarak olabildiğince çabuk yapın!

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport