Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

YouTube kanalımı SEO'muzda nasıl bulabilirim?

YouTube'un, müzik videolarından ve kapaklardan başlayıp farklı DIY değerlendirmeleri, streetwise video eğitim kitapları ve sıklıkla aradığımız faydalı şeylerden başlamak üzere tonlarca değerli video içeriği ile dolu mükemmel bir hizmet olduğunu söylemeye hiç gerek yok. Öncelikle, YouTube kanalında SEO ne yapacağımıza başlamadan önce son istatistiklerden bazılarına göz atalım. Her şeyden önce, YouTube dünyanın en çok ziyaret edilen ikinci web sitesi olarak ilan edildi. Ardından, bu son derece popüler video barındırma, bir milyarın üzerinde aktif kullanıcıya hizmet ediyor. Sonunda, YouTube'a her dakika 300 saatten fazla video içeriği yüklendi. Bu sayı demetleri oldukça etkileyici görünüyor, öyle değil mi? Ama madalyonun arka tarafı geliyor - kalabalık bir yerde öne çıkmak için korkunç bir ihtiyaç göz önüne alındığında, YouTube kanalında SEO nasıl yapılır ve fark edilir mi? Bunu kontrol etmenin zamanı geldi.

how to seo youtube channel

Anahtar Kelime Araştırma

Google'ın SERP'lerindeki Arama Motoru Optimizasyonu'nun asıl konsepti gibi YouTube SEO da araştırma anahtar kelimesi ile başlar. Yani, başlığından başlayarak video açıklamasına veya meta verilerden başlayarak, metin yazımının her parçası, anahtar kelimelerin ve anahtar cümlelerin doğru kullanımı ile ilgilidir. En alakalı ana anahtar kelimeler düşünüldüğünde, her şey oldukça basittir. Ancak, uzun kuyruklu anahtar cümlelerin daha spesifik sonuçlarının araştırılması durumunda, görevi tamamlamak için iki farklı yaklaşım vardır.

Otomatik doldurma seçeneği

Varsayılan otomatik doldurma arama özelliğini kullanmak, birincil hedef anahtar kelimelerinizle alakalı en iyi şartlarda daha iyi bir anlayış ve bazı bilgiler verebilir. Potansiyel anahtar kelimelerinizde ve cümle ait ilk kontrol listesini şekillendirmek için YouTube otomatik doldur özelliğini kullanın..Rakiplerinizin üst düzey sıralamasında bahis oynayan kelimeleri tam olarak görmek için casus kullanabilirsiniz. İlgili tüm arama sonuçlarına daha da derinlemesine inceleyerek, SEO Sohbet gibi bir öneri aracını veya açık erişimdeki diğer benzer çerçeveleri de kullanabilirsiniz.

Anahtar kelime araçları ve uzantıları

Bir kez hedef anahtar kelimelerinizin bir ön listesi oluşturduysanız, gerçek performanslarını tahmin etmeniz gerekecektir. Farklı anahtar kelimeler için arama hacmini kontrol edebilir, rekabetlerini ölçebilir ve yepyeni fikirlerinizi çok sayıda çevrimiçi araç ve tarayıcı uzantısı ile test edebilirsiniz. Diğerleri arasında, elverişli kullanımı ve yararlı önerileri için şunları ekledim: TubeBuddy, Semalt Analyzer, VidIQ ve Google Anahtar Kelime Planlayıcı.

Bazı insanlar SEO'yu yarım sanat, yarı bilim olarak görürler. Ciddi olarak, arama sonuçlarının üstünde olması gereken tek şey, arama motoruna, mümkün olan en iyi şekilde ne istediklerini vermektir - hem kullanıcı dostu bir deneyim hem de doğru endeksleme için teknik şartların geri kalanını göz önünde bulundurarak. Peki, YouTube kanalı SEO nasıl yapılır? Tüm takipçilerinize ve ara sıra ziyaretçilere istediklerini verin ve aynı anda yüksek bir değer sunun. Ne yazık ki, kimse YouTube'daki arama algoritmasını hangi faktörlerin etkilediğini tam olarak bilmiyor. Bu nedenle, kanalınızı her biri için aşağıdaki gibi optimize etmeniz gerekecek:

seo youtube

  • Meta veri optimizasyonu üzerinde çalışın (videolarınız için sadece alakalı isimler alın, net ve bilgilendirici olun açıklamalar, video kayıtlarını ve alakalı etiketleri ve anahtar kelimeleri içeren altyazıları kullanın);
  • Kaliteli video içeriği için sürekli çaba harcayın (düzenli güncellemeleri, görüntüleyen kişilerin korunmasını sağlayın, yeni abone olun, beğenileri, paylaşımları ve yorumları izleyin);
  • Kullanıcı katılımını koruyun (başlatma planınızı favori sosyal medya kanallarında ve bloglarda paylaşmaya devam edin, video izlenme süresi, oturum süresi ve uygun küçük resim tutarlılığı için ana eğilimleri takip edin).

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport