Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon'da yüksek arama hacmi anahtar kelimelerini hedeflemenin temel nedenleri nelerdir?

Amazon aramaları satın almak için yüksek niyetli olduğu bilinen bir gerçektir. Dolayısıyla, ihtiyacınız olan her şey, ürünleriniz için yüksek hacimli arama terimlerini seçmektir. Ayrıca, Amazon reklamcılık kampanyanızı belirlerken hangi anahtar kelimelerin işletmenizle alakalı olduğunu bilmek önemlidir. Doğru arama terimlerinde teklif verme, yalnızca organik bir listede satışlarınızın yükselmesini sağlamaz, aynı zamanda sonuçta ürün satışlarınızı da etkiler.

Anahtar kelime araştırması yapmak kolay bir iş değildir. Belli bir tecrübe ve açık piyasa anlayışı gerektiren, zaman alan bir işlemdir. Neyse ki, manuel olarak yapmanız gerekmez. Büyük veritabanları olan bir çok profesyonel çevrimiçi araştırma aracı vardır. Bununla birlikte, en iyi araçların anahtar kelime toplamaya yönelik olduğunu anlamanın zor bir parçası olabilir. Farklı araçlar farklı araştırma verileri sağlar ve iş gereksinimlerinize ve amaçlarınıza dayalı olarak seçiminizi yapmanız gerekir.

Anahtar kelime araştırma araçlarının çoğu harika, ancak hepsinden uzaktaki satır verilerini eğitimli teklif verme ve strateji kararını vermenizi sağlayabilir. Bu nedenle, ürünlerinizi potansiyel müşterilerinizin tam önünde göstermek istiyorsanız Sponsorlu Ürünler İçin Arama Süresi Raporu gibi özel bir yazılımı kullanmanız gerekir. Diğer anahtar kelime araştırma araçları da değerli olabilir, ancak bunları tamamlayıcı araçlar olarak kullanmanız gerekir.

Katalog kampanyanızı düzenleyin

Anahtar kelimenizin başlangıç aşamasında Araştırma Prosedürü'nde, Sponsorlu Ürünler'de genel bir katalog kampanyası oluşturmanız gerekir. Burada, potansiyel müşterilerinizin ürünlerinizi bulmak için hangi kelimeleri kullandıklarına karar vermeye başlayabilirsiniz.

Amazon anahtar kelime araştırma kampanyasının birincil amacı, eşyalarınızı bulmak için müşteriler tarafından kullanılan arama terimlerini bulmaktır. Bu kelimeleri keşfetmeniz ve onlara teklif vermeniz gerekir.

Arama Terimi Raporu'nu bulmak için Satıcı Merkezi'ni açmanız ve ardından reklamcılık raporlarına gitmeniz gerekir. Arama Terimi Raporu, Amazon tüccarlarına, tıklama oranı, satışlar, gösterimler vb. Dahil olmak üzere veri sağlıyor. Dahası, belirli bir arama terimiyle ilişkili tam ürün SKU'sunu da belirtir..Bu veriler Amazon'da bir reklam kampanyası başlatmak için çok değerlidir.

Ancak, son Amazon güncellemesine göre, Arama Süresi Raporu artık hangi ürünün arama terimiyle ilişkili olduğunu tanımlamıyor. Bu güncelleme ile Amazon karanlıkta bir sürü reklamveren bırakır.

Doğru bir çıkış yolu var. Reklam kampanyanızı farklı yapılandırabilirsiniz. Kampanyanızı, reklam grubu başına yalnızca bir SKU içeren yapı ile oluşturabilirsiniz. Bu stratejiyi kullanarak, seçilen arama teriminin başarısını atayabilirsiniz.

İlgili arama terimlerini oluşturun

En alakalı ve doğru verileri elde etmek için kampanyanızı en az bir zayıf çalıştırmalısınız. Bu sefer, eğitimli anahtar kelime seçimi yapmak için yeterlidir. Gerekli verileri topladıktan sonra, manuel reklam kampanyanızda oluşturmak için yüksek arama hacmi Amazon anahtar kelimeleri seçmenin tam zamanı.

Listenizi daraltmak için, elde edilen ham verileri analiz etmeniz ve bir excel sayfasıyla filtrelemeniz gerekiyor. Bu rapor farklı metriklerin çeşitliliğini içerecektir. Bununla birlikte, özellikle dikkatiniz, sipariş numaralarına (SKU başına dönüştürülen siparişlerin sayısı), ürün satışlarına (arama terim başına ürün satışlarının toplam sayısı), tıklamalara (arama terimi başına toplam tıklama sayısı) ödenecektir.

Özel dikkatiniz gelişmiş anahtar kelime eşleme türlerine ödenecek. Burada, tüccarların reklamlarının hangi müşterilere gösterilmeye uygun olabileceğine karar vermelerine izin veren anahtar kelime eşleme türleri ile ilgili veriler bulacaksınız. Burada satıcılar, belirli eşleme türlerini tam olarak görebilir. Tam eşleme öbekleri trafiği daha kesin bir hedef kitleyle sınırlarken, geniş eşlemeli veya yüksek hacimli Amazon anahtar kelimelerinin size en fazla trafik pozlama sağlayacağını unutmayın.

Üç temel anahtar kelime eşleme türü şunları içerir:

  •  Geniş eşleme 

Reklamlara geniş trafik maruziyeti sağlar. Müşterinin arama teriminin tüm anahtar kelime terimleri veya eş anlamlıları içeriyorsa eşleşecektir. Herhangi bir türdeki anahtar kelimeleri veya eş anlamlı kelimeleri içerir.

  •  Cümle eşleme 

Kullanıcı sorgusu, hedeflediğiniz kelimelerin tam sırasıyla veya dizilimini içermelidir. Bu tür maç genişlerden daha kısıtlayıcıdır ve reklamınız için daha alakalı yerleşimler sağlar.

  •  Tam eşleşme 

Tüketicinin arama terimi, görüntülenecek olan reklamın hedeflediği anahtar kelimeyle tam olarak eşleşmelidir. Tam terimin yakın varyasyonlarını da eşleştirebilir.

Manuel Amazon kampanyanızı oluşturun

Artık işinize oldukça alakalı TOP yüksek hacimli Amazon anahtar kelimelerinin bir listeniz var. Bu, her bir anahtar kelimeye teklif vermek için SKU'yu ekleyerek manuel bir kampanya oluşturmaya hazır olduğunuz anlamına gelir.

En az 25 ila 40 arama terimiyle başlamalısınız. Her şey kontrolden çıkabilir gibi çok sayıda anahtar kelime ile başlamak makul değildir. Ayrıca, reklam kampanyanız için 50'den fazla anahtar kelime kullanıyorsanız, bunların birçoğu verimsiz görünür.

Yeterli sayıda ses çıkarmayacağınızdan çok az arama terimi de istemiyorsunuz. Dolayısıyla, deneyimin gösterdiği gibi, bir reklam kampanyası başına 40 arama terimi fazlasıyla yeterli.

Ayrıca, Amazon'ın Sponsor Ürün Reklamlarınızı yayınlarken hesaba kattığı çok sayıda hususu dikkate aldığınızın farkında olmalısınız. Belirli bir anahtar kelime ürününüzle alakalı olabilir olsa da, satış geçmişine, hızına, incelemelerine vb. De bakmaktadır.

ACoS dayalı teklif verme

Satışın reklam maliyeti başka bir metriktir Amazon reklam kampanyanızı başlatmayı dikkate almanız gerekir. Bu aşamada, hangi arama terimlerinin tıklamaları sağladığını, satış maliyetinizin hangi kabul edilebilir eşiğinin ne olduğunu belirlemeniz gerekir.

Çoğu satıcı ACoS'u% 20 ila% 25 arasında tercih eder. Ancak, kural olarak, bu yüzde şirketin amacına bağlıdır.

Amazon reklam kampanyanızı geliştirmeyi düşünmeniz gereken bir diğer metrik, her bir anahtar kelime dönemi için ortalama tıklama başı maliyetidir. Hedeflenen anahtar kelimenizin ortalama TBM'si yüksekse bu sıralamayı düşürmek isteyebilirsiniz; ACoS'si düşük bir arama terimi bulursanız, ürün sayfanıza olan satışları ve trafik akışını artırmak için teklifinizi yükseltebilirsiniz.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport